Mand og kvinde på romantisk date
Hvem er dit perfekte match baseret på dit stjernetegn?© Getty Images

Astrologieksperten afslører: Det fortæller dit stjernetegn om din måde at date på

Især ét stjernetegn elsker at kommunikere ved hjælp af memes!

14. februar 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson og Henny Müller Dahl

Tiden omkring den 14. februar er ofte lidt ekstra romantisk på grund af valentinsdag – uanset om du er i et forhold eller befinder dig på datingmarkedet. Faktisk viser nye data fra Tinder, at singler er mest aktive i dating-gamet i de første måneder af kalenderåret, hvor nytårsforsæt og håbet om at møde den eneste ene er ekstra meget i fokus! 

Hvis du er single, er der stor sandsynlighed for, at du også har prøvet datingapps som Tinder. Men har du tænkt over, hvordan dit stjernetegn egentlig overfører dig på netop datingapps? Det har Tinder selv undersøgt i samarbejde med tarot- og astrologieksperten Ebba Bjelkholm.

I denne artikel gør Ebba dig blandt andet meget klogere på, hvordan de forskellige stjernetegn agerer, når de onlinedater. Du kan også finde ud af, hvilke stjernetegn du er mest tilbøjelig til at matche med! Og pssst... Nederst i artiklen kan du endda læse, hvordan dit kærlighedsliv ser ud i år baseret på dit stjernetegn. 

Person swiper på datingapp
Dit stjernetegn har indflydelse på, hvordan du opfører dig på datingapps. © Getty Images

Vandmanden

Fødselsdag: 20. januar - 18. februar

Vandmanden er altid på og tiltrækker det usædvanlige, så hvis du kan lide individualister og interessante personligheder, skal du sørge for at give Vandmandens Tinder-profil et like! Vandmænd er åbne af karakter, og derfor leder de ikke kun efter den store kærlighed, men også efter venskaber.

Memes er deres ting: Et kedeligt “Hey, hva’ så?” kan erstattes med deres yndlingsmeme, og så flyder samtalen. Deres Tinder-profiler skriger “Jeg er anderledes”. Deres profilbilleder har som regel meget usædvanlige farvekombinationer, og deres interesser er sandsynligvis klima, beskyttelse af miljø eller lige rettigheder.

Ideel date: Alle deler en kærlighed til mad, og derfor kan du med fordel besøge den bager, der længe har været på din liste!

Ideel dag til en date: Dine chancer er bedst på Saturns dag – lørdag.

Mest sandsynligt at matche med: Skorpionen, Stenbukken og Skytten.

Fisken

Fødselsdag: 19. februar - 20. marts

Fiskene er de absolut mest romantiske matches. På Tinder kan alt ske med dem – og ægte kærlighed er ingen undtagelse. Efter et match kan Fiskene høre bryllupsklokkerne ringe, og efter det første “Hvordan går det?” forestiller de sig øjenfarven på jeres fremtidige børn.

På grund af deres drømmende væremåde og deres “anderledes” fornemmelse for tid glemmer de nogle gange at svare. Men de glemmer dig ikke. Selv efter fem ugers radiotavshed vil de stadig gerne møde dig. Fiskene lægger mærke til din Spotify-sang og din yndlingsartist, når de tjekker din Tinder-profil. Deres kærlighedssprog er at sende sange frem og tilbage. Det drømmende vandtegn nævner ting som meditation, sangskrivning eller filmfestivaler i deres Tinder-bio. Blandt stjernetegnene er Fiskene kendt som kunstnerne og som de kreative og musikalske.

Ideel date: En kreativ date – mal keramik eller syng karaoke i nærheden af dig.

Ideel dag til en date: Torsdag og fredag bringer din bedste energi frem.

Mest sandsynligt at matche med: Krebs, Jomfruen og Tyren.

Ung mand og kvinde på date
Fisken skal helst på kreative dates.© Getty Images

Vædderen

Fødselsdag: 21. marts - 19. april

Væddere er tro mod deres element – ild – og derfor er de indbegrebet af temperament! De er åbne overfor nye oplevelser, scroller hurtigt gennem profiler og beslutter instinktivt, om de er interesseret i dig eller ej. Det betyder: Hvis der er et match, glider Vædderen ret hurtigt ind i din DM. Hvis ikke, skal du ikke gå ud fra, at der kommer noget senere.

