Undersøgelse: Attraktive mænd med skæg
© iStock

Hans skæg afgør, om DU vil være kærester med ham

Det viser en undersøgelse i hvert fald

15. april 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Der er ingen tvivl om, at mænd med skæg er supermaskuline – se selv pivfrække Charlie Hunnam, som vi SLET ikke kan stå for! Men hvordan skal skægget egentlig barberes? Det viser sig, at vi kvinder har en helt særlig mening om dette, for en undersøgelse viser nemlig, hvilket slags skæg vi finder mest attraktivt til et one night stand eller til et længerevarende parforhold. 

I undersøgelsen, som er offentliggjort af Journal of Evolutionary Biology, påtog over 8.500 kvinder sig rollen som 'hårde' dommere. De skulle ud fra en række computergenerede billeder af mænd med skægstubbe, fuldskæg og helt uden skæg bedømme, hvor attraktive mændenes ansigter var – og dette skulle gøres ud fra, hvilke mænd, der var mest attraktive i et langt forhold VS. i et kort forhold – som for eksempel en date eller et one night stand.

Kvinder elsker skæg

Der viser sig, at vi kvinder er vilde med skæg til mænd, uanset om vi bare dater dem eller ender i et fast forhold. Dog kommer mængden af skæg an på, hvilket forhold vi ønsker at have til manden.

Kvinder, som ønsker et one-night-stand med en mand:

  • Finder det mest attraktivt med skægstubbe

Mens kvinder, som leder efter et fast forhold:

  • Finder det tiltrækkende, at manden har et fuldskæg

Mænd helt uden skæg er vi ikke tiltrukket af ligemeget, om det gælder fyren i baren, som inviterer os med hjem eller en mand, som er kærestepotentiale.

Vi vil have en “rigtig” mand

Ifølge forskerne kan sammenhængen mellem fuldskæg og ønsket om parforhold kobles til, at vi kvinder underbevidst tænker, at mænd med fuldskæg er “rigtige” mænd. Deres maskulinitet er afgørende, når de (traditionelt set) skal være vores 'beskyttere', hvis vi skrigende finder en edderkop i hjørnet på badeværelset, og så skal de selvfølgelig kunne levere biologisk, hvis vi vil være gravide.

Når manden til gengæld ikke har skæg, tænker vi derimod, at manden endnu ikke er kommet over puberteten, og derfor IKKE kan hjælpe os med at lave en baby. Så kære mænd – i anledning af, at vi snart nærmer os november og dermed også Movember, kan I jo lige så godt lade skægget blive ved med at gro – i hvert fald, hvis I ønsker at finde en kæreste.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.