Vestre Fjordbad og Kunsten i Aalborg

Hvad med en date i Vestre Fjordbad?

© Instagran: @malfind, @frkfriis

11 virkelig hyggelige steder, du skal tage din date med hen i Aalborg

Var det noget med en tur i nordens Eiffeltårn?

11. september 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Har du scrollet gennem alle nordjyske mænd eller kvinder på Tinder eller Happn, fyret dine fedeste scorereplikker af, og har endelig fået den perfekte date på krogen? Så kommer det næste store spørgsmål: Hvor i alverden skal I tage på date?

Det kan være svært at finde på sjove ting at lave med sin date, og måske ender du altid i den samme biograf med den samme popcorn-menu på samtlige af dine dates?

Vi har samlet 12 anderledes, hyggelige og sjove steder i Aalborg, hvor vi ville elske at blive inviteret på date!

1. Vestre fjordpark

Hvis du eller din date er en vandhund, er Vestre fjordpark det perfekte sted at tage på date! Vestre Fjordpark er et af Aalborgensernes favoritsteder, og det kan vi vildt godt forstå. I den store park er der hele seks forskellige aktivitetsområder, hvor I kan tage en svømmetur, sejle i kano eller prøve at SUP-surfe.

Det kan godt kræve lidt mod at smide klæderne på første date, men husk, at en god bikinikrop bare er en krop i en bikini.

Vestre Fjordpark ligger lidt udenfor byen, men det tager ikke mere end cirka 30 minutter at gå derud fra centrum.

2. Aalborgtårnet

Aalborg bliver kaldt Nordens Paris, og så må Aalborgtårnet jo være nordens Eiffeltårn? Mere romantisk bliver det ikke!

Aalborgtårnet er 55 (!) meter højt, og fra toppen har du en 360-grader-panoramaudsigt udsigt over hele byen. Her kan du og din date se de små dyr i Zoologisk have og den lille ø Egholm. Udsigten indbyder helt klart til en snak om alt det smukke, I kan se fra det gamle tårn.

Tårnet har desuden en bisto, hvor du kan købe dig en kop kaffe, en rugbrødsmad eller en kold bajer.

En god idé er lige at tjekke åbningstiderne, inden I tager derop. De har åbent på forskellige tidspunkter alt efter sæson, og det ville være så ærgerligt at tage derop, og de så har lukket. I kan se åbningstiderne her

3. Kunsten

Er du eller din date kunstinteresserede? Så kan I ikke komme udenom Kunsten på Kong Christians Allé!

På Kunsten kan I få en anderledes date, hvor I ser på alt den moderne kunst, som Kunsten er fuld af. Udover at være et museeum, er Kunsten også et oplevelseshus, hvor I kan prøve forskellige aktiviteter. Hele sommeren har museet afholdt forskellige koncerter, haft yogaklasser på græsplænen og andre sjove ting. 

Hold øje med deres hjemmeside for at se om der er nogle sjove arrangementer, du og din date skal tage til, og ellers er museet virkelig også et besøg værd i sig selv!

4. Guf og Kugler

I Slotsgade ligger ishuset Guf og Kugler, der i 2018 blev kåret som Danmarks (!!!) bedste ishus. Hvis du eller din date har en sød tand (og lad os være ærlige, hvem har ikke det?), så er isbutikken et must

Fra gaden gør ishuset ikke det store væsen ud af sig, men der er altså en grund til, det blev kåret som Danmarks bedste is. Vi nævner i flæng: deres sygt lækre bolchedrys, deres lakridsvafler og deres veganske sorbeter. Uhm, uhm, uhm!

Guf og Kugler ligger et stenkast fra gågaden, så det er oplagt med en aftengåtur gennem byen, mens I spiser jeres is. 

5. Fjordbyen

I Aalborg Vestby, tæt på Vestre Fjordparken, finder I Fjordbyen (eller Skurbyen, som mange lokale kalder det). I Fjordbyen finder I små, selvbyggede, farverige huse, som bærer præg af at, at der bor en del kunstnere og musikere.

