Selvom fænomenet haunting ikke umiddelbart siger dig noget, har du måske allerede stiftet bekendtskab med det helt uden at vide det.
I takt med at Instagram og andre sociale medier har indtaget de fleste menneskers telefoner, er dine venner og veninder altid meget tilgængelige. Det er dog ikke altid en fordel, da andre mennesker også har adgang til din digitale profil døgnet rundt og frit kan vælge at række ud til dig, når de vil – også selvom jeres relation måske er slut for længst. Dette kan være starten på haunting.
Herunder har vi samlet alt, du behøver at vide om haunting.
Hvad er haunting?
Helt essentielt beskriver haunting en følelse af at blive overvåget, og det er netop den følelse, du kan have, hvis du bliver udsat for dette fænomen.
Fænomenet haunting er, når en tidligere kæreste eller flirt bliver ved med at dukke op i dine sociale medier, selvom I ikke længere har nogen reel kontakt og egentlig er kommet videre fra hinanden. Eller... du er i hvert fald. Vedkommende bliver på den måde ved med at gøre dig opmærksom på, at han eller hun stadig eksisterer.
Det betyder, at personen bliver ved med at minde dig om dem, ved for eksempel at se dine stories på Instagram, like dine billeder eller endda kommentere på dine stories eller billeder.

Hvorfor udsætter nogle personer andre for haunting?
For nogle mennesker kan haunting være en løsning, så de kan beholde visse personer i deres liv og på den måde holde deres muligheder åbne. Ideen er, at hvis de på et tidspunkt skulle få lyst, ville de vide, at du var der. Netop fordi de har holdt muligheden med dig åben, via haunting.
Der kan dog være mange forklaringer på, hvorfor nogle mennesker udsætter andre for haunting. For eksempel at de stadig har følelser for dig, eller at de blot er meget aktive på sociale medier og simpelthen liker alles billeder og stories. Du kan altså ikke være helt sikker på, at det faktisk er for at holde dig hen.
Hvordan kan du undgå haunting?
Det kan være svært at komme igennem et brud med en eks-kæreste, og i den forbindelse er der mange der tyer til deres eks-kærestes sociale medier: Netop for at holde øje med, hvad de foretager sig. Dette kan være fristende for nogen, da det kan være spændende at se, om du har fået en ny kæreste eller bare gerne vil følge med på sidelinjen.
Hvis du oplever, at din tidligere kæreste eller flirt stadig følger med på sidelinjen og liker et af dine billeder i ny og næ, men du egentlig synes, det er mere irriterende end sødt, så er der én ultimativ stopknap. Blokér dem.
I sidste ende vil dette give jer begge to fred. Dig, fordi du ikke længere skal tage stilling til, hvad et like fra personen betyder, og du derfor kan komme helt videre. Og ham eller hende, fordi det nu ikke længere er muligt for dem at nå dig, og personen nu er tvunget til at komme videre fra dig.
Hvis du stadig vil være venner med personen på sociale medier, men ikke nødvendigvis vil gå hele vejen og blokere ham eller hende, kan du eventuelt “begrænse” personen, så de ikke kan følge 100 procent med i dit liv.

Hvor kommer fænomenet haunting fra?
Haunting er ikke et helt nyt begreb, da denne slags adfærd har eksisteret længe. Du kender måske allerede begrebet ghosting, som beskriver når en person pludselig stopper med at svare på dine beskeder og forsvinder helt fra dine sociale medier.
Derudover findes der dog yderligere begreber, som for eksempel breadcrumbing, som beskriver når en person pludselig mister interessen og aldrig svarer igen, efter du for eksempel har spurgt, om I skal ses. Eller benching, som viser sig, hvis du har opbygget en relation med en person, men han eller hun ikke var helt klar til at binde sig alligevel. Personen dater derfor andre mennesker, men kan ikke kan lade dig helt være alligevel. Personen holder dig derfor fra at komme helt videre, altså holder personen dig på “bænken”, uden at der egentlig er nogen forudsætning for, at ville gøre alvor af det senere.
Kilder: myimperfectlife.com, mashable.com, cosmopolitan