Rizz
Rizz beskriver evnen til at charmere sig.© Getty Images

Formår du tit at charmere lige dem, du vil? Så besidder du måske den særlige evne “rizz“

Det er overalt på TikTok. Kender du også begrebet?

23. juni 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Hvis du er en aktiv scroller på TikTok, så er du måske stødt på folk, som taler om bread-crumbing, situationship og love bombing. Disse ord er blot nogle af de mange dating-termer, som folk bruger til at beskrive deres kærligheds- og datingliv – både på godt og ondt.

Nu har endnu et term sneget sig med i puljen af farverige begreber – et mere positivt et af slagsen. Der er tale om ordet rizz. Bliv klogere på begrebet her.

Rizz
Rizz er et begreb, som er særlig populært på TikTok.© Getty Images

Ordet rizz er en forkortelse af charisma

Rizz er et velkendt ord på TikTok og beskriver en positiv egenskab ved en person. Ordet rizz er egentlig en forkortelse for charisma, eller det danske, karisma, og refererer til en persons evne til at flirte med andre mennesker og tiltrække de personer, som vedkommende finder interessante. 

Faktisk kan en person, som besidder denne egenskab, charmere hvem som helst, fordi vedkommendes charme er så overbevisende. Personen er derfor også ofte meget eftertragtet.

Rizz
Besidder du egenskabe rizz, kan du charmere alle og enhver.© Getty Images

Andre opfatter dig som uimodståelig

Hvis en person besidder denne egenskab, kan det komme til udtryk ved, at personen fremstår meget tiltrækkende og har en personlighed, som andre mennesker kan opfatte som uimodståelig.

Ordet rizz blev første gang brugt af Twitch-streamer og influencer Kai Cenat, men har nu fundet vej til mange tiktokkeres for-you-pages. Han beskriver selv rizz som evnen til at tiltrække en person, som umiddelbart ikke var interesseret i dig, men som du, ved hjælp af din charme, alligevel formår at gøre interesseret i dig.