Mændenes guide til online dating

Få mændenes bedste råd til, hvad du skal skrive til dem - og hvilket profilbillede, du skal vælge

19. december 2014 af Rikke Hovn Poulsen

Online dating

Tinder, Dating.dk, Elitedaters.dk - det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle de forskellige datingsider, der findes derude. Og når du endelig har valgt din jagtmark - hvad skal du så skrive? Og hvilke billeder skal du sætte ind på din profil?

Vi har spurgt dem, der gerne skulle blive indfanget af alle dine anstrengelser: Mændene! Hvad hitter hos dem, når de klikker rundt blandt potentielle dates - og hvad gør bestemt ikke?

Bliv klogere på de næste sider...

Beskeder: Do's

Hvad er den bedste besked, du har fået fra en kvinde på en datingside?

“Jeg havde skrevet på min profil, at jeg var interesseret i amerikansk fodbold, og så fik jeg en besked, hvor der stod noget a la: "Ja, britisk fodbold er sgu da også for kedeligt! En flok voksne mænd der begynder at græde, når der kommer lidt vind. Så er det sgu sjovere at se mænd kramme!" Meget sjov besked, som gav et godt udgangspunkt for en lang samtale.”
Jonas, 28 år

“Sjovt at finde dig her på Tinder - og så under en kilometer væk! Har læst på Facebook, at du rejser igen i morgen. Hvad er dit værelsesnummer?”
Lasse, 23 år

“Jeg synes, du ser rigtigt lækker ud - og så ser du ud til at have den sødeste personlighed nogensinde. Jeg vil gerne ses med dig. Kærlig hilsen din fremtidige kæreste.”
Kristian, 24 år

“Du er nødt til at skrive oftere, Thomas - det gør min dag så meget bedre ❤”
Thomas, 25 år

“Smukt landskab bag dig! Og du ser heller ikke for dårlig ud ;-) Kaffe?”
Kim, 26 år

“Er det kærlighed ved første swipe, eller skal jeg bare prøve igen?”
Nichlas, 29 år

“En pige skrev i den første besked, at jeg skulle fortælle hende et sjovt fact. Jeg skrev, at prutter nedsætter blodtrykket - det grinede vi en del af.”
Mikkel, 25 år

Beskeder: Don'ts

Hvad skal vi aldrig skrive i den første besked?

“Noget med børn!”
Eskild, 30 år

“"Jeg gider ikke knalde, så hvis det er det, du vil, så skrid af helvede til!". Hun havde allerede en mening om mig, før jeg overhovedet fik sagt noget. Not cool!”
Brian, 28 år

“At du kun er interesseret i en kæreste. Hvis der står forpligtelser i panden på dig fra første besked, så gider vi ikke. Vi vil gerne føle os frem og ikke følge en tjekliste med krav.”
Anders, 27 år

“Lad være med at virke desperate fra begyndelsen. Vis gerne lidt interesse, men ikke for voldsomt - afdæmpet og lidt flabet.”
Michael, 25 år

“Generiske og kedelige ting som "hey" og "du er megaflo"’. Vi mænd vil gerne fanges af noget unikt - fuldstændig ligesom kvinder.”
Rasmus, 28 år

“For mig betyder den første beskeds indhold ikke meget - så længe den kommer. Jeg er genert anlagt og sender derfor sjældent første besked.”
Jesper, 24 år

“Drop kælenavne som "søde", "flotte", "frække" og "basse".”
Jens, 31 år

“Det skal være meget dårligt, for at det ikke er bedre end ingenting.”
Emil, 22 år

“"Hvad tænker du på" - det skal du helt lade være med at skrive til en mand.”
Peter, 26 år

“Jeg tænker, vi skal have tre børn...”
Joachim, 25 år

“‘Det er godt nok en sød bil eller motorcykel, du har’. Brug ordet fed!”
Andreas, 29 år

“"Hej, jeg plejer normalt at være til lidt ældre fyre, men kunne tænke mig at prøve noget nyt...". Eller: "Hej, du er ikke min type, men vil du skrive?". Det er totalt turnoff - det svare til at sige: "Hej, du er grim, men jeg er ensom. Vil du skrive?".”
Lars, 24 år

“"Hej" - eller "hvad så". Mener, et normalt menneske har et ordforråd på omkring 15.000 ord - du burde kunne vise lidt mere hjerne og interesse og skrive noget, jeg gider svare på.”
Anton, 30 år

Mændene lyver om...

