Mand kigger i telefon
Husk, det aldrig er din egen skyld, hvis du er blevet ghostet© Getty Images

6 mænd fortæller: “Derfor ghostede jeg dig”

Det ene minut er han all-over på din telefon, det næste minut er han stille som graven. Hvorfor?!

18. september 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Hvis du har swipet dig gennem Tinder eller Happn, har du måske prøvet at blive ghostet (eller er kommet til at ghoste et par stykker selv – ups). Selvom det kan føles ubehageligt, at en person, du skrev med, bare forsvinder ud i den blå luft, er det måske bare en del af det nye dating-game?

For det første skal du vide, du ikke er alene! Vi er SÅ mange, der har prøvet, at vores besked bare hænger uden nogen form for afvikling – eller endda at få slettet vores match uden forklaring!

Spørgsmålet er: Hvorfor?! Hvorfor ghoster personer, der først virkede, som om de kunne lide dig – helt uden nogen form for forklaring?

Vi har talt med seks mænd, der alle har ladet en skønjomfru som os hænge, og spurgt dem: HVORFOR? 

Jeg ghoster de mindst interessante samtaler

“Ja, jeg har ghostet. Det har aldrig været med ond intention, men hvis jeg har haft mange samtaler i gang, har jeg nogle gange tænkt, at jeg må være selektiv omkring, hvor jeg bruger min energi. Dermed har jeg simpelthen tænkt, at de mindst interessante samtaler kunne jeg godt lade hænge. Hvis jeg så har haft lyst til at svare senere hen, har jeg simpelthen syntes, at det ville være for akavet at være sådan: “Hej, sorry jeg lod dig hænge i to måneder, nu er jeg tilbage!”. Så har det været nemmere bare at gå MIA.”

- Mand, 26 år

Jeg ghostede, fordi jeg ikke turde droppe hende

“Jeg havde skrevet med en sød pige over længere tid, og hun var kommet hele vejen til Aarhus fra Aalborg for at besøge mig et par gange. Det havde været nogle hyggelige weekender, hvor vi havde spist ude og haft sex. Dog kunne jeg mærke, at det måske ikke var helt det, jeg ville. Jeg ledte nok lidt efter en undskyldning for at dumpe hende, fordi jeg desværre ikke kunne få mig selv til at sige, at jeg ikke længere var interesseret i hende. Jeg fortalte hende, at jeg havde travlt med min speciale-opgave, og derfor havde svært ved at finde et tidspunkt, vi kunne ses. Derefter stoppede jeg med at svare. Tarveligt, men det virkede på det tidspunkt, som den nemmeste måde at komme ud af det på.”

– Mand, 24 år

Jeg ghostede – helt ubevidst!

“Jeg har (åbenbart) ghostet en kvinde en enkelt gang. Jeg tænkte simpelthen ikke over det, og dengang anede jeg ikke engang, at ghosting var en ting. 

Jeg var helt ærligt ikke længere super interesseret i kvinden, jeg skrev med, og det gjorde, at jeg svarede med længere og længere mellemrum. Til sidst svarede jeg ikke længere. Efter noget tid skrev hun og anklagede mig for, at jeg havde ghostet hende – hvilket var en total overraskelse for mig, men den var jo god nok! Men det var i hvert fald ikke min intention at ghoste nogen.”

– Mand, 27 år

Jeg ghostede, fordi relationen ikke var dyb nok

“Jeg har mødtes med nogle kvinder, hvor mødet har været udelukkende seksuelt-betonet – vi har kysset og knaldet, men det har ligesom været det. Fordi vores relation har føltes udelukkende fysisk, og dermed lidt overfladisk, har det ikke føltes så vigtigt, at jeg fik dem svaret. Særligt hvis der har været andre presserende omstændigheder i mit liv, er det at få svaret de kvinder, bare røget ret langt ned ad min prioriteringsliste. Hvis jeg derimod har haft virkelig gode, dybe snakke med kvinder, føler jeg et større ansvar for at svare dem.”

– Mand, 27 år

Jeg ghoster, når beskederne er for unisone

“Hvis jeg kan se på beskederne, at der ikke er en oprigtigt interesse for at skabe en kontakt, svarer jeg ikke. Jeg mister simpelthen interessen. Jeg har en dating-profil for at møde mennesker, og hvis jeg kan mærke, at de ikke er interesserede i at lære mig ordenligt at kende, og der tegner sig et mønster med "kedelige"-unisone beskeder, har jeg simpelthen ingen motivation for at svare”

– Mand, 25 år

Jeg 22 ghoster, når alle parter ikke er enige om relationen

“Jeg havde hooket op med en ældre kvinde nogle gange. Det var, for mig, udelukkende spas og løjer, men jeg fandt ud af, at hun gerne ville noget mere. Hun havde børn, hus og var fraskilt, og jeg kunne slet ikke se mig selv i den konstellation. Jeg synes selv, at jeg forsøgte at sige, at for mig hverken var eller kunne det blive til andet end sjov, men det var hun ikke indforstået med. Det endte med, jeg simpelthen blev nødt til at slette hende på sociale medier.” 

– Mand, 22 år.

Aldrig din egen skyld!

Alt, vi kan konkludere, ud fra disse mænds historier er, at der er mange forskellige omstændigheder, der kan være årsagen til, du ikke har fået svar på din seneste besked – og at det ofte slet ikke handler om dig. Dermed giver det pludselig også mening, hvorfor det også kan være tæt på umuligt at regne ud, hvorfor ens besked ikke er blevet besvaret – så lad os bare sparre de tanker og prøve ikke at tænke mere over det (nemmere sagt end gjort, we know). 

Du kan læse meget mere om ghosting, og hvordan du kommer videre fra det, i denne artikel, hvor vi har talt med parterapeut, coach og sexolog Christiane MeulengrachtHer fortæller hun, at det faktisk nogle gange skyldes lavt selvværd og konfliktskyhed, når en person ikke tør tage konfrontationen og blot ghoster i stedet. 

Husk, at det aldrig er din skyld, hvis du er blevet ghostet. Hvis han eller hun ikke svarer på din besked, eller sletter dit match, var det aldrig meant to be! Op på hesten, og videre på dit næste Tinder-eventyr. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her!