Chandler og Monica
Blake Lively og Ryan Reynolds er virkelig et powercouple.© Wenn

Sådan ved du (og din krop), at du har fundet den eneste ene

En undersøgelse viser, at hemmeligheden bag forelskelse er meget mindre sexet, end vi går og tror

9. maj 2017 af Louise Gellert Kätow

Du husker helt sikkert dit første crush eller den skæbnesvangre dag, hvor du mødte dit livs kærlighed. Men hvad var det lige, der gjorde, at det var kærlighed ved første blik? Var det de funklende øjne, den humoristiske sans eller måske noget helt tredje? 

På trods af du helt sikkert har haft hjerter på hjernen, og at du i din forelskelse mest af alt har lignet hjerte-øjne emojien, var det sandsynligvis ikke nogle af førnævnte ting, der gjorde udfaldet. 

Din genetiske kodning

Ifølge en undersøgelse offentliggjort af Nature er en af de virkelige hemmeligheder bag forelskelse nemlig meget mindre sexet, end vi går og tror, for det er nemlig en del af din genetiske kodning. 

Alle mennesker har deres helt egen og unikke HLA-kompleks (human leukocyt antigen), som hjælper immunsystemet med at skelne mellem sine egne celler og de uønskede bakterier i kroppen. Men de kan også være enormt indflydelsesrige, når det kommer til tiltrækning. 

I undersøgelsen studerede forskerne i alt 254 par og deres attraktionsmønstre og fandt ud af, at partnere med meget forskellige HLA-komplekser tiltrækkes af hinanden.

Det betyder altså, at dine gener bestemmer, hvor meget du ønsker din partner, og at modsætninger tiltrækker hinanden!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.