Hvad lyver du om på datingsider?

“Jeg ændrer vægten lidt - uden at det er urealistisk.”
Jon, 27 år

“Mit motionsniveau - og hvor meget jeg har set af de lande, jeg har rejst igennem.”
Svend, 30 år

“Om et mord, jeg begik for tre år siden.”
René, 32 år

“Hvis jeg endelig skulle lyve om noget, ville det være min dagligdagsvaner. Det kan godt være, jeg ikke dyrker helt så meget motion, som der står!”
Dennis, 26 år

“Jeg ender altid med at være meget interesseret i alt muligt, som jeg egentlig ikke giver en dyt omkring.”
Casper, 23 år

“Jeg prøver selvfølgelig altid at sætte mig selv i et bedre lys. Så jeg kan finde på at lyve om min uddannelse eller mindre ting som mine fritidsinteresser, antallet af kvinder, jeg har været sammen med og sådan nogle ting.”
Allan, 29 år

Billeder: Do's

Hvilken type billeder hitter hos dig?

“Det handler først og fremmest om udsende i denne del af kontakten, hvorfor jeg selvfølgelig skal kunne se ansigtet nogenlunde på profilbilledet. Ellers er billeder, der viser noget om dine interesser, gode. De siger noget om, hvorvidt du er en sofapasser eller har masser af jern i ilden.”
Lars, 28 år

“Visse billeder siger "knep mig". Det kan også hitte - men ellers vil et billede, hvor du viser et sødt smil, ofte være nok.”
Christoffer, 27 år

“Vellignende billeder med en lille smil. Men der skal ikke kun være billeder af ansigtet - så frygter jeg, du skjuler noget. Og lad os bare være ærlige: Udseendet betyder meget, specielt på Tinder, hvor profilteksten ofte består af fire-fem ord.”
Klaus, 31 år

“Hvis du ikke smiler, er jeg ikke interesseret.”
Jacob, 23 år

“Jeg kan godt lide billeder, hvor jeg kan se hele kroppen - om det er i bikini eller bare fra et fotoshoot i haven er jeg ligeglad med. Hvis det er en selfie, vil jeg gerne kunne se hele ansigtet i stedet for kun den ene halvdel i siden af billedet. Og så kommer et lille sødt tandsmil næsten altid ind bag huden!”
Frederik, 26 år

“Ægte smil, glade øjne og et skævt smil fanger mig langt mere end en kvinde, der stiller sig op, svajer i ryggen, skyder brysterne frem og laver trutmund!”
Søren, 30 år

Billeder: Don'ts

Og hvilke billeder hitter bestemt ikke?

“Billeder af børn og heste. Sort-hvid billeder. Slørede billeder. Billeder, hvor der er flere personer på, så jeg ikke ved, hvem jeg skriver til.”
Morten, 28 år

“Amatørmodelbilleder! Lad nu bare være med det. Den dille må høre op!”
Jannick, 31 år

“Duckface-billeder. Solbriller. Katte. Billeder, hvor kvinden står 100 meter fra fotografen. Kunst. Alt andet end selve kvinden faktisk.”
Kenneth, 26 år

“Gruppebilleder! Hvis jeg er bare den mindste smule i tvivl om, hvem der er kvinden, bliver det et stort "nej" med det samme. Og så close-up selfies.”
Mads, 21 år

“Billeder af en kop eller af frugt. Vi ved godt, I vil være sunde, I behøver ikke blære jer med det.”
Thorbjørn, 33 år

“Hvem fuck vil kun se halvdelen af en kvindes ansigt? Stop det!”
Troels, 27 år

“Når jeg ser et billede af en kvinde med en martini i hånden, swiper jeg forbi. Ikke at jeg har noget imod det liv eller de lyster. Men jeg synes ikke, det er noget, du skal prale med.”
Martin, 28 år

“Dem, hvor kvinden bare har valgt det bedste billede af sig selv - også selvom det er det, hvor jeg svagt kan ane, at ekskæresten er skåret fra.”
Patrick, 23 år