Det er ikke helt almindelig te, der er i koppen
Det er ikke helt almindelig te, der er i koppen

Kend din festival-mand

Sådan genkender du typen - og scorer den sprødeste snitte!

2. juli 2009 af Redaktionen

Kend din festival-mand


Festivaller samler alle typer mennesker, og for en singlekvinde er der frit valg på alle hylder. Find den mand, du tænder på og lær de rigtige kneb og tricks til at få ham på krogen

Festaben

FESTABEN

Kendetegn: Hot, mere hot, festaben! Af en eller anden grund er den festglade drengerøv altid en gave for et par lækkersultne pigeøjne. Han har baggy shorts på, og hans veltrænede, muskuløse overkrop er befriet fra tøj og bliver mere og mere chokoladebrun - lige til at spise. De blå øjne skinner om kap med solen, og hans lyse lokker bølger omkring hans drengede ansigt.

Her finder du ham: Denne mand er ikke festabe for ingenting! Så du finder ham højst sandsynligt i gang med at knække sig under et træ. Hvis han er en mere rutineret festivalgænger, hænger han ud med sine venner og har gang i en ølstafet eller et spil bold.

Sådan scorer du ham: Tag solbrillerne af og send ham det mest flirtende blik, du kan. Når du har fået øjenkontakt så hold den tilpas længe til, at det næsten bliver ubehageligt. Gør det et par gange og vent så på, at han kommer over til dig. Hvis han er lidt langsom i optrækket, kan du også bare gå hen og spørge om du må være med til ølstafet. - Det vil han elske.

Det skal du IKKE gøre: Spørge om du skal holde hans hår, mens han kaster op.

Musiknørden

Musiknørden

Kendetegn: Ser du en mand, der er helt alene på festival kan du godt være sikker på, at det er musiknørden, du har fanget på mande-radaren. Han er ikke af sted for socialisere og drikke sig i hegnet. Han er her for at få udvidet sin musikalske horisont og møde andre ligesindede. Hans arme er vinterblege, fordi han plejer at sidde indendøre og høre gamle vinylplader, mens andre er ude at grille i det gode vejr.

Her finder du ham: Han står foran scenen og bevæger eftertænksomt kroppen i takt til musikken. Måske former han også sangteksten med sine læber, men han synger ikke med. Han gør det jo ikke for at være en del af fællesskabet - han gør det, fordi han ikke kan lade være. Ofte er han at finde hos de mere alternative bands, for de store internationale navne har han allerede hørt til store koncerter i udlandet, og de er ikke nær så interessante i hans verden.

Sådan scorer du ham: Skål med ham og start en samtale med at sige: ”Ej, jeg synes altså bare, at det her upcomming-band er på samme stadie som Dizzy Mizz Lizzy, inden Tim Christensen gik solo og blev et etableret navn. De er virkelig gode. Desværre bliver mange bands nemlig alt for mainstream, når de pludselig ikke skal kæmpe for deres musik længere.” Du imponerer ham og viser, at du også interesserer dig for musik og ikke kun for stemningen omkring at være på festival - og så er han solgt!

Det skal du IKKE gøre: Sætte spørgsmålstegn ved hans viden og begynde at modsige ham - også selv om han tager fejl.

Semikendissen

Semikendissen

Kendetegn: Er ikke så kendt, at alle ved hvem han er. Han har måske været med i Singleliv på Kanal 5 eller Dagens Mand på TV2. Alligevel har han dyre solbriller på, så han føler, han kan være i fred for alle de kvinder, der genkender ham. Hans tøj ligner mere noget, man tager på til gallapremiere frem for festival. Semikendissen gør alt, hvad han kan for at se travl og vigtig ud, og derfor står han hele tiden med sin mobiltelefon i hånden.


Her finder du ham: I VIP-områderne. Og så er det egentlig lige meget, om der står øl eller musikoplevelse på menuen. Bare det er et sted, hvor der ikke er adgang for ”almindelige” mennesker. Skulle han alligevel have forvildet sig ud i menneskemængden udenfor de røde løbere, er han fuldstændig omgivet af mennesker. De fleste er kvinder, der gerne vil i kontakt med ham, resten er mænd, der har væddet med deres venner om, om de kan bilde ham ind, at de er producere fra et stort filmselskab.

