Kvinde stalker ekskæreste
Du kan give skylden til dit konkurrence-gen.© Getty Images

Vi stalker alle ekskærestens nye kæreste – og det er der en videnskabelig grund til!

Du vidste, at det ikke var dig, der var noget galt med...

9. september 2015 af Sara Møller Christensen

Har du nogensinde snaget rundt på din ekskærestes nye kærestes Facebook-profil med svedige håndflader af frygt for at komme til at trykke ‘synes godt om’? Og også lige tjekket hendes Instagram, nu du var i gang? Hvis du svarer nej, så lyver du næsten med sikkerhed!

En undersøgelse fra Western University i USA viser nemlig, at 88 procent af de 18- til 35-årige har stalket en eks på de sociale medier – og 80 procent af os har stalket eks'ens nye partner.

Vi er i konkurrence med hinanden

Og der er faktisk en rigtig god grund til, at vi ikke kan holde os fra tasterne, når vores tidligere udkårne får en ny kvinde i sit liv. 

Ifølge Elite Daily beskriver den amerikanske adfærdsekspert Patrick Wanis, at vi kvinder rent instinktivt altid er i konkurrence med hinanden. ‘Vores job’ her på jorden er rent biologisk at finde en mand, føde hans børn og sikre fødekæden – og når andre kvinder truer det, kommer kattekløerne frem.

Det er også derfor, vi ikke nøjes med at stalke. Vi er først tilfredse, når veninderne også har set profilen og givet os ret i, at den nye kærestes duckface er ret kikset, og at den stavefejl, du fandt på ét af billederne, helt sikkert bekræfter, at hun er dummere end dig.

Prøv at begræns snageriet

Betyder det, at vi så bare skal stalke løs, fordi det er det, vores indre hulekvinde befaler os til? Desværre ikke, for undersøgelsen fra Western University viste også, at jo mere vi stalker, jo mere pres lægger vi på os selv over eks'ens nye kæreste. Så vi bør så vidt muligt prøve at begrænse snageriet.

Er det helt umuligt for dig, kan du trøste dig med, at din stalkertrang stopper i det øjeblik, du helt oprigtigt ikke har flere følelser for din eks. Any day now... 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.