Kvinde og mand på date.
Tag styringen, og invitér din drømmepartner på en date. © Getty Images

5 kække måder, du kan invitere en mand ud på

Det kan ikke være så let... kan det?

4. marts 2020 af Helene Desirée Jørgensen

At invitere en mand ud kan være nervepirrende – især hvis du ikke er den mest erfarne på netop dét område. Men frygt ej – det behøver ikke være så forfærdeligt, som det lyder.

Heldigvis findes der mange måder at invitere en person ud på. Og nej, det er ikke mærkeligt, at det er kvinden, der inviterer manden ud. Bare træk vejret, tro på dig selv, og lad dig inspirere af disse eksempler. Nogle af dem fungerer både ansigt til ansigt og over telefonen, mens nogle specifikke af dem virker bedst i virkeligheden. 

1. Den snedige

Hvis du er så heldig, at I deler en interesse, er denne her måde god. Hvis nu I begge synes, at Marvel og superhelte er det fedeste, kan du spørge: “Hvorfor har du ikke inviteret mig ind at se den nye Avengers-film endnu?”. Du indsætter selv den interesse, I nu deler, og den virker næsten bedst, hvis han ikke aner, at du også er into it. 

Derudover er den ekstra smart, fordi du giver ham bolden, så han bliver dén, der ender med at invitere dig ud – selv tak. 

2. Fredagsrockeren 

Dette er lidt en anden version af klassikeren “Jeg har en ekstra billet, vil du med?”. Bortset fra at denne er mere afslappet og realistisk. Du kan spørge dit crush: “Der er Fredagsrock på fredag. Vil du med ind at se TopGunn?”. Her viser du på en selvsikker måde, at du gerne vil lave noget sammen med ham. 

3. Stylisten

Den her er en af de sjove, da du her sætter hans fantasi i gang og får ham til at føle, at hans mening bliver påskønnet. Du sender billeder af to-tre kjoler (kan også være jeans eller noget tredje) og spørger ham: “Hvilken af disse kjoler vil se bedst ud på mig?”.

Hvis det går efter planen, spørger han, hvad du skal bruge dem til, hvorefter du fortæller, at det er til jeres første date. Hvis han i stedet vælger en bestemt, kan du sige, at dén tager du på til jeres første date.  


4. Den platte scorereplik 

Nogle mænd er eksperter i platte scorereplikker, så hvorfor ikke give igen af samme skuffe? Prøv noget a la: “Flot bluse. Er den lavet af boyfriend material?”. Hvis du fyrer denne replik af, er isen brudt, I får et godt grin, og på den måde åbner du op for muligheden for at føre samtalen over på en mulig date. 

Denne virker bedst, hvis du tager den ansigt til ansigt og ikke over mobil. 

5. Turist i eget land

Hvis personen, du er ude efter, kommer langvejs fra eller lige er flyttet til Danmark i forbindelse med studie eller arbejde (eller noget helt tredje), er det oplagt at spørge, om du må være hans guide: “Du kender ikke København? Jeg kan vise dig rundt, hvis du har lyst?”.

Omvendt kunne du også bede ham om at vise dig rundt i den by, han kommer fra. På den måde er det klassiske datingpres minimalt, da I har en plan, og I kunne snildt få en hyggelig dag til at gå med dette!

Vi har også en liste over ideer til sjove dates, som du kan blive inspireret af, til når den store date-dag kommer.

På Woman.dk anerkender vi alle seksualiteter. Af sproglige årsager er denne artikel ved første øjekast målrettet kvinder med partner af modsatte køn, men “han” kan til enhver tid udskiftes med “hun” eller "vedkommende".

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.