Kvinde med vinglas på zoom
Du har uanede mængder tid til at pleje dine venskaber.© Getty Images

5 ting, du lærer om dig selv, når du er single

Du har masser af tid til at pleje dine venskaber

27. januar 2021 af Zenia Andine Kehlet

Singlelivet kan være både svært og skønt – og det ene skal selvfølgelig ikke udelukke det andet. Det kan være svært at være single i en vennekreds, hvor alle er i et forhold. Det kan være svært at tro på, at kærligheden er derude for dig også. Og hvis du gang på gang har oplevet nedture, så kan det være svært at give sig hen til kærligheden og føle sig god nok.

Her er en fem ting, du lærer om dig selv, når du er single, som måske sætter singlelivet lidt i perspektiv.

1. Hvad du leder efter i en partner

Som single har du måske været på et par dates, hvilket både kan gøre dig mere sikker på, hvad du søger i en partner, og hvad du bestemt ikke leder efter i en partner. Det kan gøre dig mere sikker på, hvilke værdier du vægter højt hos en partner, og hvad der er knap så vigtigt for, at det kan fungere mellem jer. 

Ikke alene kan det være rart at blive bekræftet på en date i, hvad det er du søger. Det kan også være lige så vigtigt at finde ud af, hvad det er, du i hvert fald ikke søger i en partner. Både det positive og det negative gør dig klogere, og forhåbentlig bliver det nemmere at spore sig ind på det rigtige, når tidspunktet kommer til at kigge efter en partner. 

2. At sætte pris på dine venskaber

Både i forhold og som single sætter du garanteret pris på dine venskaber. Men som single har du måske mere tid til at gå i dybden og pleje dine venskaber og relationer. Du har også tid til at gå ud og finde en masse nye venner, hvis du er interesseret i det. . Husk at sætte pris på og dyrke dine venskaber – det vil du aldrig have lige så meget tid til som nu.

To kvinder drikker kaffe i sofa
Kaffedates med veninderne løfter altid vores humør.© Getty Images

3. Du behøver ikke at være forelsket for at være elsket 

Det kan være let at glide ind i tankegangen om, at du ikke kan elskes, når du ikke har en partner. Kærlighed er dog ikke begrænset til romantik. Måske begynder du at se den kærlighed, der kommer fra andre steder, så som dine veninder, venner og familie – og ikke mindst kærligheden til dig selv. Det kan blandt andet også betyde, at du tænker dig grundigt om, når du bringer en partner ind i dit liv, da det ikke er for at bringe kærligheden ind i dit liv, men for at dele den kærlighed du allerede har. 

Du vil finde ud af, at der er mere i livet end at være i et forhold. Livet er ikke mere værd, når du har en partner at dele det med. Livet er mest værd, når du har det godt med dig selv, og kan give kærlighed til dig selv, frem for at skulle være afhængig af det fra andre. 

En partner bør ikke være den ting, som giver mening til dit liv. At lære, at du ikke behøver at være forelsket for at være elsket, er første skridt på vejen til at opdage alle de andre ting, som gør dit liv meningsfyldt.

4. Du klarer tingene alene

Med en hammer og en skruetrækker kommer du pludselig langt. Der er ikke nogen partner, der lige kan samle reolen for dig eller sætte gardiner op. Men det er også en langt større tilfredsstillelse, når du får gjort det selv. Du vil få løst dine problemer uden en partners hjælp, hvilket gælder alt fra problemer med en tilstoppet vask til venindeproblemer. Det får dig til at tro på dine evner, når du løser noget, som du normalt ville søge hjælp til.

Det er både de store og små ting, der tæller her. Du finder nok også ud af, at du egentlig ikke er afhængig af en partners hjælp til at gøre dit arbejde eller ting, som du ikke plejer at gøre selv. Du kan mere, end du tror, og når du har fundet ud af, at du kan det hele uden en partner, så bliver det formentlig også lettere at finde en partner, der supplerer dig snarere end fuldender dig. 

Kvinde samler møbel
Du er en stærk kvinde!© Getty Images

5. Hvad dine behov for at være glad egentlig er

Du behøver ikke en partner for at være glad eller lykkelig. Som single lærer du blandt andet at gøre ting, som gør dig glad. Du har ikke en partner du skal tage hensyn til, og det kan gøre det lettere for dig at finde ud af, hvilke behov du egentlig har, for at være den gladeste og bedste udgave af dig selv.

Du kan fokusere 100 procent på dig selv, da der ikke er en partner, som du skal tage hensyn til. Du kan træffe beslutninger ud fra dine egne ønske. Du behøver aldrig at have skyldfølelse over at sætte dig selv først, der er nemlig ingen anden, som du skal tage stilling til også.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.