Kvinde på Tinder
Er der ingen på Tinder, du gider bruge tid på? © Getty Images

Er du for kræsen, hvad angår mænd? Så kan disse 4 øvelser hjælpe dig

For høj, for lav, for meget, forkert...

16. februar 2015 af Rikke Hovn Poulsen

Den ene er for lav. Den anden for muskuløs. Den tredje en bogorm, og den fjerde bor virkelig grimt. ‘Dur ikke - væk’, lyder din dom. For DIN mand skal være helt perfekt. Og ved du hvad? Det er okay at være kritisk – du skal bare sortere i dine krav. 

“Mange unge kvinder stiller enormt høje krav til deres kærester. Han skal være lækker, kysse godt og i øvrigt være perfekt på alle områder,” bedømmer lifecoach Flora Eriksen.

Sådan skal du tænke

Du er hverken overfladisk, narcissistisk eller ude af kontakt med virkeligheden, fordi du kun vil have det allerbedste. Det er bare vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad det perfekte egentlig dækker over. Hvad er vigtigt for dig ved en mand – og hvad er i grunden dybt ligegyldigt, når det først kommer til stykket?

Først og fremmest skal du gøre dig klart, at en kæreste ikke gør dig lykkelig. Hvis der er ting i dit liv, du er utilfreds med, bliver det ikke grundlæggende anderledes, bare fordi der kommer en honey ind i billedet. Det er dit eget ansvar at opnå det gode liv – med eller uden the one and only ved din side.

“Kæresten skal ikke være den, der giver livet mening – han skal bare være et lækkert krydderi, som du kan fylde på eller lade være,” forklarer Flora Eriksen. Så er det salt, peber, karry eller rosmarin, du er på udkig efter? 

Følg Womans guide, og bliv klogere på, hvordan din mr. Right i virkeligheden ser ud. For selvfølgelig findes han.

Øvelse 1: Tag et kig på dig selv

Derfor er det vigtigt:
For at tiltrække den helt rigtige Prince Charming er du nødt til at være bevidst om, hvad du selv har at tilbyde. Hvis ikke du selv er klar over, hvor skøn, smuk og fabelagtig du er, bliver det svært for ham at få øje på det.

Sådan gør du:
Tegn en streg ned over midten på et blankt stykke papir. På den ene side skriver du de ting, du er utilfreds med ved dig selv, og overfor skriver du det positive modstykke. Hvis du for eksempel er træt af din store bagdel, skriver du “stor røv” på den ene side og “lækker numse” på den anden. Eller hvis du føler, at du tit kommer til kort i diskussioner om politik, skriver du “ingen almen viden” på den ene side og “ved en masse om politik” på den anden.

Når du har fundet frem til alle de ting, der går dig på, tager du et grundigt kig på hvert enkelt punkt. Helt ærligt: Har du egentlig en kæmpestor ladeport, eller er den faktisk meget almindelig? Hvis den virkelig er enorm, og det betyder meget for dig at få en lille, smækker numse, er der ikke andet at gøre end at snøre løbeskoene og gå i gang med det sure arbejde. Men hvis ikke den er så stort et problem, at du gider gøre noget ved den – så giv slip på tanken! Fake it till you make it: Sig til dig selv, hver aften inden du går i seng, at du har en lækker numse. Efter et stykke tid begynder du selv at mærke, at det er sandt.

Jo, du gider så!
Det lyder måske som et stort arbejde at skaffe dig det perfekte liv – men bare rolig, du behøver sikkert ikke at ændre ret meget. Ni ud af ti ting, du går rundt og banker dig selv i hovedet med, er noget, du selv har opfundet – og dem skal du lære at slippe. Når du først får skilt de indbildte skavanker fra de virkelige, er det en ganske overskuelig opgave at ændre de sidste.

Øvelse 2: Hvem er din drømmemand?

Derfor er det vigtigt:
Hvis du ikke ved, hvordan mr. Right ser ud – hvordan skulle du så kunne genkende ham, når han kommer daskende forbi?

Sådan gør du:
Når du har fået mere styr på, hvem du selv er, og hvilke fantastiske ting du har at tilbyde en mand, er det på tide et finde et nyt stykke papir frem. 

Denne gang skal du skrive alle de kvaliteter ned, som en potentiel kæreste skal have. Lad være med at begrænse dig selv – tag det hele med: ikke-ryger, brune øjne, familiemenneske, mave som et vaskebræt, kandidatgrad inden for humaniora, god i sengen, tjene mange penge, god lytter... Alt, hvad du nogensinde kunne finde på at bruge som begrundelse for at sortere en mand fra, skal med på listen.

