Kvinde skriver på sin telefon
Det kan være svært at lure, om personen på den anden side af skærmen er ægte.© Getty Images

Sådan spotter du en falsk datingprofil

7 tegn på, at manden du dater ikke er den, som han siger, at han er

17. august 2018 af Simone Overgaard Aaberg

At date kan være en sand udfordring, for hvornår ved du, om du har mødt Mr. Right? Online dating tager den lige endnu et niveau op i sværhedsgraden, for her kan du faktisk ikke være helt sikker på, hvem det egentlig er, som sidder på den anden side af skærmen. 

Du kender måske det engelske ord Catfish, der særligt er blevet kendt fra MTV-serien af samme navn. Catfishing sker, når personen, du dater, viser sig at være en helt anden, end du først gik og troede. 

Den situation er der ingen, der har lyst til at havne i, så derfor er det en god idé at kigge efter de her syv tegn, der kan tyde på, at du har fundet en falsk datingprofil på Tinder, Happn eller en af alle de andre dating apps.

1. Hans profilbillede er for godt til at være sandt

Er du stødt på en profil, hvor billedet ligner noget, der er alt for godt til at være sandt, så er det det nok desværre også. Selvom vi alle gerne vil tro på, at Brad Pitt junior tilfældigvis kun er lokaliseret 500 meter fra en selv, så må vi nok konkludere, at der er større chance for at mandag bliver til en fast helligdag. 

Ser billedet meget opstillet ud, så er der chance for, at det er et, der er nuppet direkte fra en billeddatabase. Selvfølgelig kan han have fået taget nogle professionelle billeder, men oftes kan du godt skelne mellem de arbejds- og hobbyrelaterede billeder, og så dem, der lige så godt kunne være brugt i massevis.   

2. Han har kun ét billede på sin profil

Særligt hvis han kun har ét profilbillede – dét der helt vildt gode og nærmest urealistiske et – så kan der være grund til bekymring. For hvorfor skulle han ikke have lyst til at vise flere af sine enormt pæne sider? 

Flot mand poserer
Hvis hans eneste billede ligner ét, der er for godt til at være sandt, så er der måske noget om det. © Getty Images

3. Han har ikke nogen Facebook-profil 

Okay, vi ved godt, at det ikke nødvendigvis er ALLE, der er indehaver af en Facebook-profil... Men der er alligevel ret mange som har! Om ikke andet har de fleste én eller anden form for profil på de sociale medier (udover deres datingprofil, selvfølgelig). 

Hvis du har fundet en sød mand og gerne lige vil tjekke, om han nu er den, han siger, at han er, så kan du altid stalke dig til hans Facebook- eller Instagramside. Ret hurtigt kan du finde ud af, om tingene stemmer overens. Hver også opmærksom på indholdet på hans Facebook side. Har han ingen opslag, meget få venner og kun det ene samme profilbillede, som på hans datingprofil, så kan profilen meget vel være oprettet som en falsk profil. 

4. Han har kun udfyldt få informationer om sig selv

Hvis du bruger en god, klassisk datingside, vil du ofte skulle udfylde en del informationer om dig selv. Det er en god måde for folk at lære dig bedre at kende, men også for at virke så troværdig og ægte som muligt. 

Det samme gælder den anden vej rundt. Ser du en profil, eller skriver du allerede med en mand, hvor det eneste der er noteret, er hans navn og alder, så kan det være et tegn på, at han har noget at skjule. Den er måske lidt sværere at lure på Tinder, hvor det er begrænset, hvor meget du kan skrive om dig selv... Men her kan du igen ty til de andre sociale medier og prøve at finde lidt informationer om ham der. 

5. Han finder altid på undskyldninger for ikke at mødes

Et tydeligt tegn på, at han ikke er den, han påstår at være, er, hvis han konstant finder på nye undskyldninger, når du spørger ham, om I ikke snart skal ses. Det kan selvfølgelig også bare være, at det er hans måde at vise, at han ikke er interesseret – men så havde han formentlig ikke blevet ved med at skrive med dig. 

Tænk derfor over, hvad der i virkeligheden ligger til grund for, at han ikke vil mødes i virkeligheden. Det kan være, at han ikke ser ud som på sit profilbillede, at han har skjulte intentioner med jeres chats, eller at han ikke engang bor i landet?  

Kvinde der sidder på en café
Du kan hurtigt ende med at føle dig snydt, hvis ikke du passer på, når du dater online. © Getty Images

6. Han er kendt 

Kendte mennesker går uden tvivl også på dates og har garanteret også lange, dybe samtaler på SMS med deres flirts, (de er trods alt ikke robotter) – men hvis du spotter en kendis, både dansk og udenlandsk, så bør alarmklokkerne begynde at ringe. 

De er nok godt klar over, at de vil få uendeligt mange matches og opmærksomhed, hvis de opretter en datingprofil, og det får de formentlig rigeligt af i forvejen. Vi skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men overvej det lige en ekstra gang, inden du roder dig ud i en samtale med en såkaldt celebrity.  

7. Han spørger efter penge 

Desværre må vi konkludere, at det bestemt ikke er alle mennesker, der har helt godhjertede intentioner, når de skriver til dig. Hvis dit match relativt kort inde i jeres samtale, (og egentlig også, hvis I har skrevet længe), begynder at spørge efter penge, så skal du virkelig passe på. 

Det kan selv bare være småbeløb, som det helt reelt virker, som om han virkelig står og mangler, men det skal du passe på med at falde for.. Især hvis det er en person, du aldrig har mødt i virkeligheden. Han kan meget vel have en skjult agenda.

Brug din sunde fornuft og husk på...

... at personen du snakker med stadig sagtens kan være reel nok, selvom nogle af ovenstående punkter passer på ham. Ikke alle er interesseret i at have en Facebook-profil, og ja, nogle ser bare knaldhamrende, urealistisk godt ud! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.