Piper Chapman fra Orange is The New Black
Piper fra Orange is The New Black er biseksuel. © Tilted Productions, Lionsgate Television

Hvordan ved du, om du er biseksuel?

Biseksualitet er helt normalt

20. januar 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Kærlighed er skønt – uanset om du er heteroseksuel og er til det modsatte køn, homoseksuel og til det samme køn eller biseksuel og til begge køn. Hvis du vil vide mere om, hvad biseksualitet er, så læs med her.

Hvad betyder biseksualitet?

Ifølge Den Store Danske betyder biseksualitet at have seksuel, romantisk og/eller følelsesmæssig tiltrækning med mere end et enkelt køn. Du kan som kvinde altså både være tiltrukket af mænd og andre kvinder, mens mænd ligeledes kan være tiltrukket af både mænd og kvinder.

Selvom du kan føle en tiltrækning til begge køn, er det ikke sikkert, at den føles på samme måde, i samme grad eller på samme tid. 

Du kan altså sagtens have været forelsket i en kvinde tidligere og finde sammen med en mand senere i livet. Eller omvendt!

Par smider på stranden
Kærlighed er skønt, uanset hvilken seksualitet du har.© Getty Images

Har du været sammen med en af samme køn?

Hvis du som kvinde har været sammen med en kvinde seksuelt, er du ikke nødvendigvis biseksuel. Det kan være, at du var sammen med en kvinde, fordi du var nysgerrig og gerne ville afprøve det. 

Du vælger helt selv, om du vil definere dig selv som biseksuel. Nogle vælger at kalde sig selv biseksuelle, hvis de har haft følelser for både mænd og kvinder, men mærk efter i dig selv, og kald dig selv biseksuel, hvis du har lyst til det.

Kvinder griner på seng
Hvis du er biseksuel, kan du blive tiltrukket af flere slags køn.© Getty Images

Er du biseksuel?

Mens det for nogen kan være svært at finde ud af, om de er biseksuelle, er det for andre et ganske enkelt spørgsmål at svare på. 

Hvis du vil stille dig selv nogle spørgsmål for at finde ud af, om du er biseksuel, kan du prøve med disse:

  • Kan du både føle dig tiltrukket af mænd og kvinder? (enten følelsesmæssigt, seksuelt og/eller romantisk)
  • Føler du, at du forelsker dig mere i en andens personlighed end køn?

Biseksualitet er helt normalt

Der findes ingen nyere tal for, hvor mange biseksuelle personer, der er i Danmark, men uanset hvilken seksualitet du kan se dig selv i, skal du huske på, at det er helt normalt. 

For nogen giver det meget bedre mening at finde ud af, hvilket kærlighedssprog de taler, og det kan du finde ud af lige her.

Biseksuelle kendiskvinder

Mange kendte kvinder har været i forhold med både mænd og kvinder. De seje damer har forelsket sig i personligheden frem for kønnet og på den måde fundet kærligheden i både smukke kvinder og skønne mænd.

Vi har herunder samlet fem verdensstjerner, som er biseksuelle:

1. Lady Gaga er biseksuel

Lady Gaga, som virkelig har bevist at hun både mestrer at synge eksemplarisk OG spille skuespil, fortæller i et interview fra 2013: “Ved I hvad? Det er ikke løgn, at jeg er biseksuel og kan lide kvinder, og alle, som kan fordreje det til ‘hun siger, hun er biseksuel for marketing’, det er en fucking løgn. Det her er den, jeg er og altid har været.”

Lady Gaga biseksuel
Lady Gaga© Wenn

2. Cynthia Nixon blev forelsket i en kvinde

“Jeg har været sammen med mænd hele mit liv, og jeg har aldrig været forelsket i en kvinde. Men da jeg blev, virkede det ikke underligt. Jeg er bare en kvinde, som er forelsket i en anden kvinde!” Det fortalte Sex and the City-Miranda i et interview fra 2008.

Cynthia Nixon biseksuel
Cynthia Nixon© Wenn

3. Drew Barrymore har altid betragtet sig selv som biseksuel

En anden biseksuel, kvindelige skuespiller er Drew Barrymore. Hun har tidligere sagt følgende citat: “Om jeg kan lide kvinder seksuelt? Yeah, det kan jeg. Totalt. Jeg har altid betraget mig selv som biseksuel. Jeg elsker en kvindes krop. Jeg synes, at en kvinde og en kvinde sammen er smukt, ligesom en kvinde og en mand sammen er smukt. At være sammen med en kvinde er som at udforske din egen krop, men gennem en anden person.”

Drew Barrymore biseksuel
Drew Barrymore© Wenn

4. Cara Delevingne er biseksuel

“Da jeg på et tidspunkt talte om min seksualitet, var folk sådan: ‘Så du er homoseksuel.’ Og jeg var sådan: ‘Nej, jeg er ikke homoseksuel.’ Mange af de heteroseksuelle venner, jeg har, tænker så gammeldags. Det er: “Så du er bare homoseksuel, ikke?’ De forstår det ikke.” Det fortæller den verdenskendte model og skuespiller i et interview med Glamour.

Cara Delevingne biseksuel
Cara Delevingne© Wenn

5. Kristen Stewart synes ikke, at biseksualitet er forvirrende

Twilight-stjernen har i et tidligere interview fortalt: “Du er ikke forvirret, hvis du er biseksuel. Det er ikke forvirrende overhovedet. For mig er det faktisk det modsatte.”

Kristen Stewart biseksuel
Kristen Stewart© Wenn

Kilder: Den Store Danske

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.