kvinder tiltrækkes af psykopater
Vi kvinder har (åbenbart) en forkærlighed for mænd med psykopatiske træk... © A+E Studios, Alloy Entertainment, Berlanti Productions, Warner Horizon Television

Kvinder er mere tiltrukkede af mænd med psykopatiske træk

Pludselig er der så mange ting, der giver mening!

30. oktober 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Okay, okay okay. Vi indrømmer, at vi i starten da godt kunne finde Penn Badgley lidt charmerende i rollen som kæmpe stalker i Netflix-serien You – MEN han gik hurtigt fra sød boghandler til mega psykopat, og det tog altså lidt af gnisten væk!

Ifølge en ny undersøgelse fra Brock University og Carleton University er det dog (skræmmende nok) ikke unormalt, at kvinder drages af mænd, der har psykopatiske træk...

Kvinder tiltrækkes af selvsikkerheden

Grunden til den højere tiltrækning til psykopatiske mænd skal findes i psykopaters typiske karaktertræk, hvor udseende, væremåde og høj selvtillid ofte er blandt de ting, som de har tilfælles. 

De mænd, der i undersøgelsen var dem, der havde flest psykopatiske træk, var også den type mænd, kvinderne i undersøgelsen fandt mest attraktive. 

Zac Efron i rollen som den psykopatiske Ted Bundy.
Zac Efron i rollen som den psykopatiske Ted Bundy. © COTA Films, Ninjas Runnin' Wild Productions

Det fungerer ikke på længere sigt

Nu kan mænd måske tro, at det så er den psykopatiske vej, de skal gå – men så kan de godt tro om igen. For det virker muligvis på kort sigt, men i det store hele har personer med psykopatiske træk ofte svært ved at passe ind i sociale grupper, og de negative konsekvenser overgår altså de positive!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.