Deres Tinder-profil lever for den gode stemning! Mindst ét billede eller udsagn om personen vil formentligt få dig til at smile. Det er et must at hylde deres humor! Du vil være en del af deres skøre idéer og eventyr fra den allerførste besked. Væddere har ikke tid til at snakke løs; du vil hurtigt vide, hvor I står. Du kan være modig og tage del i det eller gå tilbage til din komfortzone og nærme dig ham/hende forsigtigt. Hvis dit svar tager for lang tid, vil de dog miste interessen!

Ideel date: En lang køretur (med dybe samtaler og musikvalg, der rammer som Amors pil).

Ideel dag til en date: Mandag (den slags mandagsblues, som du forelsker dig i).

Mest sandsynligt at matche med: Løven, Vægten og Skytten.

Tyren

Fødselsdag: 20. april - 20. maj

Tyrene er ambitiøse og elsker kvalitet! Hvis de sætter sig noget for, er chancen for at ødelægge deres idé stort set lig nul. Lad os være ærlige: Gå med på ideen eller smut med det samme. De ved, hvad de vil have, og de tager sig god tid til at opnå perfektion!


Deres swipes til højre er velovervejede. Hvis du får et match, er det et kompliment! Der er ingen uklare signaler med en Tyr – de siger, hvad de mener. De elsker smukke ting, så vis dem, hvad du har at byde på, for deres egen Tinder-profil skriger "smuk og sensuel". Du finder formentligt mindst ét billede med deres lejlighed i baggrunden (som selvfølgelig er perfekt møbleret).

Ideel date: Imponér din Tyr på gammeldaws manér ved at tage din date med på en café i nabolaget og snakke om din livsfilosofi.

Ideel dag til en date: Onsdag. 

Mest sandsynligt at matche med: Skorpion, Jomfruen og Fisken. 

To kvinder på date
En romantisk date på en café er ideel for Tyren. © Getty images

Tvillingen

Fødselsdag: 21. maj - 20. juni

Tvillingerne er kvikke! De suger alle informationer til sig i løbet af ingen tid og vil aldrig rigtig stoppe med at lære dig at kende. Deres nysgerrighed er grænseløs. Så når du lærer dem at kende, kan det virke ret akavet (hej jobsamtale!), men det er faktisk et tydeligt tegn på det Super Like, du har fået.

Tvillingerne kan skrive med dig i timevis, men siger også ja til en kaffedate med det samme. Der er 100% fleksibilitet her. De gode vibes opstår, når de opdager, at du er lige så åben, nem og fræk, som du fremstår! Med dem har du de bedste kommunikationspartnere: Måske du har brug for at brokke dig, fortælle om skøre karriereideer eller sætte spørgsmålstegn ved filosofiens principper? No problem.

Ideel date: Hvis du vil have spændingen og de sjove grin frem, så gå til et stand up-show.

Ideel dag til en date: Onsdag.

Mest sandsynligt at matche med:Vandmand, Tvillingerne og Skytten.

Krebsen

Fødselsdag: 21. juni - 22. juli

Krebsen har øje for detaljerne. Sørg for, at dine tekster er omhyggeligt komponeret, da Krebsen læser mellem linjerne for at finde alternative fortolkninger og studerer billeder meget nøje. Du vil også bemærke denne sans for detaljerne i jeres samtale: hvert ord er velovervejet, så svarene kan nogle gange tage længere tid. Nogle mener, det er at tænke for meget over det; andre finder det opmærksomt og følsomt. De er kunstnere med ord, hvilket gør det let for dem at bryde isen. 

Så bare rolig: Krebsen vender tilbage til dig. Du får et Super Like, hvis du deler deres interesse for nostalgi og kan tale om popkulturelle klassikere fra 90'erne!

Ideel date: En mindeværdig gåtur i parken.

Ideel dag til en date: Mandag får dig til at se entusiastisk, energisk og frisk ud.

