Lærer står ved tavle
Det kræver nogle helt særlige evner at være folkeskolelærer! © Getty Images

13 ting, du kender, hvis du er kæreste med en folkeskolelærer

I er nødsaget til at rejse i de absolut dyreste perioder på året

27. marts 2023 af Simone Overgaard Aaberg

1. Han eller hun tager sit job meget seriøst. Så seriøst, at et relativt simpelt regnestykke altid gøres om til en andengradsligning. (Også når vi bare ville vide, hvad kjolen kostede, når de 20 procent var trukket fra…)

2. Din kæreste har aldrig sådan rigtig fri fra arbejdet. Der er altid liiige en mail, som skal svares på, eller en opgave, der skal rettes igennem.

3. Du er glad for at være kærester med en MEGET tålmodig person. Han eller hun er nemlig ekstra øvet i at forklare tingene igen og igen og igen… Lige indtil det giver mening!

4. … Af samme årsag er din kæreste den perfekte shoppe-makker. To timer i samme butik? Intet problem! (Tiden kan jo altid bruges på at forberede næste uges undervisning)

5. En tur i IKEA en søndag eftermiddag sammen med resten af Danmark er heller intet problem. Næ nej, kaos er kun noget, der foregår inde i 2. klasse.

6. Din kæreste kan huske navnene på samtlige familiemedlemmer, du har nævnt. Det er nemlig ingen sag at holde styr på en familie på 30 styk, når han eller hun er vant til at skulle huske navnene på mere end 140 elever. Og deres forældre!

7. Din kæreste er altid den mest rolige, når der opstår konflikter mellem jer. Ligesom med sine elever ved han eller hun, at det ikke nytter noget at stå og råbe ad dig.

8. Skolepige-uniformen er et klart no-go i soveværelset. Det ville simpelthen være for mærkeligt! 

9. Din kæreste kan lynhurtigt udelukke 10-15 navne til jeres kommende børn. Efter at have haft flere ballademagere, der hed William og Alberte, så er de navne bare ikke en mulighed længere.

10. Han eller hun har en helt bestemt holdning til børneopdragelse. Og den skal helt sikkert ikke foregå på samme måde som Antons, Majas, Maltes, Sidsels eller Valdemars…

11. I er nødsaget til at rejse i de absolut dyreste perioder på året. Med en ferieperiode, der følger ALLE børnefamiliers, kæmper I en konstant kamp for at få fingrene i de billige(re) flybilletter.

12. Det er ALTID din kæreste, der bliver kigget på, når vennegruppens samtale handler om stavemåder, regnestykker, hovedstader og mælkebøttebeplantning. “Det ved Niels, han er jo lærer!”

13. Du er ikke i tvivl om, at din kæreste bliver en fantastisk forælder. Med sådan en ro, tålmodighed og dedikation til sine elever, er der ingen grænser for den kærlighed, som jeres børn vil få.