© iStock

Mænd afslører: Derfor bliver jeg jaloux

Jalousi er en ærgerlig størrelse. Men hvordan undgår du at sparke til hans skinsyge? Læs her, hvad mændene bliver jaloux over

6. oktober 2015 af Anders Stjernholm

Vi er sammen med andre

“Min kone og jeg har et åbent forhold. Det er fremragende, når man har været sammen længe, og jeg godt kan mærke, at kærligheden er der, men begæret er blevet mere lunkent. Derfor giver vi hinanden plads til at se andre, og vi stoler på hinanden — og fortæller altid om oplevelserne. Men det betyder ikke, at jeg undgår følelsen af jalousi. Og det gør min kone heller ikke. Det er nok uundgåeligt. Til gengæld taler vi ud om vores følelser, og hvis en bestemt elsker går mig eller hende for meget på, dropper vi vedkommende. Så jeg tror faktisk, at jalousi altid kan fikses — bare man taler ærligt om den.”

Claes, 33 år

Jeg er nummer tre

“Min kæreste elsker sine veninder. Hun har to, som hun har kendt siden folkeskolen, og de ses stadig næsten hver uge. Det kan nogle gange virke kvalmende, meget som Sex and the City, når de fniser og griner sig gennem en hel aften i stuen, mens jeg spiller computer. Det er selvfølgelig alle tiders, at hun har så gode venner, men jeg kan nogle gange føle jalousi, fordi jeg føler mig som nummer tre i rækken. Mange mænd vil nok mene, det er et luksusproblem, fordi jeg slipper for at høre brok over, at jeg spiller.”

Jens Peter, 24 år

Broren bagte på hende 

“Jalousi er ikke noget, jeg bruger. Men jeg husker én bestemt gang med en ekskæreste. Vi var sammen til en fødselsdagsfest på et diskotek, hvor vi begge kendte fødselaren. Hans bror havde et godt øje til min daværende kæreste, og hun og jeg havde også talt om den ældre bror, der altid bagte på hende. Denne fest var ingen undtagelse. Problemet var, at hun flirtede med, da han skruede op for charmen. Jeg gjorde mit bedste for at hygge mig, men hun stod hele tiden og røg eller var på dansegulvet med ham. Jeg lod hende en enkelt gang vide, at jeg ikke var særlig tilfreds, men det ændrede ikke noget. Så til sidst sagde jeg — vist lidt for højt — at hun var en dum sæk, og så smuttede jeg hjem. Hun undskyldte dagen efter, men det viste sig senere, at hun havde været sammen med ham.”

Kenneth, 22 år

Frustrerende tavshed

“Jeg hader, når min kæreste ikke vil fortælle mig ting. Jeg synes ikke selv, at jeg er slem til at være klistrende og altid at ville vide, hvad hun har lavet. Men nogle gange gider hun ikke — eller nærmest nægter — at svare, når jeg spørger, om festen var god, eller hvad hun har lavet, siden sidst vi sås. Det kan virkelig gøre mig jaloux og paranoid. Jeg vil næsten hellere høre om, at hun er kommet til at snave med en anden, end at hun bare tier stille.”

Jannick, 20 år

Lidt for charmerende ekskæreste

“Min ekskæreste kunne vride mig rundt i jalousi, som jeg aldrig havde prøvet det før. Hun var en rigtig charmetrold med store blå øjne og et grin, som mænd ville skære lemmer af for at høre igen og igen. Hun elskede at flirte til fester — og jeg hadede at se på det. Normalt er jeg ikke slem, men hun kunne presse min skinsyge til toppen af termometeret. Hun plejede altid at forsikre mig om, at jeg var den eneste for hende, men jeg lignede altså en idiot foran alle andre, når hun altid stod og grinte af en eller anden liderlig mands jokes.”

Thorbjørn, 25 år

 

Hendes vilde ungdom nager mig

“Min kæreste og jeg er netop blevet forlovet efter tre år sammen. Vi har det skønt og taler om børn, villa og alt sådan noget. Ja, måske skal vi ligefrem have en golden retriever... Med andre ord føler jeg mig sikker på hendes kærlighed, men der er alligevel noget, der nager mig: Hun festede ret hårdt som ung. Hun har været sammen med både kvinder og mænd og haft flere trekanter. Jeg selv var aldrig så heldig som ung, så det kan godt være irriterende at høre om hendes vilde ungdom og kåde udskejelser. Heldigvis er hun stadig en frækkert.”

Dan, 32 år

Altid jaloux

“Jeg har altid haft et kæmpe problem med jalousi. Alle mine ekskærester har været vanvittige over, at jeg altid spurgte, hvor de skulle hen. Og over at jeg skumlede, hvis de talte med andre mænd. Jeg kunne slet ikke klare, når vi var til hver sin fest. Det gik helt galt for mig for tre år siden. Da brugte jeg 1.200 kroner på en taxa for at komme fra én fest til en anden, hvor min kæreste var, fordi jeg ikke turde lade hende være alene. Hun blev rasende, da jeg kom, og det endte i et kæmpeskænderi, hvor jeg blev til grin over for alle, der var til festen. Jeg har siden været i terapi for at få styr på min trang til at kontrollere, så jeg håber, at min næste kæreste bliver skånet for den.”

Alexander, 29 år


Den dumme ekskæreste

“Min kæreste og jeg har været sammen i to år. Vi elsker hinanden, og jeg føler mig sikker på, at hun er tro. Min skinsyge dunker først i kraniet, når hun taler om den herlige ekskæreste, hun havde før mig. De var kun sammen i seks måneder, men alligevel var de flere gange ude at rejse og opleve ting sammen, og de havde vist et ret saftigt sexliv. Jeg bliver virkelig ked af det, når jeg hører min kærestes veninder tale om, hvor atletisk, charmerende og eventyrlysten han var. Og det er endnu værre, når hun selv gør det.”

Greg, 27 år

Promille-jalousi

"Min kæreste siger, at jeg er den dejligste kæreste. Og det synes jeg også selv, jeg er. Men historien er en anden, når jeg er fuld. Hvis der lige er kommet en pilsner for meget inden for vesten, er jeg pludselig meget opmærksom på, hvem hun taler med. Og hvis en mand kommer lidt for tæt på hende, bliver jeg enten aggressiv og kampivrig eller ynkelig og mut. Vi har været sammen et års tid nu og taler om at få professionel hjælp, for det ødelægger alt for mange byture og fester for os.”

Klaus, 27 år

  

Jeg passer ikke ind

“Min kæreste arbejder i et ministerium som konsulent, og jeg er selv tømrer. Det er ikke, fordi der er stor forskel på vores begavelse, og det har heller aldrig været noget problem for os, når vi er sammen. Men det er tydeligt, at jeg ikke passer ind, når hun er sammen med sine venner eller kollegaer. De taler om ting, jeg ikke kender, og bruger udtryk, der ikke siger mig noget. Når samtalerne kører hen over hovedet på mig, kan jeg godt blive lidt jaloux over, at hun har noget med dem, som jeg ikke kan give.”

Bastian, 25 år

Bragt første gang Woman nr. 124.