Mest sandsynligt at matche med: Fisken, Jomfruen og Skorpionen.

Løven

Fødselsdag: 23. juli - 22. august

Hvis du ønsker at imponere en løve, skal din krone sidde perfekt: Løven er på udkig efter det, der er helt specielt, og fremtoning spiller en vigtig rolle. De swiper ikke til højre for et hurtigt billede taget klokken 08:15.

Som entertainere elsker de at sætte sig selv i rampelyset. Synes du, at det virker overfladisk? Løver er faktisk slet ikke overfladiske. Som et særligt stolt stjernetegn er de fast overbeviste om, at de er det bedste, der nogensinde er sket for dig. Hvis du ikke afspejler den overbevisning, er de hurtige til at lede efter en, der virkelig fortjener dem. De kan godt lide at give den gas, når de flirter, men hvis jagten ikke er sjov, er de hurtigt væk igen. I stedet for at være “hard to get” skal du lege “fantastisk at have” med de kongelige katte. Med andre ord, vis alt hvad du har – med kronen på!

Ideel date: Kig på stjerner.

Ideel dag til en date: Søndag.

Mest sandsynligt at matche med: Jomfruen, Skytten og Vandmanden.

Ung mand og kvinde på date i forlystelsespark
En klassisk løve elsker rampelyset – også i datinglivet. © Getty Images

Jomfruen

Fødselsdag: 23. august - 22. september

Har du et softspot for jomfruer? Hvis du har en masse drama og underholdning på din Tinder-profil, vil dette stjernetegn swipe til venstre. Jomfruen kan nemlig ikke lide personer, der har brug for at være centrum for opmærksomhed. For hvor vil opmærksomheden på dem selv så være? Du vil få et Super Like for billeder, der siger meget – ikke for et, der skriger på opmærksomhed.

Jomfruer går efter dybe, autentiske og seriøse matches – så lad være med at lege med dem og svar hurtigt – ellers er de væk. Jomfruer er meget kræsne og bryder sig ikke om at spilde tiden med et dårligt match. Det kan godt være, at de har haft øje på din Tinder-profil i lang tid, men bare ikke helt kan få sig selv til at like.

Ideel date: En spa-session.

Ideel dag til en date: Onsdag.

Mest sandsynligt at matche med: Stenbukken, Krebs og Tyren. 

Vægten

Fødselsdag: 23. september - 22. oktober

Vægte samler på uforløste matches, som andre samler på frimærker. Men der er ingen grund til at bekymre sig: De kan godt finde ud af at beslutte sig – de gør det bare ikke med det samme. I deres øjne er der simpelthen for mange grunde, der taler for og imod dig. Klassisk Vægten.

Vægte elsker at blive begæret. De investerer meget i deres udseende, og god stil er meget vigtigt for dem: Også hos deres matches! Selvom de er superkrævende, finder de det nemt at skrive med alle, der er interesserede. Det er svært at sige, om de rent faktisk flirter eller bare fisker efter nogle feel good-komplimenter fra dig. Hvordan du forfører Vægte til at swipe til højre, spørger du måske? Vær tydelig i din kommunikation – så behøver de ikke at afveje tingene.

Ideel date: Tag på en sjov shoppingtur og forkæl jer selv!

Ideel dag til en date: Fredag er din (Venus) dag.

Mest sandsynligt at matche med: Vandmanden, Tvillingerne og Vædderen.

Skorpionen

Fødselsdag: 23. oktober - 21. november

Skorpioner har et dårligt ry, selvom de er utroligt kærlige og følsomme karakterer med en masse medfølelse. Deres Tinder-profiler afslører ikke meget i første omgang. Skorpioner er knap nok synlige på de fleste billeder, og de har en tendens til at kunne lide mørkere farver.


Men lad ikke det første indtryk narre dig! Selvom de elsker hemmeligheder, tager Skorpionen bladet fra munden. Fra første besked vil de krænge deres hjerte ud til dig og elske at lære dig at kende – både indvendigt og udvendigt. De er til dybe samtaler og ønsker at blive forstået på et følelsesmæssigt plan til trods for deres grove kanter. Du kan glemme et perfekt match med small talk, for hvis Skorpioner fornemmer bare en antydning af overfladiskhed, vil de droppe matchet.

