kvinde, der smiler
© iStock

Er du introvert? Her er 6 grunde til, at det gør dig til en fantastisk date

Du er faktisk bedre til det, end du tror ...

7. januar 2021 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Måske har du taget en personlighedstest, der fortalte dig, at du er introvert. Eller måske ved du det med sikkerhed? I hvert fald, så kender du måske det, at almindelig social omgang med folk, der ikke er dine nære venner, til tider føles drænende. Hvis du tilmed er single, føles livet måske nogle gange som en krigszone, fordi hele din krop er i fuldt beredskab, hver gang du skal møde en ny date. Du bliver rød i hovedet, kan ikke se din date i øjnene, og værst af alt, så kæmper du med at konstruere fulde og forståelige sætninger!

Du er ikke alene. Og selvom vi ikke kan love, at du nogensinde kommer til at foretrække en blind date på en lørdag aften frem for hygge med din bedste veninde, så kan vi heldigvis love dig, at du er bedre til at date, end du tror. Måske endda bedre en hende din livlige veninde, der ikke kan stå i kø til kaffen uden at opsnappe en date til weekenden.

Her får du seks grunde til hvorfor det er den skinbarlige sandhed... 

1. Du er en haj til de dybe samtaler

Du kender måske følelsen af at være virkelig nervøs for en forestående date, fordi du er elendig til smalltalk. Som vi alle ved, er en veludviklet evne til at kunne snakke om stort og småt præmissen for en god date. Men! Hvis det er en god date, når der ikke har været et øjebliks stilhed, fordi I bare har pludret hele aftenen, så er det en fantastisk date, når I er kommet forbi smalltalken og har talt om dybere ting. Og det er din force. Fordi det bekymrer dig, om du mon overhovedet har noget at sige til din ledsager, så har du en større tendens til at forberede dig mentalt på interessante ting at snakke om. Derfor får du i sidste ende mere meningsfulde samtaler med din date.

2. Du er god til at lytte

Føles smalltalk som din fjende samtidig med, at du ikke har fået forberedt potentielle samtaleemner? Frygt ej! Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, at du ikke er typen, der kan tale dig igennem enhver situation. Heller ikke selvom den situation er en første date. Husk, at de fleste elsker at fortælle og tale om sig selv, så det er faktisk kun en fordel, at du lytter i stedet for at overtage samtalen. Lyt og stil spørgsmål. Mere skal der ikke til, for at din date vil synes, at du er en ganske fortryllende at være sammen med.

3. Du holder fokus på samtalen

Hvor mange gange har du ikke misundt din ekstroverte venindes evne til at have gang i flere ting på én gang, mens du selv er nødt til at sætte genudsendelsen af Venner på pause, hvis du skal svare på en sms? 

Mens ekstroverte er rigtig gode til at multitaske, så er introverte bedre til at holde fokus på én ting ad gangen. Ekstroverte bliver hurtigt rastløse, mens introverte nyder kun at skulle forholde sig til én ting. I datingsituationer betyder det, at du fokuserer hundrede procent på den anden person, i stedet for hele tiden at tjekke din telefon eller spejde fraværende rundt i lokalet. Og det er en genial evne at have, når du skal lære et nyt menneske at kende, fordi din date simpelthen vil elske at være den eneste, du har fokus på. 

4. Du er mester i mystik

Når du taler med nye mennesker, bryder du dig ikke om at lade dem vide alt om dig lige med det samme. Du glider let hen over de personlige spørgsmål, og bringer i stedet andre (som tidligere nævnt) mere spændende samtaler på banen. På den måde oplever de andre dig både som lidt mystisk, samtidig med at de ved, at du er en interessant samtalepartner. Og du efterlader dem faktisk bare med appetit efter at vide mere...  

5. Du er lidt skør...

Og det er godt! 

Hvor mange gange har du ikke oplevet at blive stillet et spørgsmål, som du ikke havde forventet, og derfor gået i panik og ikke kunne komme på det ‘rigtige’ svar?

Eksempelvis da Tommy spurgte dig, hvad din yndlingsmusik var. Svaret var måske egentlig bare Coldplay, men lige i det sekund kunne du ikke komme i tanke om én eneste sang med dem, om så dit liv afhang af det (og du har ellers hørt mange. På repeat. Inden for den seneste time). Nej, det eneste, du kunne komme på, var det nummer der kørte i baggrunden dengang din veninde udfordrede dig til at spise en hel pakke bacon. Og fordi du egentlig slet ikke kender navnet på den sang, ender du med at fortælle bacon-historien i stedet for... Og det eneste Tommy kan tænke på resten af dagen, er hvor sjov (og sød!) han synes du er. 

6. Du kender dig selv!

Introverte analyserer enhver situation før den finder sted – også dates. Og de forholder sig hele tiden til deres følelser omkring en given situation. Det betyder, at introverte generelt kender sig selv ret godt. Det lyder måske ikke så vigtigt, eller specielt romantisk, men du har ikke brug for en mand til at gøre dig komplet. Og der er intet mere tiltrækkende end en kvinde, der ikke har brug for en mand – men som tilvælger ham, fordi hun ikke kan lade være. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.