© iStock

"Mænd, hit med dating-reglerne"

Spekulerer du på, om du skal kysse farvel, og hvornår du skal kontakte ham igen? Hør en mand fortælle, hvordan du tackler den første date

29. august 2015 af Christina Nyvang Andersen

"Jeg er ikke den store fan af det der kostbarhedsspil"

Thomas, 25 år

Anekdoter om ekskærester kan skræmme Thomas væk. Men han vil gerne have en sød sms fra dig den samme aften, som I har været på date.

Må vi invitere jer ud?

“Ja,for pokker! Men det sker alt for sjældent. Der er virkelig noget, I kvinder må have misforstået, hvis I ikke kan se på vores kropssprog og den måde, vi snakker sammen på ,om vi er interesserede i at gå ud med jer på date eller ej. Mænd elsker,når kvinder tager initiativet.”

Hvad skal vi lave?

“Jeg synes, det er fedest at lave noget aktivt, hvor vi kan grine sammen – det er en god ice breaker. Engang mødtes jeg med en kvinde på en blind date på en karaoke-bar, og vi havde en virkelig sjov aften, hvor vi skiftedes til at gå op på scenen og synge.”

Hvordan skal vi opføre os?

“Du skal være den glade, positive og interesserede udgave af dig selv. Du skal slappe af og signalere, at du føler dig godt tilpas, uden at sende misvisende signaler. Det er okay, hvis du er lidt genert i starten af daten, men der må gerne ske en udvikling, så du åbner mere op undervejs. Jeg synes, det er frustrerende, hvis jeg hele aftenen skal sidde og hale ordene ud af min date.”

Må vi snakke om vores ekskærester?

“Nej, jeg synes, det sender forkerte signaler om, at du stadig drømmer om ham og slet ikke er klar til en ny date, hvis du hele tiden snakker om din ekskæreste. Jeg datede engang en kvinde, der åbenbart følte sig bedre tilpas, hvis hun konstant fik drejet samtalen over på oplevelser, hun havde haft med sin tidligere kæreste – biografture, rejser og lignende. Hun skulle have været hos mig hele weekenden, men formiddagen efter hendes ankomst fakede jeg en sygdom og sendte hende hjem igen. Det blev bare for meget at høre på i længden.”’

Er der andre samtaleemner, vi skal holde os fra?

“Jeg synes, det er upassende at snakke om sex på første date. Det er bare lidt for intimt, medmindre vi ligger under dynen og skal til at gå i gang med det.”

Må vi kysse på første date?

“Ja! Hvis du lige har sagt noget, og der så bliver stille i et par sekunder, mens I har øjenkontakt, og han ikke gør noget for at afbryde stilheden – så kan du roligt læne dig frem efter et kys.”

Hvordan kan vi ellers afslutte daten på en god måde?

“Giv ham et kram, mens du hvisker i hans øre, at han må have resten til gode. Hvis du bagefter smiler til ham, kigger ham direkte i øjnene og giver ham et kys på kinden, så vil han hinke hele vejen hjem. Han vil føle,at den er hjemme, selv om I ikke kyssede, fordi han fik et lille glimt af, hvor godt det kunne være. Vi mænd skal have noget at gå efter."

Hvor hurtigt må vi kontakte jer igen?

“Jeg er ikke den store fan af det der kostbarhedsspil, så jeg synes, det er sødt, hvis du skriver samme dag, som vi har været på date. Så ved jeg, om jeg har trykket på de rigtige knapper, og om det var en vellykket date. Jeg synes, du skal vise interesse på en sød måde. Men du skal lade være med at stille en masse spørgsmål i de første beskeder – dem kan du gemme, til vi mødes igen på vores næste date.”

Hvor længe skal vi vente på, at I kontakter os?

“Jeg er selv en af dem, der kan finde på at skrive: ‘Tak for i aften, det var hyggeligt’ en halv time efter daten. Hvis jeg ikke har skrevet inden for en uge, er det i hvert fald, fordi jeg ikke er interesseret – eller fordi jeg uheldigvis har mistet min telefon.”

 

Bragt første gang i Woman nr. 147.