Mand og kvinde kysser
© iStock

Disse 4 ting afgør, om du føler dig tiltrukket af ham

Det forklarer alt

2. maj 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Selvom vi alle vist godt kan blive enige om, at Channing Tatum er definitionen på en lækker og i den grad attraktiv mand, er det meget forskelligt, hvad vi kvinder finder tiltrækkende. Prøv selv at tænke på din venindegruppe: Der er måske én af veninderne, som ikke kan stå for trænede mænd med en fuldt tatoveret krop, mens én anden elsker lyse krøller, blå øjne og smilehuller.

Når vi bliver tiltrukket af en mand, begynder vores krop at producere hormonet norepinefrin. Måske kender du det? Svedige håndflader, forstørrede pupiller og bankende hjerte? Hvis du kan nikke genkendende til at have oplevet disse tre ting i nærvær med et crush, har du sandsynligvis produceret en stor mængde norepinefrin i denne periode: Jo mere du er tiltrukket af manden, jo større en mængde norepinefrin produceres der nemlig.

Ifølge forfatteren Dawn Maslar af kærlighedsbogen Men Chase, Women Choose: The Neuroscience of Meeting, Dating, Losing Your Mind, and Finding True Love er det en kombination af flere forskellige ting, der afgør, om vi føler os tiltrukket af nogen – og det er faktisk vores sanser, som er de endelige dommere i jagten på drømmemanden. 

1. Visuel tiltrækning

Vi har hørt det før – mænd er visuelle skabninger. Og det er der god grund til, for de har nemlig 25 procent flere nerveceller i deres visuelle cortex end kvinder, hvilket gør, at de har tendens til at lægge større vægt på det visuelle. Dog er vi kvinder også hurtige til at bedømme om en mand er attraktiv eller ej.

2. Testosteron

Vi kvinder bliver tiltrukket af mænd, som har et højt indhold af testosteron. Det er også derfor, at mange kvinder blandt andet ofte finder mænd med skæg og dybe stemmer attraktive

3. Miljøet har en effekt på, hvordan du opfatter ham – og omvendt

Ifølge Maslar har miljøet i den grad noget at sige, når vi føler os tiltrukket af nogen. Om efteråret er det ikke uvant at sidde med en varm kop kaffe eller kakao, og når vi gør dette, får det os til se varmere og mere storhjertede ud. Så måske den næste date skal foregå inde på en café – eller et andet spændende sted – med en varm kop kaffe i hånden?

4. Det første kys

Ved det første kys finder du ud af, om din fyr kysser godt. Men der er meget mere i det end dét – der er nemlig et væld af kemikalier og følelser, der spiller ind, når jeres læber for første gang mødes. Ifølge Maslar er den del af hjernen, som aktiveres under et kys, insulaen. Det er insulaens job at tildele følelser, og den arbejder med en bred vifte af følelser lige fra smag og berøring til ærlighed, empati og kærlighed.

Mænd og kvinder vil (åbenbart) ikke kysses på samme måde, men et godt råd til det perfekte første kys er selvfølgelig at droppe hvidløgene i aftensmaden dagen forinden. Derudover tænker vi ofte sødme, når vi snakker om kærlighed, og hvis dit kys med fyren smager sødt, er der større chance for, at I vil kysse hinanden igen og blive tiltrukket af hinanden. Vi har derfor én ting at sige til dig: Mint-tyggegummi!

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Læs mere her.