Kvinde står med et hjerte
Psykologen giver dig kærlighedsråd, hvis ikke du har fundet ham endnu. © Getty Images

Her er psykologens 4 bedste råd til at finde kærligheden

Får du ofte kærlighedsråd fra veninder, familie og bekendte? De er slet ikke så dumme, som du tror

8. marts 2018 af Amalie Kjær Boel

Vi singler får ofte råd fra veninder, familie og bekendte om, hvor vi kan finde kærligheden – om vi beder om det eller ej. Det kan være alt fra, at din veninde siger, at du også kan finde din kommende kæreste på en datingapp for det gjorde hun. Eller din mor der bliver ved med at sige, at hun har en sød, ung kollega, som er single, og som du bør møde næste gang, du besøger hende på arbejdet.

Men er du i tvivl om, hvilke råd du rent faktisk skal følge i stedet for at høre på, hvad alle i din omgangskreds har af holdninger? Så har vi her samlet nogle gode råd til dig om, hvor du kan opsøge kærligheden.

Psykolog Lone Lytken, som har specialiseret sig i lavt selvværd, krise og stress, mener, at kærligheden vil finde en, når vi er os selv og giver slip på at opsøge den. Hvis du har svært ved lige at finde ud af, hvad det vil sige, giver hun et par gode råd om, hvordan du kan gøre dette.

1. Du render snart sikkert ind i ham

Det kan være, at dine veninder har sagt til dig, at du bør downloade Tinder i håbet om at finde Mr. Right, da de ikke synes, at du gør nok for at opsøge kærligheden. Tinder er skam også en funktionel dating-app og en god måde at snakke med nye mænd. Men er der større chance for at møde ham i den virkelige verden?

Lone tror på, at når vi tager ud i livet og oplever de ting, som vi gerne vil, og som vi føler er brugbare for os, så vil livet også bringe os de gode ting – som Mr. Right

“Oddsene er bedre, hvis vi går de steder, som passer til vores interesser og ind i vores liv. Måske render du ind i ham på din arbejdsplads eller til en koncert, som I begge godt kan lide. Det er der, hvor vi giver slip og er os selv, at det viser sig, at vi er mest attraktive og frie. Så do your thing og ikke tænk over resten!” fortæller hun. Det vigtigste er, at du er dig selv og gør de ting, du elsker! 

Det er derfor en god idé ikke at være så kontrollerende og tage ud og opleve nogle ting. For når vi er tilbagelænede og slipper kontrollen, har vi et andet glimt i øjet, som viser sig at være mere interessant, siger Lone. Derudover foreslår hun også, at du tager ud at rejse for at lære nye mennesker at kende. Du behøver ikke at gøre det i håbet om, at du kommer hjem med en kæreste. Gør det lige så meget for din egen skyld, for at lære dig selv at kende, for dit forhold til sig selv er lige så vigtigt i søgen på at finde kærligheden – i det virkelige liv og ikke bare online. 

2. Du bør tage med til parmiddag med os! 

Inden du ryster på hovedet, og siger “åh nej, det ender jo aldrig godt”, så har Lone et godt argument for, at du i det mindste kan overveje det en gang til. “Parmiddag er en rigtig god idé, da du kender din veninde, og hun har fundet en fyr, som hun mener passer godt med dig. Plus du har ingen forpligtelser, hvis du tager med.”

Du ved på forhånd, at du kan snakke med din veninde, hvis alt går galt, og du kan også sagtens tage tidligt hjem, hvis det viser sig, at der ikke er nogen kemi. Men hvad nu hvis han viser sig at være det værd? Din veninde har gjort sig umage for at finde en fyr, som netop passer med dig – interesser, holdninger, og måske er I enige om, hvad de bedste Netlfix-serier er? Og det er måske heller ikke lige så overvældende som en Tinder- eller blinddate!

3. Kan du være en lykkelig single?

Lone siger, der findes mange lykkelige singler, og det er godt at sige til sig selv, at det er forskelligt, hvornår kærligheden rammer. 

“Kærligheden rammer os som bølger i livet. Nogle gange er vi singler, hvor alle andre veninder er i parforhold, og andre gange omvendt. Vi bør ikke have så travlt på andres vegne. For det at være single er ikke et udtryk for, at der er noget galt med en, bare fordi vi ikke er i et forhold. Så længe vi er i udvikling, og gør de ting, der gør os glade, så bør vi ikke lytte på alle andres forestillinger og forventninger.”

Bare fordi du er single, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan have det sjovt. Så hvis du nyder singlelivet og tager ud (rejser, byture eller andre sjove ting), så kan det være, at kærligheden lige pludselig står foran dig. Og indtil da så er der også mange gode ting ved at være single!

4. Hvis du bare elsker dig selv først 

Der findes som nævnt forskellige måder at finde kærligheden på, men det er vigtigt at sige til os selv, at kærligheden kommer i mange forskellige former. Lone mener, at kærligheden er lige foran os i mange forskellige facetter – imellem veninder, familien og vigtigst af alt – kærligheden til os selv. 

“Vi skal have lov til at have en god start på morgenen, og give os selv den omsorg, der er god for os. Så vil der også være kærlighed i luften, også selvom det ikke er den romantiske af slagsen. Der er altid kærlighed, vi skal bare lige få øje på den – fra vores omgivelser. Og det starter med os selv!”

Vi skal være modtagelige over for kærligheden, for ellers mærker vi den ikke – og så finder vi den heller ikke. Hvis vi er bevidste om den, så er kærligheden hos os og omkring os hele tiden. Kærligheden fremelsker vi selv. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.