Hun håbede, han ikke vendte sig om og så hendes morgenhår
Hun håbede, han ikke vendte sig om og så hendes morgenhår© Getty

Sådan dater du på nettet

Woman giver dig den komplette guide til kærlighed i cyberspace

15. maj 2009 af Mette Andrea Boesgaard

Sådan dater du på nettet


Singlelivet er vidunderligt. Men det kan også blive lidt ensomt sådan en gråvejrs-søndag, hvor alle veninderne er gået i hi med kæresten... Trænger du til at elske og blive elsket? Så er internettets store datingmarked måske stedet, hvor du skal lægge dine kræfter. Der er i hvert fald masser af skønne mænd derude...

Hvis du ikke allerede har prøvet kræfter med det, så giver Woman dig her den store guide til, hvordan du dater på nettet.

Vælg det rette datingsite

VÆLG DET RETTE DATINGSITE
Der var engang, hvor der kun var et enkelt dansk datingsite - sådan er det bestemt ikke længere! I takt med, at internetdating er blevet mere populært og almindeligt, er der skudt datingsites op for snart sagt enhver minoritet, interesse og fetish. Googl dating, brug tid på at læse om de mange sites og tænk over, hvad det er du søger ved et site. Søger du en mand med en særlig seksuel orientering, en speciel tro eller et højt uddannelsesniveau - eller vil du hellere have prøve lykken et sted, hvor du kan møde mange forskellige slags mænd?

Læs Womans guide til de største online-dating-steder

Lav en god profil

LAV EN GOD PROFIL
Din profil er din reklame for dig selv, og den er helt afgørende for, hvordan du bliver opfattet på den store datingscene i cyperspace. Sæt derfor lidt tid af til at arbejde på den, så du får skrevet den helt rigtige profil, der kan lokke drømmemanden i nettet!

Vælg et passende brugernavn
Dit brugernavn giver det første indtryk af, hvem du er, så tænk lidt over, hvad du vil kalde dig. Det er perfekte brugernavn er både originalt, nemt at huske og beskriver kort, hvem du er - det er store krav, men tag for eksempel udgangspunkt i dine interesser eller din personlighed. Pas på med brugernavne, der lyder som klicheer eller som om du er desperat! 

Start med et brag
Det første, din potentielle drømmedate læser, er din overskrift og din indledning. Skriv derfor en, der er god og fængende - du skulle jo gerne give drømmemanden grund til at læse videre....

Tips til profil-teksten
Din profil skal vise Mr. Right, hvem du er - men den skal også sælge dig til din mr. Right, så tænk over, hvad du skriver.

 • Skriv positivt om dig selv. Ingen gider date en, der virker som en værre brokkerøv, eller som nedgører sig selv.
 • Beskriv og brug detaljer. I stedet for at skrive, at du godt kan lide god mad, så skriv, at du elsker at fedte med sushi hjemme i køkkenet, og du bager verdens bedste chokolademuffins.
 • Vær ærlig. Der er ingen grund til at fortælle om ting, du ikke ønsker, andre skal vide - men hver ærlig om de ting, du fortæller! Lad være med at skrive dig 10 kilo lettere og 10 cm højere, hvis du ikke er det!
 • Fortæl hvad du søger i en mand uden at blive så specifik, at du udelukker ni tiendedele af verdens mænd.
 • Skriv kort og præcist - har du en alenlang profil-tekst, gider ingen læse den til ende.
 • Pas på med ironi og sarkasme. Du synes måske det er sjovt, men læseren kan ikke høre din tone, når han læser den, så det kan let blive misforstået
 • Drop klicheerne. Ikke alene er det uoriginalt, det kan også være decideret turn off.
 • Lad være med at skrive om sex i profilen, medmindre det kun er det, du er ude efter.

Lav en kladde og læs den igennem flere gange inden du lægger den ud. Husk at bruge stavekontrol, så du fanger stave- og slåfejl.

TIP: Ved du ikke, hvordan du skal beskrive dig selv? Så spørg venner og familie om, hvad de synes, du er for en. Tit ser de noget andet hos dig selv, end du selv ville.

TIP: Stadig tom for ideer til, hvad du skal skrive? Så kig de andre profiler igennem og find inspiration. Så kan du også se, hvad der er godt og skidt, og hvad der fanger din interesse.

Vælg et vellignende foto
Det er selvfølgelig det indre, der tæller - men let's face it: Det er det ydre, der tænder! Så din profil skal have et billede. Vælg et billede af god kvalitet, og som ligner dig (som du ser ud fra din bedste side, selvfølgelig!), men lad være med at vælge dit yndlingsbillede, hvis det faktisk ikke ligner dig... Husk at et billede, hvor du er lettere afklædt / udfordrende tiltrækker mænd, der vil have sex - hvilket er fint nok, hvis du er ude efter det. Men er du ikke det, så undgå bikini-billeder og den slags.

Et par gode råd

ET PAR GODE RÅD OM ONLINE DATING
Nu er du klar til at skyde jagten ind på din drømmeprins. Her kommer de gode råd til, hvad du skal gøre.

Tag initiativet
Det er meget nemt at være kvinde, fordi du bliver bombarderet med mails, hvor du kan vælge og vrage. Men det betyder også, at du får en masse mails, som ikke er overvejet (eller måske endda decideret spam). Glem din inbox og vælg selv de mænd ud, du vil skrive til. I og med mænd sjældnere får mails, vil de sikkert blive beæret og gøre sig umage med at svare på dit brev.

