Forelsket par


© iStock

Er du den, der altid bliver forelsket først? Her er, hvad videnskaben fortæller

WHAT... Dét havde vi ikke regnet med

22. februar 2017 af Victoria Carlsson

En ny undersøgelse afliver nu myten om, at kvinder ALTID er de første til at blive forelsket. Vent. Det må jo betyde, at der også findes følsomme og romantiske mænd derude – eller hvad?

“Jeg elsker dig”

Undersøgelsen er udgivet af The Journal of Social Psychology, og her deltog 172 universitetsstuderende. Sjovt nok troede både mænd og kvinder inden undersøgelsens start, at kvinder både var de første til at blive forelskede og til at sige de tre gyldne ord – jeg elsker dig – til modparten.

Overraskende nok viser undersøgelsen, at mænd (Ja!) faktisk både bliver forelskede først og er dem, der først siger til kvinden, at de elsker hende. For mænd kan det tage et par uger, hvorimod det for kvinden kan tage op til flere måneder. 

“Jeg tror, at kvinder ubevidst udskyder kærlighed i forhold til mænd”, lyder det fra forfatter Marissa Harrison. Dette forklarer hun ved, at kvinder har mere at tabe reproduktivt end mænd har, da mændene kan producere lige så mange sædceller, som de ønsker. Kvinder derimod, har ikke et uendeligt antal æg. 

Det er måske også meget fedt, at vi kvinder ikke altid skal sættes i bås for at være totalt følsomme og hysteriske (bortset fra den ene gang på måneden) – og ja, vi kan da godt li' en følsom mand! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.