Lykkeligt par på mark
Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du bliver mere end blot hans ven.© iStock

Sådan rykker du ud af venne-zonen

Vil du være hans kæreste, men er I i stedet på vej til at blive venner? Sådan ændrer du spillets gang!

5. februar 2017 af Mette Andrea Boesgaard

Du har garanteret prøvet at blive kørt ud i venne-zonen. Måske fordi du ikke fra starten var klar over, at du ville være kærester med ham. Måske fordi du eller han ikke var klar til at få en kæreste, da I mødtes. Eller også endte du der bare, fordi du ikke var særlig god til at udtrykke, at du egentlig gerne ville mere end venskab.

Vil du vide, hvordan du rykker ud af venne-zonen og over i kæreste-zonen? Få guiden her.

Find årsagen til, at du er havnet i vennezonen

Der kan være flere grunde til, at du er på vej ud, hvor du helst ikke vil ud... De to hyppigste har vi listet herunder (og du får selvfølgelig hjælp til, hvad du gør ved det).

Årsag 1: Du faldt først for ham, efter I blev venner

En af årsagerne til, at du bliver kørt ud i venne-zonen, kan være, at du egentlig slet ikke var interesseret i ham som kæreste, da I mødtes. 

Så snart det går op for dig, at du virkelig godt kan lide en mand – på kærestemåden, ikke på vennemåden – så gør, hvad du kan, for at komme ud af venne-zonen! 

Det kan du gøre

Vis ham, at du er interesseret i ham som mere end en ven. Arranger møder med ham, der er mere date-agtige end venne-agtige – gå ud og spis sammen i stedet for at gå ud og drikke en øl. Flirt med ham. Rør ved ham. 

Signalér på alle mulige måder, at du synes, han er hot, og at du er vild med ham. En tidlig og målrettet indsats kan redde meget, så bare go for it!

Årsag 2: Du tør ikke vise, du er interesseret i ham

En af de andre helt store grunde til, at folk ender i venne-zonen, er fordi de er pleasere. Hvis det er tilfældet, er du sådan en type, der vil gøre alt for, at andre har det godt, men tit gør du det på din egen bekostning. 

Det betyder, at når du falder for en mand, vil du ikke presse ham ind i et forhold eller ødelægge jeres venskab ved at sige, at du er interesseret, og så ender du helt naturligt ude i venne-zonen. 

Endnu værre er det dog, at det er begyndelsen på en rigtig dårlig cirkel, for når du hele tiden skal holde dig selv tilbage, kommunikerer du også til andre, at dine følelser ikke betyder noget. Det udstråler lavt selvværd – og det er det stik modsatte af den selvtillid, der får andre til at falde for dig.

Det kan du gøre

Smid den pæne pige væk og sig frem. Nej, du behøver ikke starte med at bralre op om, at du er vild med ham, hvis du ikke tør. Men sig din mening. Stå ved dig selv. 

Vis ham, at du er spændende og tør, at du tror på og respekterer dig selv, og at du har noget at byde på. Det får ham til at respektere dig, og det vækker hans interesse, at du ikke altid taler ham efter munden.

Kvinde og mand går tur
Vil du gerne være mere end blot gode venner? Så vis det!© Getty Images

Gode råd til at rykke ud af vennezonen

Der er stadig håb, selvom du er havnet i vennezonen (eller er godt på vej derhen) – det handler om at spille sine kort rigtigt. Her får du seks tips til, hvordan du går fra ven til kærestepotentiale.

1. Lad være med at spille klovn

Mange af os er rigtig gode til at være selvironiske. Vi tager lidt pis på os selv og fremhæver vores lidt uheldige sider for at have en sjov historie og vise, at vi ikke er alt for selvhøjtidelige.

Men hvis du hele tiden fremstiller dig selv som lidt af en klovn – sjov, men sød og rodet – er det den direkte vej til venskab frem for romance. 

Hvis du vil have, at han skal se dig som lækker, cool og klog, så lad være med at gøre dig mindre attraktiv, end du er – også selvom du bare joker.

2. Lad være med at tale sex med ham

Mænd vil altid komme med frække hentydninger til kvinder, uanset hvem den kvinde er (ok, måske ikke lige når det er hans mor eller søster, men derudover...). 

Når I har de små øjeblikke af flirt og seksuel spænding, så lad være med at lege med. Vær i stedet cool – så vil han nemlig spørge sig selv, hvor han står med dig. 

