Kvinde ligger i seng med telefon
© iStock

Flotte øjne eller genial humor? Det går de danske mænd efter, når de dater online

Det er aldrig helt skidt at blive klogere på de kære mænds ønsker, vel?

20. juli 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Vi kender det godt alle sammen. Solen skinner, din sommergarderobe er ved at være på plads, og du bruger de varme sommerdage på at sidde i en park med en flaske vin og dine bedste veninder. Det eneste, der mangler, er en mand til at nyde de romantiske sommeraftener med!

Den danske sommer er i fuld gang, og det store udvalg af datingapps og datingsider gør det heldigvis nemt at spotte andre sommerkåde singler omkring dig – men hvad skal der til for, at de også spotter dig?

Det har en ny undersøgelse fra datingapp'en Happn svaret på. 1.568 danske singler i forskellige aldre er nemlig blevet spurgt, hvad de leder efter, når de dater via apps og hjemmesider. 

Humor, venlighed og intelligens 

Undersøgelsen viser, at det er egenskaber som humor, venlighed og intelligens, der er i højsædet, når danskerne leder efter dates, mens et flot smil og tiltalende øjne er blandt de ydre træk, der tiltrækker potentielle bejlere.

Undersøgelsen viser også, at mænd i højere grad fokuserer på udseende, end kvinder gør. Selvom det er smilet og øjnene, der tiltaler flest, så viser undersøgelsen også, at lidt under halvdelen går efter kvinder med et godt bagparti.

Generelt viser undersøgelsen, at humor er den vigtigste egenskab hos både mænd og kvinder. Halvdelen synes også, at det er vigtigt, at deres dates er udadvendte. Til gengæld er det knap så vigtigt, om din date har penge eller ej, da kun 4 procent har angivet det at være rig som en vigtig egenskab.

Top 5 over egenskaber, der tiltaler flest singler:

  1. Humor
  2. Venlighed
  3. Intelligens
  4. Skønhed
  5. Udadvendthed

Top 5 over fysiske ting, der tiltaler flest singler:

  1. Smil
  2. Øjne
  3. Bagdel
  4. Hår
  5. Bryster

Personlighed er vigtigst 

Selvom undersøgelsen viser, at mænd prioriterer udseende højt, så er det altså ikke nok med et godt profilbillede.

“Selvom udseende og fysisk tiltrækning kan virke vigtigt, bør man ikke lægge for stor vægt på det, når man dater og lærer nye mennesker at kende. Vores undersøgelse viser tydeligt, at personlighed er meget vigtigere,” siger Claire Certain, der er pressetalsmand hos Happn.

Det betyder altså, at selvom et fint billede, der viser dit flotte smil og smukke øjne, vil få mændene til at klikke ind på din profil, så er det altså ligeså vigtigt med en god profiltekst, hvor din personlighed skinner igennem.  

Og selvom din date sikkert ville blive ellevild, hvis du troppede op i en stram rød kjole, så er det altså i sidste ende din humor og dit smil, der får ham til at smelte!

Et godt tip er at kende sin egen personlighedstype, så du ved, hvad du foretrækker i en partner. Du kan derfor tage en af disse personlighedstests for at finde ud af det!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.