Kan du ikke finde en kæreste?

Sådan kommer du over de 5 største forhindringer ved at finde en kæreste

15. august 2014 af Pernille Ancher

Kan du ikke finde en kæreste?

Går der altid noget galt, når du møder en mand - hvis du overhovedet møder nogen? Woman hjælper dig med at bryde ud af kæresteblokaden.

Klik dig videre for at få svaret på de fem mest typiske forhindringer, du sætter op for dig selv og dit fremtidige forhold.

Jeg har mistet troen på kærligheden

FORHINDRING NR. 1: "JEG HAR MISTET TROEN PÅ KÆRLIGHEDEN"

De fleste har oplevet følelsen af, at det med kærlighed bare ikke fungerer for dem. Men læg ud med at spørge dig selv: Har du reelt mistet troen på kærligheden? Hvis du havde det, ville du ikke læse denne artikel. Så ville du tænke: "Det er ikke noget for mig". Du læser stadig, og derfor er der håb.

Sandheden er nok, at du er bange for at blive såret - og det er det, du skal tage fat på ved at rydde op i tankerne.

SÅDAN GØR DU

1. Find grunden
Skriv på en seddel, hvorfor du er bange for at blive såret? Hvilken episode ligger bag? Ofte er det en ekskæreste, som har såret dig. Vær præcis. Hvad skete der? Sms’ede han med andre, løj han, eller gik han for meget ud?

2. Slip dine sårede følelser
Når du har skrevet det ned, så sæt dig, og luk øjnene. Forestil dig, at du står over for ham og giver ham en kasse, som indeholder de sårede følelser, du lige har skrevet ned.

3. Vask tavlen ren
Forestil dig, at han tager kassen og går. Helt væk. Øvelsen varer kun to minutter, og det lyder sikkert langhåret, men når du har gjort det tilstrækkelig mange gange - for eksempel et par gange om dagen i et par uger - vil du ubevidst slippe de sårede følelser og frygten for at opleve det samme igen.

Jeg kan ikke finde ud af at have en kæreste

FORHINDRING NR. 2: "JEG KAN IKKE FINDE UD AF AT HAVE EN KÆRESTE"

Har du været single så længe, at det er svært at falde ind i kæresterollen? Kan du ikke huske, hvordan du gør, hvor tit I skal ses, eller hvor meget der skal ringes? Så skal du have åbnet op for din kærestehukommelse, for den er der et sted.

SÅDAN GØR DU

1. Spørg ham
Ærlighed er vejen frem. Sig til den, du dater, at du har været single længe og derfor er lidt ude af kæreste-træning. Spørg ham, hvad hans forventninger er - hvor tit han gerne vil ses, hvor ofte I skal ringe eller sms’e sammen, og hvad han betragter som utroskab.

Bed ham sige det ligeud, når han gerne vil mødes, og gør selv det samme. Så undgår I misforståelser.

2. Gør det simpelt
Skru dine forventninger ned, for så er der større chancer for, at det lykkes. Virkeligheden er ikke som på film, desværre. Sørg derfor for at gøre det simpelt i starten.

Tag på enkle og gerne ret korte dates af to-tre timers varighed. Lad være med at gøre det for besværligt eller avanceret, for så begynder forventningerne nemlig straks at stige.

Jeg er bange for at blive såret

FORHINDRING NR. 3: "JEG ER BANGE FOR AT BLIVE SÅRET"

Du kan ikke undgå på et eller andet tidspunkt at blive såret. Sådan er det desværre i et voksent forhold. Derfor skal du enten tage hånd om din frygt for at blive såret og følge rådene under ‘Blokade # 1’ eller overveje, om du overhovedet er helt klar til en kæreste endnu.

Er du ikke det, så lad være. Det kan være rigtig sundt - og sjovt - at være single i et stykke tid. Nyd din tid alene, men brug den også til at blive bedre til at tage ansvar for dit eget liv og sige fra, hvis nogen sårer dine følelser. Så vil risikoen, for at du bliver såret, falde.

