"Wauw, en godte!"
"Wauw, en godte!"

Singlekvinder kigger ekstra længe

Singlekvinder bruger længere tid på at vurdere mænd. Sådan er det ikke for mænd!

22. oktober 2009 af Stine Bødker Nielsen

Hold da op, hvor er han dog en snitte! Det er sådan, du tænker, når du er single og har givet dig god tid til at se dit bytte an i baren. Men har du en kæreste, ofrer du slet ikke den samme tid på at tjekke andre mænds goder ud. Det viser en ny undersøgelse, som er udarbejdet af forskere ved Indiana University.

Desværre gælder det samme ikke for din kæreste, når han skal vurdere andre kvinder! Der er nemlig ikke forskel på, hvor lang tid en mand bruger på at kigge på en kvinde, uanset om han har en kæreste eller ej.

Forskerne havde sat sig for, at de ville have besvaret spørgsmålet:

- Bliver vores interesse for det modsatte køn påvirket af, hvorvidt vi har kæreste eller ej?


Derfor viste de 59 mænd og 56 kvinder billeder af det modsatte køn. Undersøgelsen viste, at singlekvinderne var længere tid om at kigge billederne, end kvinderne i et fast parforhold var. Dermed viste singlerne mere interesse for mændene på billederne.

Hos mændene var der ikke nogen forskel i tid, hvad end de havde en kæreste eller ej.

På baggrund af undersøgelsen mener forskerne, at kvinder med kærester er meget engagerede i deres forhold. Og derfor er de ikke lige så interesserede i at spejde efter hunks, som singlekvinder er. Om mænd i et parforhold så er mindre engagerede, melder undersøgelsen ikke noget om. Men måske du skal give ham bind for øjnene, næste gang I er på stranden - bare for en sikkerheds skyld!