© Getty Images

Sådan afviser du en mand

Er han faldet for dig, men du er ikke vild med ham? Få guiden til, hvordan du siger nej

9. september 2011 af Mette Andrea Boesgaard

Det burde være vidunderligt, når en mand viser dig, at han er vild med dig og virkelig gerne vil lære dig nærmere at kende. Men sådan er det desværre ikke altid.... Det kan være endda rigtig træls, hvis du slet ikke er interesseret i ham. Vil du have guiden til at give ham en kurv–- på den gode måde? Så læs med her...

Derfor bryder du dig ikke om at afvise en mand

Hvis du hader at afvise fyre, så trøst dig med, at du ikke er alene. Det er faktisk de allerfærreste, der kan lide at sige nej. Og det er der især to grunde til: 


1. Du er bange for at såre ham

Det er helt menneskeligt, men når du afviser en mand, er der tale om en afvejning af to menneskers behov: Hans og dit. Og du kan jo ikke date ham, udelukkende fordi han gerne vil – det gør hverken dig eller ham lykkelig. 

Så mærk efter dit eget behov, stol på dine instinkter og sig fra klart og tydligt. Du kan jo trøste dig med, at han skam nok overlever at blive afvist. De fleste gange endda ganske let, men selv ham, der er meget forelsket i dig, vil komme over det, omend det så nok tager lidt længere tid.

2. Du er bange for hans reaktion

Måske græder han og giver dig dårlig samvittighed, måske tager han ikke nej for et nej – eller måske bliver han endda sur. Lad det ikke afholde dig fra at afvise ham. Husk, at hans reaktion kun er noget, du må udholde ganske kort tid. Og hellere det end at bruge dage, uger og måneder på at være kærester med en, du i virkeligheden ikke er vild med. Ikke?

© Getty Images

Tips til at afvise en mand

Herunder har vi samlet gode råd til, hvordan du afviser en mand. Både ham du ikke kender, ham du kender en lille smule, og ham du kender godt.

1. Ham, du slet ikke kender

Den absolut letteste afvisning i verden er den, du skal give, til en mand, du lige har mødt – for eksempel i byen – og som du med 100 procent sikkerhed ved, at du ikke har den fjerneste interesse i. Her gælder det om at nippe hans kurmageri i opløbet, inden det udvikler sig til mere. Skru ned for flirteriet (hvis du har flirtet), og fortæl ham lige ud, at du ikke er interesseret – the end.

  • Den lette løsning: Bliver du utilpas ved at sige nej til ham? Så stik ham et en lille løgn om, at du har en kæreste. Bemærk dog, at du kun skal gøre dette i situationer, hvor du er sikker på, at du ikke kommer til at møde ham igen – ellers kan det godt blive grimt, når han opdager, at du har løjet.
  • Bliver han ved? Så gå din vej – træk væk fra ham og ignorer ham; gå eventuelt videre til næste bar, hvis det er helt grelt. Hellere skylle sjusser ned et andet sted end at få aftenen ødelagt af uønskede tilnærmelser!
© Getty Images

2. Ham, du kender en lille smule

Har du allerede flirtet med ham, der lægger an på dig – eller har I været på første date, og du kan mærke, at det ikke fungerer? Så gælder det om at give ham en klar afvisning, så du kan få renset luften en gang for alle (husk: Mænd forstår ikke hentydninger, så det duer ikke at væve her!). Fortæl ham lige ud, at du kan mærke, at du ikke har de rette følelser for ham. Spil altid ud fra dine egen banehalvdel. Sig, hvad du føler, ikke hvad han har gjort galt. Hvis han alligevel vedholdende spørger, hvad der er galt med ham, så sig, at der ikke er noget galt med ham, men du bare ikke føler det rette – det kan han hverken ændre eller argumentere imod.

  • Den lette løsning: Bryder du dig ikke om at afvise ham lige ud? Så sig, at du ikke er ovre din eks-kæreste, og det ikke ville være fair for nogen af jer at date lige nu. Vær dog opmærksom på, at dette kan føre til mere vedholdenhed fra hans side, fordi du lader en dør stå på klem for, at du måske ville kunne komme til at føle noget for ham, hvis eks-kæresten ikke var i billedet. Og måske kan det betale sig for ham at gribe chancen?
  • Bliver han ved? Så fortæl ham rent ud, hvorfor han ikke er interessant for dig (han er for vedholdende / taler grimt om sin eks /...)
© Getty Images

3. Ham, du kender godt

Har en af dine gode venner pludselig fået følelser for dig? Så står du over for en sej nød at knække, fordi du på den ene side godt kan lide ham godt nok til, at du gerne vil være venner med ham, men du på den anden side ikke vil mere end det. Og du vil ikke såre ham.

  • Har han sagt lige ud, at han er vild med dig? Så er du nødt til at være konkret i din afvisning. Hold udspillet på din banehalvdel – fortæl ham, at du holder af ham som en ven, men at du ikke kan har flere følelser for ham, og at I ikke kan blive mere end venner. Det gør sikkert rasende ondt på dig og giver dig vildt dårlig samvittighed, men tænk på, at hans tilnærmelser i virkeligheden er et kæmpe kompliment, og han ikke sagde det for at sætte dig i en svær situation – og at I begge to er bedst tjent med rene linjer, også selvom det kan koste jer venskabet (i hvert fald for en periode, mens han kommer over dig).

  • Har han ikke fortalt dig, at han er vild med dig, men fornemmer du det alligevel på ham? Så kan du enten vælge at trække dig diskret og vente på, at hans følelser dør ud, eller du kan spørge ham lige ud og få renset luften (se ovenfor) men vær forberedt på, at det ikke bliver let og godt kan gøre ondt på dig også.
  • Bliver han ved? Så træk dig. Tænk på, hvordan du selv ville have det, hvis du var nødt til at gå op og ned af en, du var helt vild med, men som du ikke kunne få. Ikke godt, vel? Når du trækker dig, giver du ham plads til at sørge over din afvisning plus du viser, at du mener din afvisning. Hvis I kan være venner stadigvæk, skal I nok finde hinanden igen, når han er klar til det - men lige nu er det vigtigst, at han får plads.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.