Lad også være med at snakke sex med ham – fortæl ham ikke noget om dit sexliv, så bevarer du et skær af mystik og interesse. Og træk dig, hvis han begynder at fortælle om de piger, han knalder, selvom det er flatterende og fristende, at han stoler nok på dig til at dele. 

Men du har jo i virkeligheden ikke lyst til høre om den slags – du vil være den kvinde, han gør det med i stedet.

3. Vær lidt utilgængelig

Mange af os har en tendens til at tænke, at hvis vi bare er nok sammen med en mand, skal han nok få øjnene op for os og se, hvor vidunderlige vi er. 

Sådan virker det desværre ikke altid. For nogen signalerer det, at du er lidt desperat – det kan gøre det endnu sværere for ham at se dig som kærestepotentiale. 

Træk dig i stedet fra ham. Vær lidt utilgængelig. Lad være med at svare på hans sms'er med det samme. Lad være med at like alt, han poster på Facebook. Skær ned på samværet med ham – lav andre planer, og vær ikke alene med ham, med mindre I er på date. Nogle gange styrker det hans appetit på dig, at han skal jagte dig lidt. 

Pas dog på ikke at hoppe over i den modsatte grøft og virke så kostbar, at du afviser ham – det er også turn-off. Bare virk, som om du ikke er i hans hule hånd og vil hoppe og springe for at please ham.

4. Gør ham lidt jaloux

Få flere drengevenner. Flirt med andre mænd. Når han ser, at andre mænd finder dig attraktiv, sætter hans jagt-instinkt ind, og så bliver han mere ivrig med at være sammen dig. Samtidig går det måske op for ham, at han gerne vil ud af venne-zonen, hvis han føler, han mister dig lidt.

5. Rør ved ham

En af de væsentligste forskelle mellem et venskab og en romance er berøring. Der er venskabelige måder at røre hinanden på og kærestemåder, og forskellige mennesker har forskellige grænser. 

Hvis du vil krydse grænsen fra venner til kærester, er du nødt til at tage chancen og begynde at røre ham i stedet for at vente på, at han rører dig. 

Start i det små – læg en hånd på hans ryg, arm eller skulder, giv ham et kram for at sige goddag eller farvel. Det viser ham, at du finder ham attraktiv, og at du tror på dig selv – og begge dele kan få ham til at falde for dig. 

Hvis han gengælder din handling eller lægger armen om dig, er I på rette vej.

Kvinde rører ved mand
Små, kærlige berøringer kan (måske) få dig ud af vennezonen. © Getty Images

6. Den direkte vej – sig det

Virker alle dine hints ikke? Så er der altid en allersidste udvej: Tag tyren ved hornene, og fortæl ham direkte, hvordan du har det med ham.

Det er skræmmende, ja, men måske er det nødvendigt, fordi han ikke fatter et vink med et vognstang (det er der jo nogle mænd, der ikke gør). Det værste, der kan ske, er, at han siger, han ikke er vild med dig. Og selvom det gør ondt, så ved du i det mindste, hvor du står.

Hvis du sidder godt fast i venne-zonen

Har du fulgt alle råd til punkt og prikke – og er han stadig ikke klar til at rykke dig fra venne- til kæreste-zonen?

 Så er det på tide at indse, at han nok ikke er tiltrukket af dig, uanset hvad grunden til det er. Og så skal du overveje, om du skal blive ved med at være hans ven.

Det bliver rigtig svært for dig at falde for en anden, så længe du har følelser for en mand, og de følelser får ekstra gødning, hver gang I er sammen. Du bliver frustreret og jaloux, når han dater. Ja, selv hvis du møder en ny mand, vil dit hjerte være splittet, og du vil være lidt forvirret, så du ikke kan give den nye mand din udelte opmærksomhed.

Det kan du gøre

Skru ned for jeres venskab – også selvom du slet ikke kan forestille dig at leve uden ham, og selvom han bliver ked af det eller ikke kan forstå, at I ikke kan være venner.

Du kan ikke kontrollere, hvad du føler, og du har brug for gøre plads til en, der føler det samme som dig, hvis du virkelig vil have en kæreste. Det kan du også fortælle ham, hvis han beder om en forklaring. 

Og hold så fast i den beslutning – for din egen skyld. For du fortjener en mand, der vil have dig, lige så meget som du vil have ham!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.