Sådan scorer du ham: Manden er vant til at få tilbud, så lad være at overfalde ham. Semikendissen falder for kvindelig mystik, så forsøg at virke utilgængelig. Lad ham se, at du er til stede og er interesseret, og gå derefter hen og snak med en anden. Sørg for at grine højt og svinge med håret - og tal gerne om emner som film, tv og auditions. Så skal han nok komme af sig selv!

Det skal du IKKE gøre: Sige ”Har jeg ikke set dig et eller andet sted før?”

Hippien

Hippien

Kendetegn: Håret er langt, og bad og personlig hygiejne er sat på standby mens, der er festival. Han har ikke travlt og lever efter mottoet: don’t worry - be happy. Han har det bedst med at alle andre omkring ham er i godt humør, og hvis du hænger lidt med næbet, skal han nok se det med det samme - og tilbyde en lille bønne, der kan hjælpe dit smil på vej.

Her finder du ham: Foran sit telt i en rundkreds. Han bevæger sig højst om på den anden side af teltet fot at tisse eller hen til den nærmeste bar. Men han foretrækker at få andre til at købe sine drikkevarer, så han kan fortsætte med at underholde de andre i rundkredsen med sit guitarspil.

Sådan scorer du ham: Hos hippien er der altid plads til alle, så du skal ikke være bange for at slå dig ned ved siden af ham. Han er til fri sex og siger aldrig nej til et knald. SÅ lad være at pakke dine intentioner ind og spørg ham direkte, om I skal gå ind i teltet og knalde.

Det skal du IKKE gøre: Sige til ham, at du er på udkig efter en kæreste.


Samaritten

Samaritten

Kendetegn: Udover den meget karakteristiske rød-hvide dragt, er det hans personlighed, du kan kende ham på. Han er en følsom og hjælpsom mand, som har viet hele sin festival til at hjælpe andre, der har brug for det. Han er frivillig og har derfor hjertet på det rigtige sted. Han er ikke bange for at tage ansvar og vil gerne give dine trætte fusser et fodbad.

Her finder du ham: I samaritteltet, hvor du kan få behandlet alt fra vabelskader til dehydrering og andre festivalrelaterede skavanker. Hvis han en sjælden gang holder fri, kan du kende ham ved, at han går rundt på festivalpladsen og spørger til om alle har det godt. Og er der nogen, der mangler plaster hiver han det frem af sin rygsæk.

Sådan scorer du ham: Find på en god undskyldning og din rute forbi teltet, hvor han står klar til at smide alt, hvad han har i hænderne for at hjælpe dig. Du skal ikke finde på noget klamt som for eksempel en stor, væskende vabel - du vil jo gerne gøre et godt indtryk, ik’? Sig, at du har solstik eller væskemangel - det kan stadig gøres feminint. Og sørg så for at fortælle ham, hvor stor pris, du sætter på hans hjælp. Samtidig kan du spørge, hvornår hans vagt slutter...

Det skal du IKKE gøre: Komme alvorligt til skade. Det er svært at score en mand, hvis man er bevidstløs.

Bartenderen

Bartenderen

Kendetegn: En kloning mellem Brad Pitt og Jake Gyllenhall. Mums for en lækkermsås. Derfor er han også altid omgivet af kvinder. Han er en frisk fyr, der er meget opmærksom på, om alle har noget i glassene, og om der er nogle interessante kvinder i farvandet. Så vær forberedt på konkurrence!

Her finder du ham: Han står bag fadølsanlægget og sørger for, at din festival bliver våd og sjov. Han er enten allerede i gang med at flirte med en kvindelig festivalgænger, eller diskuterer sportsresultater med en mandlig gæst. Hvis han har fri, er det ham, der står og hænger ind over bardisken og drikker gratis Breezers.

Sådan scorer du ham: Sørg for, at han lægger mærke til dig i den tørstige menneskemængde. Når du har fået kontakt med ham skal du starte en samtale. Spørg ham for eksempel, hvilke bands han skal se, hvor længe han har været bartender eller om hvilken drink, han synes du minder om. Fortæl ham, at du ikke kan huske, hvornår du sidst er blevet betjent at en mand, der er så lækker og spørg om du ikke kan gøre gengæld på en eller anden måde senere.

Det skal du IKKE gøre: Bede ham om gratis drinks.er tidligere bragt i magasinet.