Kvinde smiler til mand
© iStock

Har du et crush på din kollega? Stil dig selv disse 7 spørgsmål, inden du gør alvor af det

Når kærlighed og karriere ramler sammen...

29. august 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. “Er det tilladt at date kollegaer på mit arbejde?”

Første skridt er selvfølgelig at finde ud af, om det overhovedet er tilladt at være sammen med en kollega på din arbejdsplads. Mange steder er det som udgangspunkt i orden at være kærester på jobbet. Nogle steder er det okay at date, men så må I ikke arbejde i den samme afdeling. Det er altså meget forskelligt og op til politikken på din arbejdsplads, om du må kysse med dine kolleger.

2. “Hvor vild er jeg med min kollega?”

Mærk efter, hvor vild du er med din kollega. Føler du dig seksuelt tiltrukket af ham, når du kan dufte hans parfume, idet han går forbi dig? Er han sjov og rar at være i selskab med, når I spiser frokost? Eller tænker du på ham konstant – både på arbejdet OG derhjemme?

Inden du beslutter dig for at tage chancen og gør alvor af dit crush, er det en rigtig god idé at være helt klar over, hvad det egentlig er, du vil have. 

Er det sex? Så kan det blive en rigtig sjov firmafest – som jeres andre kollegaer sandsynligvis også vil snakke om. Er det et kærlighedsforhold? Så kan du ende med at finde den helt store kærlighed – men også med et knust hjerte, når du ser ham hver eneste dag på arbejdet. Det kan også være, at han bare en ven, som du har god kemi med?

3. “Ville det være det værd?”

Når du stiller dig selv dette spørgsmål, skal du igen have i baghovedet, hvor vild du egentlig er med din kollega. Selvom det selvfølgelig kan være svært at vide, hvis I kun har snakket sammen på arbejdspladsen!

Men hvis du har et fuldtidsjob, vil det helt sikkert påvirke dig på en anden måde, end hvis du har et studie- eller deltidsjob. 

På fuldtidsjobbet ser I hinanden hver eneste dag – og spiser måske også frokost sammen i pausen. Hvis I prøver at se, om der kan opstå amoriner i luften omkring jer, og det går, kan I altså dele en masse kvalitetstid (og interesser!) sammen på arbejdet. Hvis ikke det går, vil I efterfølgende være tvunget til at se hinanden rigtig meget… Hvilket både kan blive akavet og hårdt, hvis du virkelig faldt for manden.

Du er til gengæld kun tvunget til at svinge burgere over disken eller lægge tøj sammen i butikken sammen med dit crush på deltid, hvis du har et studiejob. Det gør selvfølgelig hele den akavede situation, der kan opstå efter vi-passede-ikke-lige-sammen-alligevel-scenariet, meget mindre akavet.

Kvinde og mand på arbejde
© iStock

4. “Er jeg bare en ny i rækken?”

Hvis han har ry for at være meget dameglad, og du ved, at han har været sammen med flere af dine andre kollegaer, skal du overveje, om det virkelig er et charmerende blik, han sender specielt til dig – eller om han sender til hver eneste kvinde på sin vej.

Du kan selvfølgelig godt gøre alvor af dit crush, selvom hans ry på arbejdet er at holde døren for kvinderne, så han lige kan tjekke den bagerste del ud imens, men så skal du være forberedt på, at han sandsynligvis blot er ude efter en at hygge sig med.

5. “Har han en kæreste – eller er han gift?”

Hvis han allerede er i et forhold, skal du være utrolig opmærksom på, hvor vild du er med manden – og hvad du ønsker at få ud af det. Hvis du bare synes, at han er en flot og tiltrækkende mand, bør du ikke gøre mere ud af det. Der findes mange lækre skår uden for arbejdspladsen, og du kan måske finde nogle af dem her?

Det kan også være, at du gennem jeres møder, frokostpauser og fredagsbarer er blevet dybt forelsket i din kollega – og så bør du måske fortælle ham det. Det kan jo være, at han føler det samme for dig, men ikke vil sige det, fordi han har en kæreste. Hvis han ikke føler det samme for dig – så prøvede du!

Kvinde og mand i café
© iStock

6. “Vil det påvirke mit arbejde, at jeg dater ham?”

Hvis du begynder at date din kollega, kan det påvirke dit arbejde. Både fordi du kan blive distraheret af den charmerende mand, du har noget med, som du arbejder absurd tæt med hele arbejdsdagen, men også fordi det kan have indflydelse på din professionalisme. 

Hvis du eksempelvis arbejder som tjener sammen med ham, går det jo ikke, at du ikke kan lade være med at kigge på ham hele tiden, så du spilder hele kander vand og varm mad ned på gæsterne – eller at du hele tiden fniser, når han kigger på dig, mens du står ved kasseapparatet. Det er ikke dit arbejdes skyld, at du er faldet for ham (okay, måske er det faktisk, når det er der I mødtes) – men derfor skal du stadig være professionel! 

7. “Bør jeg fortælle min chef, hvis jeg begynder at date ham? Og mine andre kollegaer?”

Hvis du for alvor begynder at date din kollega, kan du vælge at fortælle din chef og dine andre kollegaer, hvad der foregår. Det vil din chef sandsynligvis sætte pris på, for det viser, hvor vigtigt dit arbejde er for dig. Dine kollegaer vil helt sikkert også blive glade for at blive indviet i jeres nystartede datingliv.

I kan også holde det som en hemmelighed og først fortælle det til jeres chef og kollegaer, hvis det bliver meget seriøst. Hvis det ikke går mellem jer, vil det spare jer for mange forklaringer. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.