Afhængig af online dating?
Online-dating kan være vanedannende - du har det ved fingerspidserne ved enhver computer, og lige så vel som de positive tilbagemeldinger kan give dig et pust af håb, drømme og selvtillid, kan manglen på svar - eller svar, du bliver skuffet over - gøre dig ked af det. Hvis du kan mærke, at du er på vej til at blive besat, så lav regler for dig selv for, hvor meget du må besøge det udvalgte datingsite - for eksempel 2 gange om dagen, 5 dage om ugen.

Forsigtig på nettet

FORSIGTIG PÅ NETTET
Alle har hørt historier om grumme bedrag på dating-sites - mænd, der løj om deres alder, udseende eller parforhold, endda voldtægter og økonomisk ruin. Lad være med at blive paranoid og tro, at enhver der viser interesse for dig, er en galning eller et sexmonster - der findes også mange lækre mænd derude, som bare er ude på at møde en drømmekvinde (dig?) Men vær lidt skeptisk. Her får du de gode råd til sikker online dating:

Lad være med at dele din personlige oplysninger
Vær forsigtig med at udlevere dit fulde navn, din adresse, telefonnumre, e-mail adresse og arbejdsplads mm. Opret for eksempel en særlig mail-adresse, som du kan give til dem, du har mødt via netdating. Men brug så vidt muligt datingsiden som mellemled - skriv sammen via sitet, så har du stadig din anonymitet i behold.

Stol på dine fornemmelser og din intuition
Brug din sunde fornuft, når du dater på nettet - hvis du har på fornemmelsen, at han lyver, så gør han det nok også. Husk, det er bedre at gå glip af et par gode oplevelser end at få en rigtig dårlig oplevelse.

Se efter advarselstegnene
Hvis det virker for godt til at svære sandt, så er det det nok også. Her er et par ting, der skal få dine advarselslamper til at blinke ildrødt og tage benene på nakken:

 • Der er ingen sammenhæng i det, han fortæller dig. Hvis han væver rundt i, hvad han laver, hvordan han ser ud eller lignende, fortæller han nok ikke hele sandheden! Spørg nysgerrigt til ham uden at krydsforhøre ham.
 • Han bliver hurtigt vred eller frustreret - måske helt uden grund. Han presser dig, eller han forsøger at kontrollere dig. Han taler grimt og nedsættende til dig. Drop ham - sådan en kæreste gider du nok ikke have.... vel?
 • Han svarer ikke direkte på dine spørgsmål.
 • Han nægter at tale i telefon med dig eller give dig sit telefonnummer. Så er han nok optaget eller har urent mel i posen.
 • Hans billede ser lidt for professionelt ud. De fleste bruger et billede fra deres private gemmer til deres profil - ikke et modelbillede. Et modelbillede kan være tegn på, at han ikke er personen på billedet!
 • Han beder om penge. Giv aldrig, aldrig penge til nogen, der beder om det!

Mødes i virkeligheden

FRA CYBERSPACE TIL VIRKELIGHED
Du har nu mødt en mand med potentiale. Men hvordan kommer I fra uforpligtende internet-snak til at mødes i virkeligheden?

Gå videre, når DU er klar
Det er meget individuelt, hvornår folk er klar til at møde en bejler i virkeligheden. Nogle foretrækker at få det overstået i en ruf, før de falder for hårdt for en mand, der måske viser sig at være en illusion. Andre vil helst se tiden - og manden - lidt an. Begge dele er lige fint. Stol på dine instinkter, og lad dig ikke presse af ham, du dater. Hvis han er klar til at mødes lige nu, kan han nok også godt vente en dag eller en uge - til du er klar. Husk også, at du til enhver tid har ret til at skifte mening og ikke mødes alligevel, også selvom I har aftalt det. Du er ikke forpligtet til at se ham!

Start på telefonen
En telefonsamtale kan sige meget om en mand. Er han god til at lytte? Kan han formulere sig? Hvordan er hans stemme? Derfor er det et glimrende første skridt til at mødes. Insister på, at du ringer op, og ring fra en mobil med ”anonymt opkald”- funktion eller en telefonboks, så han ikke kan spore dit nummer. Giv ham først dit nummer, når du er helt sikker på ham.

Mød hinanden et offentligt sted
Mød hinanden på et offentligt sted første gange, aldrig privat. Sørg for at en veninde ved, at du skal på date - giv hende din dates navn og telefonnummer, hvis du har det, og få hende til at ringe en time efter, du er mødtes med ham. Går det skidt har du også en undskyldning for at smutte.

Tag vare på dig selv
Gør ikke ting, som du føler dig usikker på. Hvis du på nogen måde er bange for din date, skal du bruge din sunde fornuft til at tage brodden af situationen og komme væk. Lad for eksempel som om, du skal på toilettet, og ring til en ven og bed om råd, spørg andre tilstedeværende om hjælp, eller smut ud af bagdøren. Hvis du føler, at du er i fare, så ring til politiet. Det er altid bedst at være på den sikre side. Du skal aldrig være bekymret for eller flov over din opførsel. Din sikkerhed er vigtigere end hvoran andre opfatter af dig.