Falder du for de helt forkerte mænd?

Få guiden til at lade være lige her!

24. januar 2014 af Mette Andrea Boesgaard

Falder du for de forkerte mænd?

Er du hende, der altid falder for de forkerte fyre? Dem, der lyver, udnytter dig, er utro, bagtaler dig, kun vil knalde og generelt ikke behandler dig pænt? Og er du led og ked og træt af det? Så læs med her. Du kan nemlig ændre dit mønster - hvis du kæmper for det!

Derfor falder du for de forkerte mænd

Derfor falder du for de forkerte mænd

Du bilder dig nok ind, at du ender sammen med de forkerte mænd, fordi I er håbløst tiltrukkede af hinanden og har en fantastisk kemi. Men i virkeligheden handler det ikke spor om fysisk tiltrækning - det handler udelukkende om psykologiske mønstre.

En del af de psykologiske mønstre er din psykiske makeup - hvilke mønstre har du med dig fra din fortid, hvordan har du for vane at opføre dig i nære forhold, og hvilke træk falder du for i mænd. Men en anden væsentlig faktor er, at du bliver afhængig af mændene.

Det, der typisk kendetegner en forkert mand, er, at han overordnet set ikke behandler dig ordentligt. Men han giver dig alligevel små glimt af opmærksomhed, omsorg og kærlighed, og derfor bliver du ved med at hige efter de gode øjeblikke - du drømmer om dem og gør alt for, at de skal opstå igen. Din higen efter hans sporadiske opmærksomhed skaber en cyklus af afhængighed, der FØLES ligesom kærlighed. Du er altså ikke forelsket i ham - men du er helt sikkert afhængig af ham og dramaet omkring ham.

Hvis du skal slippe af med dit mønster, skal du både arbejde med dig selv og dine forestillinger om forhold. Og det får du guiden til på næste side.

Gør forarbejdet

1. Slut fred med din fortid
Måske falder du for de forkerte mænd, fordi du er bange for at binde dig. Måske får en god mand dig til at føle dig mindreværdig, fordi du er bange for, at du ikke kan leve op til ham. Eller måske gør ubetinget kærlighed dig usikker, fordi du ikke ved, hvordan du skal håndtere den. Uanset hvad: Du falder sandsynligvis for dårlige mænd, fordi du gentager et mønster, du kender fra andre forhold - for eksempel forholdet til din far, din mor, en tidligere kæreste eller forholdet til dig selv.

Hvis du gerne vil forstå dit mønster, så gå tilbage i din fortid og se, hvad det er for et mønster, du genskaber igen og igen. Når du er klar over roden til dit problem, skal du arbejde på at slippe det, og det handler først og fremmest om at tilgive. Først når du har sluppet bitterhed og vrede og tilgivet de andre, der var en del af det - og dig selv for din rolle i mønstret - kan du befri dig selv for din bagage.

2. Forstå din opfattelse af forhold
En anden væsentlig grund til, at du falder for de forkerte mænd igen og igen er, at du har en bestemt opfattelse af, hvordan et forhold - kærlighed - skal være og føles.

Spørg dig selv, hvorfor du egentlig dater de forkerte mænd, når du udmærket er klar over, at de ikke giver dig det forhold, du drømmer om. Hvad er det ved dem, der tiltrækker dig? Hvilke følelser vækker de i dig? Og hvordan føles det at være i et dramatisk forhold med dem?

De fleste af os dater forkerte mænd, fordi det føles spændende eller udfordrende - der er drama og intense følelser, og den forkerte mand får os til at føle os vildere, modigere, frækkere eller mere i levende, simpelthen fordi det er en kamp at holde hans interesse fanget. Spørg dig selv, om du kan få de følelser på en anden måde - for eksempel ved at dyrke en fritidsaktivitet.

En del af denne øvelse er også, at du skal omdefinere din opfattelse af et sundt forhold. Gode mænd og en stabil kærlighed er ikke nødvendigvis kedeligt. Det er bare anderledes, fordi det ligger udenfor dit normale mønster.

3. Boost dit selvværd

Mange af os dater de forkerte mænd, fordi vi har et dårligt selvværd. Vi tror ikke, vi er bedre værd - og samtidig ønsker vi os det selvværdsboost, vi vil få, hvis det lykkes os at tæmme en uopnåelig mand. Men let's face it: Det sker stort set aldrig, at en skidt ka'l forvandler sig til en stabil og pålidelige drømmemand...

Boost dit selvværd på en anden måde - inden du finder en mand. Når du respekterer dig selv, vil du heller ikke finde dig i, at en mand behandler dig skidt.

LÆS MERE Sådan booster du dit selvværd

Date bevidst

4. Kend dit dating-mønster
Mønstre er måder, vi gør ting på - helt automatisk og uden at tænke. Og du kan ikke ændre dit mønster, hvis du ikke kender det. Derfor handler næste skridt om, at du bliver bevidst om dit mande- og dating-mønster. Hvad er det for nogle forkerte mænd, du typisk falder for? Har de nogle træk eller måder at opføre sig på, der kendetegner dem? Og har du nogle særlige måder at opføre dig på, som gør, at det bliver ok for dem at opføre sig skidt overfor dig?

Jo tidligere i et forløb du kan spotte dit mønster, desto bedre er din chance for at ændre det. Så lær at genkende de tidlige advarselstegn på, at du er på vej ud i en dårlig spiral. Er din date ubetænksom? Lytter han ikke - eller forstår han bare ikke det, du siger? Nedprioriterer han jeres aftaler? Kan du mærke, at du skjuler sider af dig selv eller glatter ud for at undgå hans mishag? Vær super-opmærksom både på ham og på dine følelser hele tiden, så du på ethvert punkt kan træffe bevidste valg.

5. Husk dit mål
Du vil have et sundt og lykkeligt parforhold - det er derfor, du overhovedet gider gå på akavede dates og lære et nyt menneske at kende med al den usikkerhed og sårbarhed, det medfører. Og det mål skal skal du hele tiden huske dig selv på, så du ikke mister fokus.

Hvis han kun kommer forbi klokken 2 om natten - fuld! - så spørg dig selv: Er det i din interesse om at få et lykkeligt og sundt forhold at invitere ham indenfor? Hvis han føles helt forkert allerede på anden date, tror du så, du bliver lykkelig med ham? Og hvis han har en anden kæreste, tror du så, han bliver en god kæreste for dig, hvis han får dit nummer?

Er svaret nej? Så lad være med at gøre det!

6. Hold fast

Når du handler modsat af, hvordan du plejer at gøre, føles det hverken let eller behageligt. Tværtimod - hver en ting kræver overvindelse, fordi du skal gå nye veje og prøve nye ting, og risikoen for fiasko, at du blotter dig eller bliver afvist er der altid. Men gør det alligevel!

Dit mønster føles naturligt og rart, det er grunden til, at du gør det automatisk - men du har jo allerede fundet ud af, at det hverken er hensigtsmæssigt eller godt for dig. Når det bliver hårdt at gå nye veje, så gå tilbage til punkt 5 og husk dig selv på, hvad du ønsker dig. Og træf dine beslutninger ud fra det - ikke ud fra, om det føles akavet lige i øjeblikket.

 

I WOMAN NR. 205, DER ER PÅ GADEN LIGE NU, KAN DU LÆSE MED, NÅR 3 MÆND FORTÆLLER, HVORFOR DE VAR IDIOTER.

Smugkig i Woman nr. 205

 

Læs mere fra samme kategori