Jeg har altid min mobil med i seng
Jeg har altid min mobil med i seng

Mænd afslører utroskab

Gener gør mænd mere mistroiske og bedre til at opdage utroskab

24. juli 2009 af Redaktionen

Hemmelige sms’er, duften af fremmed parfume og meget overarbejde. Det er blot nogle af de tegn, der kan være på, at din mand er dig utro. Desværre tyder noget bare på, at vi kvinder er dårligere til at læse tegnene og afsløre utroskab end mænd er.

En undersøglese fra Virginia Commonwealth University i USA har nemlig lavet en undersøgelse, der slår fast, at mænd er bedst til at afsløre deres partners utroskab.

I undersøgelsen deltog 203 heteroseksuelle par , og mændene lagde sig markant i front, da de udpegede tre ud af fire tilfælde af utroskab. Kvinderne derimod afslørede ikke engaang halvdelen.


En af forskerne forklarer mændenes evne til at spotte utroskab med, at de rent genetisk har mere på spil. For han risikerer, at hans kæreste er sammen med en anden og bliver gravid. Derved mister han muligheden for at bringe sine gener videre og bruger sine ressourcer på at opdrage en anden mands barn. Så i kampen for at videreføre egne gener kan manden blive overdrevet mistrosik overfor kvinden og derfor afslører han oftere utroskab.

Til gengæld viser undersøgelsen også, at kun knap hver femte af de adspurgte kvinder har været deres partner utro.

Vi kvinder kunne deriomod lære af mændene og blive mere mistroiske, for der havde 29 % af mændene været utro.