Fjordbyen er helt oplagt til en gåtur med din date – eventuelt efter en badetur i Vestre Fjordpark. Her kan I tale om de små fine huse, og gå på opdagelse i det spøjse kvarter. 

6. Aalborg teater

Måske er du vant til at tage i biffen med dine dates, men har du nogensinde taget dem med i teatret?

Hvis I ikke er vant til at gå i teatret, kan det føles lidt uoverskueligt at finde op og ned i det hele, men vi vil love jer for, at I ikke kommer ud fra Aalborg Teater uden en på opleveren! Der er forestillinger for en hver smag – om du er til musicals, hardcore Henrik Ibsen eller noget tredje er vi sikre på, der er et godt fundament til en spændende date.

Pssst – hvis du er studerende eller under 25, kan du komme i teatret for sølle 80 kroner! Så er det jo faktisk næsten billigere end at gå i biffen. 

7. Aalborg klatrepark

Er I mere til den aktive date? Så er Aalborg Klatrepark nok noget for jer!

Klatreparken består af en lang række stålwirer, der er spændt ud mellem trætoppene. Ved hver trætop er der en aktivitet eller en forhindring, og det kan være alt fra rutschebaner, balancebomme, trapezer, svævebaner og meget mere!

Der er seks forskellige baner, med seks forskellige sværhedsgrader, så om du og din date er adrenalin-junkies eller mere til den forsigtige side, er der helt sikkert en bane til jer. 

Klatreparken ligger i Mølleparken, og man skal huske at bestille tid! Det kan du gøre lige her

8. Aalborg brætpilscafé

Brætspilscaféen i Aalborg er et oplagt sted til en billig, sjov og anderledes date! Her kan I spille alt fra UNO til Matador til Cards Against Humanity. Det er samtidig er god måde at teste din dates konkurrencegen af! Er han eller hun en helt ulidelig taber? Så kan det være, at du skal overveje, om I skal lave noget mindre konkurrenceminded på jeres næste date. 

Du skal reservere tid (her), og så koster det en flad halvtredser at spille på caféen. 

9. Douro vinbar

Hvem ville ikke elske at tage på date i Portugal? Drikke lækre, portugisiske vine og spise god tapas? Det er måske lidt svært, når du bor i Aalborg og ikke i Lissabon, men i den lille vinbar på Danmarksgade, føles det næsten, som om en lille bid af Sydeuropa er rykket til Nordjylland. 

For de fleste af os får et godt glas vin kun snakken til at glide lettere, og vi kan derfor kun anbefale, at du slæber din date ned i kælderen ved Douro vinbar til et glas vin (... Eller to... Eller tre).

10. Behag din smag

Måske har I allerede drukket tusind kopper to-go kaffe, mens I går tur langs havnefronten, men kaffen på Behag din smag er virkelig noget særligt. Behag din smag laver simpelthen Aalborgs bedste kop kaffe. Punktum. De udvælger særligt deres bønner, der ristes efter lige præcis deres profil, så hvis du eller din date er kaffenørder, er det 100 procent stedet, I skal på date!

Udover en habil kop kaffe, laver de også en fremragende varme kakao (af Valhrona-chokolade. Oh my god, siger vi bare), og en god, billig morgenmad. 

11. GoBoat Aalborg

Med GoBoat kan du og din date opleve Aalborg fra et helt nyt perspektiv – nemlig fra vandsiden! 

Hvis I lejer en GoBoat, får I en unik mulighed for at daté i de smukkeste omgivelser. I midten af båden er et picnicbord, så I kan tage noget lækkert med til turen – om det er en papvin med et sæt papkrus eller en lækker omgang tapas fra Douro, vil vi godt garantere for, at det bliver romantisk, når Aalborg Havnefront og Nørresundby langsomt glider forbi.

Der kan sidde helt op til otte personer i båden, så GoBoat er også en oplagt mulighed for en hyggelig par-daté med jeres bedste venner.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her