Kvinde efter breakup
© iStock

Disse ting skal du IKKE gøre, hvis du vil over din eks – og det her SKAL du gøre

Du skal ikke lytte til dem, der siger, at du 'bare' skal op på hesten igen!

30. april 2017 af Amalie Blixt

Det er okay at dvæle

En undersøgelse fra 2015 kunne afsløre, at de, der dvæler længere og mere over deres brud med ekskæresten, kommer bedre videre.

Der findes mange måder at dvæle på. Måske foretrækker du at slå dig ned i sofaen iført en snusket pyjamas og se The Notebook for syttende gang med en liter is på maven. Måske taler du med dine veninder om det, hver gang du har fået en åbenbaring om din eks, dig selv og jeres mislykkede forhold.

Efter bruddet med din ekskæreste skal du altså ikke bare ‘op på hesten igen’ og fise videre med 120 km/t. Tag dig tid til at tænke, snakke det igennem, være ked af det og frustreret – men gør det med måde. Dine veninder eller din roomie skulle jo nødig få lyst til at rive hovedet af dig.

Sex and the City
© Giphy.com

Denne her ting skal du IKKE gøre

Det kan være tåkrummende pinligt at indrømme, at du stalker din eks lidt for meget på sociale medier. Men alligevel er det forfærdeligt afhængighedsskabende og noget, vi alle sammen kommer til en gang imellem.

Og ligesom du godt ved, at det ikke er heeelt smart at have sex med ham, efter I har slået op, så ved du nok også godt, at det ikke gør noget godt for dig at stalke ham. 

Nu giver videnskaben dig en god grund til at stoppe, for en undersøgelse af 500 unge kvinder viser nemlig, at jo mere tid, du bruger på at stalke din ekskæreste på Facebook, jo større risiko har du for at være negativ og opleve længsel efter din ekskæreste, og jo sværere bliver det for dig at opleve personlig udvikling og vækst efter jeres brud.

Stalke ekskæresten på Facebook
© Giphy.com

Venner på Facebook 

At fjerne ham som ven på Facebook virker måske som den nemmeste måde at stoppe din stalking-afhængighed, men undersøgelsen viser også, at det faktisk er en dårlig idé. 

De kvinder, der ikke var venner med deres ekskærester på Facebook, viste nemlig samme dårlige resultater som dem, der var besat af at stalke eks’en. Ifølge forskerne kunne årsagen til dette være, at hans liv kommer til at virke mystisk og mere tiltalende, når I har droppet al kontakt.

Det er helt naturligt, at det er svært at komme videre efter et brud med kæresten, men med din sunde fornuft, videnskabens råd og nogle gode venner skal du nok komme hel ud på den anden side.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.