Pige og dreng i park
Nummer 3 er vores yndlings! © Getty Images

10 hyggelige efterårsdates, du kan invitere din flirt på til under 200 kroner

Nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at invitere din flirt ud!

10. september 2021 af Isabella Wedel Hansen

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis man skal diske op med den helt store omgang i forsøget på at imponere sin flirt. Derfor har vi samlet 10 sjove date-idéer, som du kan invitere din flirt på, selvom din SU eller løn ikke rækker så langt. 

1. Træningsdate 

En til den aktive! 

Selvom det ikke lyder som det mest romantiske at træne sammen, kan det faktisk være en stor succes! Når vi træner udskiller kroppen en masse hormoner, der får humøret til at boble. Når pulsen stiger udskiller vi for eksempel masser af endorfiner, som er dem, der også udskilles når vi har sex, griner og er forelskede. Derfor vil en træningsdate med sikkerhed give anledning til en masse snak, smil og grin – og forhåbentlig også lidt sommerfugle i maven. 

Bedst af alt er, at det kan gøres helt kvit og frit, så I slipper for at hive den store pengepung frem.

Løb udenfor
Den perfekte anledning til at vise dit lækre træningstøj frem!© Getty Images

2. Tag i drive-in bio 

En til romantikeren!

Kender I efterhånden hinanden godt, så er drive-in bio en sikker vinder! For der findes da ikke noget hyggeligere end at putte under dynen til en god film med den, du holder af.

Selvom det kan blive lidt køligt i bilen om efteråret, er fordelen ved at gøre det på denne årstid, at I kan krybe tæt sammen og varme hinanden. Red op med dyner, puder og filmsnacks i bilens baggagerum, og parker bilen med bagagerummet mod skærmen – så er der garanti for romantik! 

Drive-in bio koster nogenlunde det samme som en almindelig biografbillet, men til gengæld kan I medbringe jeres helt egne snacks og spare lidt penge på den måde! 

Par i bil
Snak, kys og flirt under hele filmen – helt uden at forstyrre andre!© Getty Images

3. Prøv fodboldgolf

Endnu en til den aktive!

Om efteråret er det altid fedt med en aktiv, udendørs date, hvor I kan nyde de sidste solstråler samtidig med, at I kan holde varmen ved at bevæger jer. 

I fodboldgolf behøver I hverken at være gode til fodbold eller golf – I skal bare have gå-på-mod og kunne grine lidt af jer selv, når bolden ikke lige ryger i den retning, I havde regnet med. 

Da I spiller på et stort område, er der sjældent proppet på banerne, så nyd hinandens selskab og spil i jeres helt eget tempo. På den måde kan I også helt selv bestemme, om jeres date skal være lang eller kort. 

Par udenfor
Nyd efterårets sidste solstråler, når I spiller fodboldgolf. © Getty Images

4. Tag til comedy

En til humørbomben!

Det er altid godt at have noget at grine af sammen – og hvem elsker ikke comedy?

Desværre er stand-up ofte dyrt og SU'en rækker sjældent langt nok. Heldigvis findes der flere caféer, der inviterer på Open Mic-arrangementer helt gratis, så længe du køber noget at drikke. Og hvis I er heldige, prøver nogle af de garvede komikere deres jokes af, mens I er der!

Kombiner derfor den klassiske drinks-date med en god gang comedy – så vil I med sikkerhed få en sjov og underholdende date (... selv hvis I opdager, at I ikke har så meget at snakke om)!

Par på bar
Med comedy får I en god aften, selv hvis I ikke har så meget at snakke om! © Getty Images

5. Hør live-musik

En til musikelskeren! 

I de større byer ligger der mange små og store caféer, der har live-musik i weekenden. Og findes der noget mere romantisk end at sidde og drikke et lækkert glas vin sammen med den, du holder af, mens I lytter til rolig live-musik? Det synes vi i hvert fald ikke! 

Vil I have lidt mere gang i den, kan I også prøve Tivolis Fredagsrock-koncerter, som I kan høre helt gratis med Tivoli-årskort eller hvis I køber en entrébillet. Her er der altid mange mennesker til koncerterne, så der er garanti for en tæt dans med din flirt.

Mennesker til koncert
Hvis din flirt er til musik, vil denne her date gå lige i hjertet! © Getty Images

6. Dans salsa 

En til den rytmiske! 

Find danseskoene frem, og tag på salsabar! Det kræver formentlig lidt mod at stille sig ud på dansegulvet og slå sig løs. Varm derfor op med en øl eller to, mens I lurer lidt dansetrin af, og hop så ud i det, når I har fået samlet jer mod. 

Vi er sikre på, at den rytmiske musik og den tætte dans vil gøre jer varm i kinderne.

Par der danser
Det er den bedste anledning til at komme helt tæt på din flirt.© Getty Images

7. Tag på petanque-bar 

En til det kulturelle konkurrencemenneske!

Hvis I kan lide at dyste mod hinanden, men gerne vil have en stille og rolig date, så vil en tur på petanque-bar være et hit! Tag et spil petanque, mens I nyder et glas vin eller en fransk specialitet – det skal nok sætte gang i konkurrencegenet!  

De fleste petanque-barer er indrettet med inspiration fra dets franske hjemland, og besøget vil derfor føles som en mini get-away til Frankrig! (Selvom prisen måske sniger sig lidt over de 200 kroner, hvis I både skal have vin og petanque, lover vi, at prisen vil ligge langt fra en fransk get-away!) 

Folk der spiller petanque
Den her aktivitet fungerer også rigtig godt som gruppedate! © Getty Images

8. Tag på brætspils-café

En til den spilleglade! 

Hvis I vil have en stille og rolig date med tid til masser af snak og hygge, kan I også tage på brætspilscafé. Her er der både mulighed for at prøve de gode, gamle klassikere såsom ludo, backgammon eller skak, men I kan også udfordre jer selv, og give jer i kast med et spil, som ingen af jer kender.  

Her kan I stensikkert få masser af timer til at gå for meget få penge. 

Par der spiller brætspil
Denne date er perfekt til en kold efterårsdag! © Getty Images

9. Lav jeres egen ølsmagning

En til den øl-glade!

Tag hen til jeres yndlings bar eller café, og stabl jeres egen ølsmagning på benene. Vælg et sted, der har flere slags øl på menukortet, og vælg så en håndfuld forskellige øl, som I aldrig har smagt før. Bed om at få dem allesammen serveret på samme tid og smag så løs på de forskellige øl! Det vil helt sikkert give jer en sjov smagsoplevelse, og procenterne skal også nok få sat gang i snakketøjet. 

Tip!: Denne date kan også laves hjemme, hvis I er mere til en hjemmeaften eller bare vil gøre det endnu billigere.

Par der drikker øl
De mange øl skal nok få gang i snakketøjet! © Getty Images

10. Prøv bordtennis

En til konkurrencemennesket!

Hvis din flirt er lidt af et konkurrencemenneske, kan et slag bordtennis være den helt perfekte aktivitet til jeres date! 

I rigtig mange af landets byer står der bordtennisborde placeret til fri benyttelse for alle – så alt I skal bruge til denne date er et par bordtennisbat, en bordtennisbold og måske lidt snacks og drikke. Kombiner det eventuelt med en gåtur ind gennem byen eller i den nærmeste skov, hvis I har lyst til, at daten skal være længere.

Pige der spiller bordtennis
Den helt perfekte date til konkurrencemennesket!© Getty Images

Kilde: Illustreret Videnskab

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide