Taylor Swift
© Getty Images

13 kærlighedssange, du skal høre

Der er både engelske og danske kærlighedssange på listen

3. februar 2022 af Amalia Kristiansen

Kærlighedssange kan påvirke humøret på mange måder, og hvis vi er forelskede, så får sangene os næsten til at føle, at hjertet er for stort til at banke derinde. 

Følelser får frit løb sammen med musikken, og det er, som om musik altid er der for os, når vi er i vores følelsers vold. Hvad enten vi er stormende forelskede, sprudlende glade eller hjerteknuste og har brug for at græde.

Vi har derfor fundet de 13 bedste kærlighedssange, som igennem tiderne har givet os frit lejde til at folde forelskelsesfølelserne ud, og det giver altså lidt nostalgi. Der er både engelske og danske kærlighedssange, som du kan lytte med på. 

1. Kærlighedssangen af Bruno Mars – Just The Way You Are

Han er virkelig en charmør, der vil noget. Den måde, han kigger på sin kæreste i musikvideoen, kan få alle pigehjerter til at smelte. Bruno Mars er mester i at skrive kærlighedssange, som hænger fast i hjernen. 

Mest romantiske linje: “Oh, you know, you know, you know I'd never ask you to change. If perfect's what you're searching for, then just stay the same.”

2. Kærlighedssangen af Jason Mraz - I'm Yours

En rigtig romantiker, der kan finde ud af at lege med ordene. I'm yours har længe været en klassisk kærlighedssang, som vi kan høre på repeat!

Mest romantiske linje: “There's no need to complicate. Cause our time is short. This, oh this, this is our fate. I'm yours.”

3. Kærlighedssangen af Lars H.U.G – Elsker Dig For Evigt

Han er en af de største spillere på den gamle danske musikscene, og han brillerer stadig med hans kærlighedssange. Sangene er så smukke, at vi aldrig bliver trætte af dem. Denne danske kærlighedssang er muligvis den smukkeste af dem alle. 

Mest romantiske linje: “Hvis jeg ku' komme op i din verden. Vi ku' smelte evigt sammen.”

4. Kærlighedssangen af Ed Sheeran – Perfect

Han kan altså noget med ord, som kan gøre alle kvinder bløde i knæene. Hans kærlighedssange rammer plet på mange af de følelser, der ellers kan være svære at sætte ord på. 

Mest romantiske linje: “But darling, just kiss me slow, your heart is all I own. And in your eyes you're holding mine.”

5. Kærlighedssangen af Barry White – You're the First, the Last, My Everything

En vaskeægte kærlighedsklassiker fra Barry White, som er en af de største musikere nogensinde. Han fortæller kærlighedshistorier gennem sine sange, og det smelter altså mange hjerter. 

Mest romantiske linje: “You're my sun, my moon, my guiding star. My kind of wonderful, that's what you are.”

6. Kærlighedssangen af Justin Bieber – As Long As You Love Me

Listen havde jo ikke været komplet uden en sang fra selveste Justin Bieber. Okay, indrømmet – vi er måske lidt fans af ham, men det ændrer ikke på, at han flirter med ordene (og os) i denne kærlighedssang.  

Mest romantiske linje: “As you love me we could be starving, we could be homeless, we could be broke.”

7. Kærlighedssangen af Thomas Helmig & Søs Fenger – Den jeg elsker, elsker jeg

Endnu en dansk klassiker, som vi har skrålet med på mange gange i de sene nattetimer, når det bliver lidt for sentimentalt med veninderne. Sangen er en dyb kærlighedserklæring mellem to mennesker, og den beskriver den vilde fornemmelse, kærlighed kan give én. Det er virkelig en kærlighedssang, som du ikke må gå glip af. 

Mest romantiske linje: “Jeg ved, hva' jeg vil ha', du ved da, at du ka' stole på mig altid både nat og dag. Den jeg elsker, den jeg elsker, elsker jeg.”

8. Kærlighedssangen af Michael Bublé – Everything 

En charmetrold, der spreder god energi gennem sine sange. At det ovenikøbet er ekstremt søde kærlighedssange, gør os absolut ikke noget, og den her klassiker tager os tilbage i tiden. 

Mest romantiske linje: “And I can't believe, uh that I'm your man, and I get to kiss you baby just because I can.”

9. Kærlighedssangen af Beyoncé & Jay-Z – Crazy In Love 

Det ultimative powercouple har selvfølgelig lavet en sang om deres kærlighed. Den bringer så mange minder, og det er også tydeligt, at der er sket en del med både Beyoncé og Jay-Z siden. Den her kærlighedssang kan vi høre igen og igen!

Mest romantiske linje: “But I still don't understand, just how your love can do what no one else can.”

10. Kærlighedssangen af Taylor Swift – Love Story

Taylor har sat ord på den teenageforelskelse, vi alle har haft. Hun beskriver sin forelskelse som historien om Romeo og Juliet, og den bliver udtrykt så fint gennem de ord, hun synger. Det er en meget dybfølt kærlighedssang, som vi alle værdsætter.  

Mest romantiske linje: “You'll be the prince and I'll be the princess. It's a love story, baby just say yes.”

11. Kærlighedssangen af Jordin Sparks og Chris Brown – No Air

Chris Brown var ikke færdig på den her liste efter With You. Det er lige før, at den her sang har været lyden af vores teenageår, når sommerfuglene for alvor tog fart i maven. Kærlighedssangen beskriver den forelskelse, vi får, når vi ikke kan undvære hinanden. 

Mest romantiske linje: “But how do you expect me, to live alone with just me? Cause my world revolves around you. It's so hard for me to breathe.”

12. Kærlighedssangen af Mariah Carey – We Belong Together

Mariah synger om ham, hun har mistet, men som hun gerne vil have tilbage. Følelsen kan de fleste nok genkende, og Mariah kunne bare sætte ord på det. Det er en lidt sørgelig kærlighedssang, men den beskriver alligevel meget af det, vi alle har følt. 

Mest (u)romantiske linje: “Who am I going to lean on when times get rough, Who's going to talk to me till the sun comes up, Who's going to take your place there is nobody better.”

13. Kærlighedssangen af John Legend – All of Me

Denne sang er inspireret af John Legends kærlighed til hustruen Chrissy Teigen – vi dåner! Måske er det også derfor, at hvert ord bare rammer lige ind i vores romantiske hjerter.

Mest romantiske linje: “Cause all of me, Loves all of you, Love your curves and all your edges, All your perfect imperfections”

Kærlighedssange til alle slags humør

Det er forskelligt, hvilken slags kærlighedssang du er i humør til. Der er virkelig mange forskellige sange om kærlighed, så du er næsten garanteret at finde en, der matcher dit humør. 

Hvis ikke du har fundet en her på listen, som matcher dit humør, så findes der et hav af playlister på Spotify eller andre musiktjenester, der omhandler kærlighedssange.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.