Kvinde med telefon
Mange på Tinder beskriver sig selv som introverte. © Getty Images

Synes du, det er svært at være introvert i den digitale datingverden? Du er ikke alene

En psykolog giver dig 5 råd til at mestre dine matches

15. maj 2023 af Rie Kirkebjerg

Tinder og andre datingapps kan på mange måder være grænseoverskridende at bruge – og måske især for dig, der er introvert. 

Dog er du langt fra alene, for mange unge, der dater, går højt op i autenticitet og ærlighed, og derfor er de også åbne omkring at fortælle, hvem de er. Det kan ses i bioteksterne, hvor betegnelsen “introvert” optræder hele 33 procent flere gange end “ekstrovert”. 

Selvom du langt fra er den eneste introverte på din yndlingsdatingapp, kan det stadig være en udfordring at navigere i den digitale datingverden, og derfor har Tinder i samarbejde med psykolog Viviane Hähne samlet fem gode råd til, hvordan du kan mestre onlinedatingen som introvert.

1. Vær dig selv

Du kan hurtigt komme til at føle, at du skal være en bestemt slags person på sociale medier. Men i virkeligheden er det vigtigt at være tro mod dig selv – så er der nemlig endnu større sandsynlighed for, at du finder en, der kan lide dig for den, du er.

Vi har tidligere skrevet om 6 grunde til, hvorfor introverte er fantastiske til at date, og du er både en haj til de dybe samtaler og vanvittigt god til at lytte – blot for at minde dig om nogle af dine herlige kvaliteter. 

2. Vær tydelig omkring, hvad du godt kan lide – og ikke kan lide

Hvis dit match foreslår en fin restaurant til jeres første date, men du egentlig hellere vil mødes i mere afslappede rammer, så husk at sig det til din date.

Find gode idéer til dates her.

3. Forbered spørgsmål på forhånd

Hvis du er bekymret over, hvad I skal snakke om, så forbered nogle spørgsmål på forhånd. Tænk over, hvad du gerne vil vide om dit match, og spørg ind til det, der gjorde dig interesseret i personen fra starten. Og husk at undgå ja- og nej spørgsmål.

4. Lad være med at aflyse i sidste øjeblik

I psykologien kaldes dette for “undvigelsesadfærd”, og det eneste, det gør, er at forstærke dine egne usikkerheder. 

Kom af sted, selvom det er svært at træde ud af komfortzonen. Husk dog, at sikkerhed altid kommer i første række – både online og offline, og gør brug af de mange sikkerhedsfunktioner, der er tilgængelige på Tinder.

5. Saml på oplevelserne 

... og brug et øjeblik på at reflektere over dem! Hvornår var du sidst på en god date? Hvad kunne du godt lide ved den? Hvad gjorde netop den date til en god date? Var det stedet, aktiviteten eller et bestemt samtaleemne? Tænk over, hvordan du kan bruge denne viden til at få det bedste ud af fremtidige dates.