Ideel date: En romantisk middagsdate!

Ideel dag til en date: Tirsdag.

Mest sandsynligt at matche med: Tyren, Løven og Stenbukken.

Mand og kvinde på romantisk date
En romantisk date er ideel for Skorpionen. © Getty Images

Skytten

Fødselsdag: 22. november - 21. december

Skytterne er umulige at overse på Tinder – deres selvsikre karisma på billeder fanger straks ens opmærksomhed! Deres åbne natur gør dem nysgerrige. Nogle gange kan de ikke stoppe med at swipe til højre igen. De forventer at møde en interessant person bag hvert match.

Svarer din Skytte-flirt ikke? Så tag det ikke personligt! Dit fyrige match har sikkert lige tilbragt fire uger i Thailand og mistet sin mobiltelefon, mens de festede. Som rastløse eventyrere har de altid uendelige historier ved hånden, og du kan lade dig rive med af deres fortællinger lige fra første date – helt sikkert et match værdigt! Det er spændende, sjovt og helt afslappet at date dem, fordi du nemt bliver revet med af deres åbne natur. Du finder formentligt en af følgende interesser i deres Tinder-bio: couchsurfing, freelancearbejde eller backpacking. For at vise disse interesser har de skrevet en masse flag-emojis, som illustrerer deres tidligere rejsedestinationer.

Ideel date: En udendørs date.

Ideel dag til en date: I weekenden.

Mest sandsynligt at matche med: Tvilling, Vægten og Vædderen. 

Stenbukken

Fødselsdag: 22. december - 19. januar

Stenbukke er succesorienterede. Hvis du er et karrieremenneske, er Stenbukken dit perfekte match! Som iværksættere og freelancere er de underdogs på Tinder og svære at finde på grund af tidspres. Hvis du har et match med dem, skal du holde øjet på bolden: dage uden svar og ghosting er en del af gamet. Hvis de ikke kan lide noget, så dropper de matchet. Og hvis du vil have en god stemning i samtalen, skal du være flydende i sarkasme og ironi for at holde dig samtalen i gang. 

Når du først har overstået disse forhindringer og pleaser en Stenbuk, vil de hurtigt have lyst til at møde dig. Deres job er en del af deres personlighed, hvilket er grunden til, at samtaler med Stenbukke hurtigt kommer til at handle om arbejde. Deres Tinder-bio handler helt sikkert også om deres job, cykling og sejlads.

Ideel date: Brætspil indenfor.

Ideel dag til en date: Lørdag er din heldige dag!

Mest sandsynligt at matche med: Tyren, Fisken og Stenbukken. 

Sådan påvirker dit stjernetegn dit kærlighedsliv i 2023

Tinder har udarbejdet en kærlighedskalender, som viser, hvordan dit stjernetegn vil opleve valentinsdag og kærlighed i år. 

Fisken, Krebsen og Skorpionen: Disse vandtegn vil sigte mod kærlighed og det at skabe forbindelser med andre på et dybere plan. Deres mavefornemmelse og planeternes position skulle gøre det nemmere at finde gode dates og dermed øge chancen for at finde den eneste ene.

Tyren, Jomfruen og Stenbukken: Disse jordtegn vil også føle en større længsel efter romantik. De vil få nemmere ved at forstå, hvad de virkelig ønsker, når det kommer til et forhold, og det er derfor et rigtigt godt tidspunkt at date nu. 

Vædderen, Løven, Vægten og Vandmanden: Disse stjernetegn vil opfatte kærlighedens kollektive energi og føle, at de bliver set ordentligt. De vil være åbne for at møde folk på den anden side af den mur, som de ofte gemmer sig bag.

Tvillingen og Skytten: Disse stjernetegn skal turde at være dristige. Tag en chance, gå på date med en person uden for din sædvanlige type og find på en mere eksperimenterende dating aktivitet. Det uventede og anderledes kan inspirere og føre til gode og store ting.