Date
Hvilken kropssprogs-personlighed har du?© Getty Images

Eksperten fortæller: Det her afslører din krop om dig, når du er på date

Læs om de fem kropssprogs-personligheder, du skal kende, når du dater

23. marts 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

Har du nogensinde været på en date, hvor samtalen bestemt ikke gled som smurt, og gnisten for længst var slukket? Måske har det noget med dit kropssprog at gøre. 

Kropssprog spiller nemlig en stor rolle i kommunikationen, når vi dater, og forkerte fortolkninger af kropssprog mellem mennesker kan let føre til misforståelser på daten. 

Datingappen Tinder er gået sammen med kropssprogsekspert Adrianne Carte for at gøre os klogere på de skjulte kropssignaler, vi udsender, når vi dater. Ud fra en række singlers fortolkninger af forskellige kropssprogssignaler afslører Adrianne nu fem dating kropssprogs-personligheder, du skal kende, før du tager på date med dit match.

Find ud af, hvilken dating kropssprogs-personlighed du eller din date har, lige her – og lær at aflæse både de bevidste og ubevidste signaler, du og dit crush sender på jeres date.

1. Chamøren

Er du typen, der har et konstant tandpastasmil under hele daten og ofte retter på dit hår? Så er du muligvis ‘Charmøren’. 

Chamøren er en smooth talker, og derfor sker tingene også ofte på deres præmisser – for hvem kan dog sige nej til gode taleevner og et sødt smil på en date? 

Denne datingtype kan spottes allerede ved første øjekast, da måden de går og står på er meget karakteristisk. Ubevidst vil chamørens fødder nemlig være rettet mod døren, og så har de et smæld i deres skridt, når de bevæger sig.

2. Den ægte vare

Sidder du ofte med afslappede skuldre, når du er på date? Og har du måske hænderne på dine overarmen eller knæ? Så er du ‘Den ægte vare’.

Du kan godt blive ved med at swipe, for du er en type, de fleste vil elske at være på date med. Den ægte vare holder sit ord og kunne aldrig finde på at ghoste eller lyve overfor sin date. De gør nemlig, hvad de lover på skrift.

Den ægte vares smil på en date er oprigtigt, og de har en åben og afslappet kropsholdning som kan ses på deres sænkede skuldre. De er ikke bange for at holde øjenkontakt, og de viser, at de er oprigtigt interesserede ved at stille gode spørgsmål og lytte til svarene.

Den ægte vare vil forsøger at finde frem til en fælles forståelse med deres match ved at være åbne omkring, hvad de leder efter i en relation. De er derfor også meget autentiske i deres interaktioner på en date. 

Date
Kroppen taler mindst ligeså meget som sproget. © Getty Images

3. Den kryptiske

Er du altid sent på den, når du skal på Tinder-date? Og sidder du også lidt for meget på telefonen imens? Så har du måske ‘Den kryptiske’ kropssprogs-personlighed, når du dater.

Den kryptiske kan let virke lidt reserveret og distraheret på en date, da deres kropsholdning er lidt stiv, og de ofte vil holde en smule mere fysisk afstand til deres date end andre. 

De har derfor lidt flere barrierer, der skal brydes, og det kan ses på deres kropssprog ved, at de holder hagen højt og læner sig væk fra daten.

Det kan godt være lidt udfordrende at være på date med den kryptiske, men også utroligt spændende og mystisk, for er de i virkeligheden uinteresseret eller bare hard to get? Det er jo et mysterie, du bliver nødt til at finde til bunds i. 

4. Den hårdtarbejdende

Går du benhårdt efter det, du vil have (så meget, at du for nogen virker lidt for ivrig)? Så kan du meget vel have ‘Den hårdtarbejdende’ kropssprogs-personlighed. 

Den hårdtarbejdende er en sucker for kropskontakt og vil derfor vise sin interesse for daten ved fysisk berøring og intens øjenkontakt. Det er nemlig den måde, de viser deres store engagement for daten, som også kan ses på den fuldt oprejste kropsholdning.

De hårdtarbejdende gør en stor indsats, når de forsøger at score deres date. For nogen kan de fremstå lidt for ivrige tidligt i processen, men ifølge Adrianne så anses lydhørhed (som kan mistolkes som overdreven ivrighed) faktisk som en af de mest attraktive kvaliteter.

Denne datingtype er god til at sætte gang i daten, stille de gode spørgsmål og generelt sikre, at deres date har det godt (og det er jo altid et plus). 

Date
Kan du genkende kropssprogs-personlighederne hos dig selv?© Getty Images

5. Overtænkeren

Er du ofte lidt af et nervevrag forud for en Tinder-date? Og tager du dig selv i at vrøvle ualmindeligt meget på selve daten? Så er du måske et godt eksempel på 'Overtænkeren’, når du er på date.

Denne kropspersonlighed kan godt have tendens til at være en smule usikker på sig selv og fremstår derfor mere tøvende på en date. De har tendens til at “gå i baglås”, når der bliver stillet et spørgsmål, de ikke kender svaret på (og de vrøvler derfor lidt mere end andre). 

På kropssproget kan det ses ved, at overtænkerens arme ofte er foldet over kors, og så er de ikke ret glade for intens øjenkontakt. Udefra kan de derfor godt gå hen og virke lidt akavede og reserverede.

Men selvom nogen måske føler, at overtænkeren virker uinteresseret, så understreger kropssprogsekspert Adrianne, at de utroligt gerne vil deres date. Så en af de bedste måder at berolige overtænkeren på er ved at fortælle personen, hvordan du har det med dem.