En kvinde og en mand på date. Manden sidder med ryggen til og kvinden ser skeptisk ud
Duer ikke, væk!© Getty images

Er du for kræsen med mænd?

Har du svært ved at finde Mr. Perfect? Lær at stille mere realistiske krav til ham

4. februar 2018 af Christina Nyvang Andersen

Er du kræsen?

Render du også gentagne gange ind i mænd med forkert hårfarve, tøjstil, navn, højde, kæledyr, interesser, behåring, familieforhold og…

Tjeklisten kan være uendelig, når jagten på Mr. Lover Lover går ind, men er listen i virkeligheden en hjælp eller et benspænd? Det er okay at være kræsen og krævende, når du leder efter en kæreste. Men mange af dine krav kan helt sikkert blødes lidt op og gøre det lettere for dig at finde manden i dit liv.

Hvem er du?

For at tiltrække den helt rigtige drømmeprins er du nødt til at være klar over, hvad du kan tilbyde ham. Hvis du ikke selv har opdaget, hvor smuk, skøn og dejlig du er, er det heller ikke nemt for ham at spotte. Når du har fundet ud af, hvad der er vigtigt for dig selv, bliver det også nemmere for dig at sortere i, hvad du forventer af manden i dit liv.

Øvelse:
Skriv alle dine utilfredsheder med dig selv ned på et stykke papir. Når du er færdig med at kritisere, læser du punkterne igennem igen. Har du skrevet, at din bagdel er for stor, skal du overveje, hvor meget det egentlig betyder for dig. Hvis det er vigtigt for dig at have en lille, fast popo, er der ikke andet for end at droppe det daglige skud chokolade og begynde at træne. Hvis du derimod gør op med dig selv, at det alligevel ikke er så stort et problem, at du gider gøre noget ved det, så drop de negative tanker. Sig til dig selv hver dag foran spejlet, at du har en lækker røv – og tro på det!

en glad smilende kvinde kigger på sit spejlbillede
Du er virkelig smuk, som du er – sig det til dig selv og tro på det!© Getty Images

Mug ud i dine krav

Hvem er din drømmemand?
Nu skulle du gerne have lidt bedre styr på, hvem du selv er, og hvad du kan tilbyde en heldig mand. Så er det på tide at finde ud af, hvem han skal være. Det er her, din kræsenhed virkelig kommer på prøve. Vi har alle vores idéer om, hvordan Mr. Right skal se ud, hvad han skal lave, hvordan han skal opføre sig, hvilke interesser, han skal have og en masse andet. Det er godt at få formuleret alle kravene, så du selv er helt klar over, hvem du leder efter.

Øvelse:
Skriv opskriften på drømmemanden ned på et stykke papir. Bare fyr løs med alle dine krav. Hårfarve, beskæftigelse, fritidsinteresser, familieforhold, navn, højde, tøjstil, boligindretning, yndlingskæledyr – you name it.

Kvinde ligger på sengen og skriver en liste
Er din liste med krav til drømmemanden for lang og urealistisk?© Getty Images

Er du realistisk?

Når du har fået alle dine krav ned på skrift, er det pludselig lidt nemmere at se, om der er nogle af dem, der kan modereres lidt. Har du skrevet, at han skal læse jura, skal du måske overveje en ekstra gang, om det i virkeligheden er så forfærdeligt, hvis han i stedet læser til lærer. På den måde åbner du op for flere muligheder uden at gå på kompromis med dine egne værdier.

Øvelse 1: Overvej de krav, du har skrevet ned. Der er sikkert mange af dem, der kan omskrives, så de i stedet repræsenterer mere generelle kvalifikationer og værdier. På den måde kan den jurastuderende mand med vaskebræt blive til en sporty mand på en videregående uddannelse.

Øvelse 2: Fat viskelæderet og tag endnu et kritisk kig ned over listen. Du skal ikke gå på kompromis med din egen happiness, men hvis der stadig er punkter, der virker overflødige, skal de væk. Er det for eksempel virkelig så vigtigt, om Mr. Perfect har lyse eller mørke lokker?

Gå efter den rigtige
Husk at kombinere dine krav til drømmemanden, så de ikke spænder ben for hinanden.

Vil du have en mand, der dyrker meget sport, hænger ud med vennerne og tjener mange penge, skal du nok ikke forvente, at han samtidig har tid til at spise slik og se Paradise Hotel med dig på sofaen hver aften.

Hold dig til din liste
Når du har fået dine krav ned på det minimum, du selv er tilpas med, skal du holde dig til den liste. Se den som en kontrakt med dig selv: Det her er lovlige årsager til at sortere en mand fra – og ikke andre!

En kvinde og en mand drikker mojitos på en date
Gå efter den rigtige.© Getty Images

Gå på jagt!

Led efter ham de rigtige steder
Når du har fået styr på opskriften på din drømmemand, er det bare om at indlede jagten på ham – de rigtige steder! Er han et intellektuelt, afslappet familiemenneske, er det nok spild af tid at lede efter ham på Crazy Daisy lørdag nat. Måske kan du finde lige netop ham, hvis du opretter en datingprofil på nettet eller går i teatret. Hvis du gerne vil have en mand, der er veltrænet og sporty, er svømmehallen, fitnesscentret eller den lokale fodboldklub gode steder at gå på rov.

Held og lykke!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.