Jeg har kun øje for dig, skat!
Jeg har kun øje for dig, skat!

Forelskelse gør andre folk grimmere

Det er ikke engang pis: Når du er forelsket, bliver alle andre end din udkårne grimmere

2. september 2009 af Rikke Hovn Poulsen

Det kan godt være, du ikke tror på ham, når han siger, at han fuldstændig har mistet lysten til at kigge efter andre damer end dig. Men den er god nok: Når vi mennesker bliver forelskede, begynder vi helt automatisk at synes, at lækre personer fra det modsatte køn er lidt mindre attraktive, end vi syntes, før vi mødte den eneste ene.

Det er (som med al anden virkelig vigtig, banebrydende forskning) et hold amerikanske forskere, der er nået frem til resultatet. De bad en række par om at skrive søde kærestebreve til hinanden. Efter at have læst partnerens kærlighedserklæring, skulle de hver især vurdere en lang række billeder af smækre personer af det modsatte køn.

Det viste sig ret hurtigt, at de mest smaskforelskede forsøgspersoner vurderede modellerne på billederne som væsentligt mindre attraktive, end dem, der var i lidt mere lunkne forhold.

- Det tyder på, at evolutionen har fremhævet dette i vores psykologi for at forøge succesraten ved at reproducere som et par, siger hovedmanden bag undersøgelsen, psykolog John Maner.

Endnu en god grund til at holde forelskelses-gryden i kog derhjemme, damer!