Når du har fået det hele ned, skal du kigge grundigt på hvert enkelt punkt. Er det lige præcis sådan her, han skal være? Du opdager sandsynligvis, at nogle af punkterne ser fjollede ud, når de kommer ned på papir. Tænk dybere over dem. Måske kunne du i virkeligheden godt leve med, at han læser fysik i stedet for filosofi? Hvis svaret er ja, så streg humaniora-punktet
ud, og skriv i stedet, at han skal have en boglig uddannelse. Og lov dig selv, at du aldrig mere vil sortere en god mand fra på så åndssvagt et grundlag!

Forsøg så vidt muligt at omformulere dine krav, så de dækker over en værdi eller en egenskab i stedet for en fysisk ting. I stedet for vaskebrættet kan du ønske dig en mand, der dyrker sport. Og i stedet for at insistere på, at han skal være god i sengen, kan du gå efter én, der er frisk på at lære.

Jo, du gider så!
Når du er bevidst om, hvilke kvaliteter du leder efter, bliver det meget nemmere at spotte dem, når de er for næsen af dig. Måske opdager du, at it-fyren på dit arbejde faktisk godt kunne være et emne, selv om ingeniør ikke lyder nær så spændende som filosof? Eller hvad med din venindes fætter? Måske kan du godt se bort fra hans grimme sko, når han nu både er sjov, veltrænet og lader til at være glad for børn.

Øvelse 3: Hvad er det perfekte parforhold?

Derfor er det vigtigt:
Her er det lidt det samme som med drømmemanden – du er nødt til at vide, hvad det er, du vil have, før du kan gå målrettet efter det. Hvad nytter det at møde ham, hvis han er et helt andet sted i livet end dig?

Sådan gør du:
Sluk fjernsynet, sæt dig ned med en kop kaffe, og brug en halv time på at drømme. Forestil dig det perfekte forhold. Hvad laver I? Går I i teatret eller til fodboldkampe sammen? Bor I på et nedlagt landbrug lidt uden for Århus eller i en toværelses på Østerbro? Hygger I sammen foran fjernsynet hver eneste aften, eller går I tit ud hver for sig? Vi du gerne møde ham, du skal have børn og rækkehus sammen med nu, eller vil du hellere have en, du kan backpacke med i Afrika et års tid, inden I flytter sammen? 

Fremkald billeder af dig selv og drømmemanden oppe i hovedet, mens I laver alle de fantastiske ting sammen. Og gem billederne omme bagest i dit hoved, så du ved, hvad det er, du går efter.

Jo, du gider så!

Hold nu op – en halv time kan du godt afse! Tænk på, hvor meget det egentlig betyder for dig, at du havner i det rigtige forhold tilsidst. Det ER værd at tænke over! Det virker måske som en utopi at drømme om det perfekte liv, men når du først er sporet ind på de positive tanker, skal virkeligheden nok tilpasse sig. Selvfølgelig bliver du tvunget til at indgå kompromiser, når han engang indfinder sig in real life

Men hvorfor sætte begrænsninger for dig selv til at begynde med?

Øvelse 4: Lav en kærlighedsplan

Derfor er det vigtigt:
Nu har du fundet ud af, hvem det er, du i virkeligheden gerne vil have. Men derfor er det jo ikke sikkert, han bare kommer dumpende ud af det blå. Det er vigtigt, at du er åben over for de muligheder, der byder sig, og gør en aktiv indsats for at finde ham.

Sådan gør du:
Nu skal du til at tænke over, hvor pokker drømmemanden gemmer sig henne – og hvad du selv vil gøre for at støve ham op. Vær kreativ og målrettet på samme tid: Hvis du er nået frem til, at han er intellektuel, afslappet, familiemenneske og parat til at slå sig ned, er der nok ingen grund til at tilbringe hver fredag og lørdag aften med at lede efter ham på Crazy Daisy. 

Men måske har sådan en type en profil på en datingside? Måske skulle du begynde at gå til vinsmagning? Eller hvad med at gå mere i teatret og hænge ud i baren efter forestillingen? Hvis han er supersporty, er fitnesscentret måske et meget godt sted at starte. Eller roklubben? Eller dykkerkurset?

Det er ikke sikkert, det siger bang, den første gang I mødes. Men giv det tid. Det kan godt være, det først er på tredje date, du finder ud af, hvor sjov han er. Så lad være med at droppe ham, fordi han er lidt genert eller stille til at begynde med.

Jo, du gider så!
Helt ærligt, nu har du været igennem alle de andre punkter – hvorfor så ikke prøve det af ude i virkeligheden? Desuden er der en god chance for, at du kommer til at have det sjovt undervejs. Hvis du gerne vil have en teaterinteresseret mand, er det nok, fordi du selv kan lide at gå i teatret. Og så er det jo intet problem at gøre det oftere, vel?

Bragt første gang i Woman nr. 118

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori