Kvinde tager selfie
© iStock

Her er billederne, der ødelægger ALT for dig på din datingprofil

Bare rolig – vi fortæller dig også, hvilke billeder der fungerer!

28. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Det er hårdt arbejde at lede efter kærligheden! Mere eller mindre vellykkede dates, endeløse rækker af medfølende (og lidt irriterende) kommentarer fra veninderne og timevis af swiping til højre og venstre på Tinder. 

Og ja, det er praktisk talt et fuldtidsjob at være single, så derfor gør det da heller ikke noget, hvis vi kan blive klogere på, hvad der virker – og hvad der IKKE virker – når du skal føre dig frem på diverse datingapps og datingsider.

Nu hjælper en ny undersøgelse dig lidt på vej, for den fortæller nemlig, hvilke billeder du absolut ikke bør have på din datingprofil, og hvilke billeder du bør have flere af, hvis du gerne vil tiltrække manden i dit liv. 

Datingapp har undersøgt brugerne 

Det er datingapp'en Hinge, der står bag undersøgelsen. Hinge fungerer lidt på samme måde som Tinder, hvor du uploader en række billeder på din profil, men pointen med Hinge er, at du også skriver en meget uddybende profil-tekst, så det ikke kun er dine billeder, som andre brugere bedømmer dig på.

Selvom billederne altså ikke er det eneste parameter, som Hinge benytter sig af, har datingapp'en alligevel undersøgt, hvilke billeder du bør have på din profil, og hvilke du bør undgå – hvis du altså gerne vil hive så mange likes hjem som muligt. 

Hvilke billeder får flest likes? 

En række eksperter har undersøgt 35 forskellige typer billeder, som Hinges brugere typisk har på deres profiler. Eksperterne har tjekket, hvilke typer af billeder der får flest likes, og hvilke billeder der ikke falder i så god jord hos det modsatte køn. 

Lad os starte med de billeder, du helst skal have på din datingprofil. 

 • Hvis du har håret sat op, har du eksempelvis 27 procent større chance for at få et like, end hvis du lader håret hænge løst. 
 • Et billede, hvor du smiler med dine tænder, øger chancen for et like med hele 76 procent.
 • Et billede, hvor du er alene og ikke sammen med andre mennesker, øger chancerne med 69 procent. 

Undgå selfies 

Men hvilke billeder skal du så undgå? Du tænker måske, at et lækkert strandbillede er vejen frem, men faktisk falder chancen for et like med 47 procent, hvis dit billede er taget på stranden i forhold til andre steder.

 • Selfies er heller ikke sagen. Et selfie-billede har 40 procent ringere chance for at få et like – og et selfie på badeværelset er helt udelukket, da det forringer din chance for et like med hele 90 procent.
 • Det dur heller ikke, hvis billedet virker opstillet – du har nemlig 15 procent større chance for at få et like, hvis du virker oprigtig. 

3 billeder, du HELST skal bruge

 • Dyrker sport
 • Fester/er i byen
 • Viser dit smil

3 billeder, du IKKE skal bruge

 • Har solbriller på
 • Bruger et Snapchat-filter
 • Poserer med en mulig partner 

Og husk, at selvom dine billeder spiller 100 procent, så er det kun en bonus, hvis du sørger for at din profiltekst også er fængende – du kan få tips til din Tinder tekst lige her.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.