SÅDAN GØR DU

1. Find din grænse
Du skal blive mere bevidst om, hvor dine grænser går, og lære at sige fra, hvis nogen overtræder dem. Når du får en kæreste, kan han ikke læse dine tanker, og derfor er du nødt til at øve dig i at sige, hvad du går med til.

2. Sig pænt fra
Start med familie og venner. Sig fra, når du mærker din vrede. Sig for eksempel: "Mor, jeg kan ikke lide, når du bestemmer over mig". Sig det med en rolig stemme, mens du ser personen i øjnene.

Når du opdager, at det er o.k. at sige fra, vil frygten for at blive såret mindskes.

Jeg kan ikke slippe min eks

BLOKADE # 4: "JEG KAN IKKE SLIPPE MIN EKS"

Den kender flertallet! Det, du skal spørge dig selv om, er: "Vil jeg være single, indtil han finder en ny?". Du kommer nemlig ikke videre, før du har sluppet ham.

Selv hvis du finder en anden, vil det højst sandsynligt mislykkes, fordi eksen stadig spøger. Derfor skal du have ham ud af dine tanker.

SÅDAN GØR DU

1. Vil du ha' ham?
Find ud af, om du egentlig vil have ham. Lav en liste over, hvorfor I gik fra hinanden. Synes du, det er svært, fordi du kun husker det gode, så spørg dine veninder. De kan uden tvivl huske det hele!

2. Få vished
Vil du have ham tilbage, så ring til ham, og spørg, om han vil det samme. Er du ikke modig nok til at ringe, så lav et realitetstjek.

Ringer han? Kommer han på besøg? Vil han mødes? Hvis ikke, så vil han dig heller ikke. Han ved godt, hvor du bor, og hvad dit telefonnummer er.

3. Kram ham farvel
For at komme videre kan du lave en lille øvelse. Luk øjnene, og se din ekskæreste for dig. Giv ham et kram, vend dig om, og gå.

Det lyder gøglet, men hvis du visualiserer det nok gange, vil han ubevidst slippe taget i dig. Du skal gøre øvelsen et par gange hver dag, indtil du føler dig glad, når du går væk fra ham. Så har du nemlig sluppet ham.

4. Luk døren for ham
Bliver ekskæresten ved med at opsøge dig, er det, fordi døren stadig står åben. Det er kun dig, der kan lukke den.

Kig ham i øjnene, og sig: "Det er slut". Hvis du siger det stille, fattet og uden at blinke, er det umuligt at ignorere.

Alle de gode mænd er taget

FORHINDRING NR. 5: "ALLE DE GODE MÆND ER TAGET"

Det kan føles sådan, men det er noget vrøvl. Der er masser af mænd derude - også de gode - du skal bare have pudset brillerne, så du får øjnene op for dem.

SÅDAN GØR DU

1. Definer en god mand
Spørg dig selv: "Hvad er en god mand?". Skriv en liste over, hvilke kvaliteter en god mand har. Find et godt eksempel, og hæng et billede af ham op på køleskabet, eller gør ham til screensaver på din computer.

På den måde bliver du hele tiden husket på, at der findes gode mænd - og hvilke kvaliteter du forbinder med en god mand, så du ikke falder for en "dårlig".

2. Husk det gode
Udnyt dine dates - også de dårlige. Når du har været på en date - uanset hvor skidt den har været - så skriv ned, hvad der har været godt.

På den måde bliver du opløftet, ikke nedtrykt. Der er altid tre gode ting ved en date, når du tænker efter.

3. Igen og igen
Flyt fokus. Del et stykke papir op i to. På højre side skriver du de karaktertræk ved mænd, som du ikke kan lide. Det kan for eksempel være utroskab. På venstre side skriver du det modsatte - altså troskab. Tag et nyt stykke papir, og skriv øverst: "Jeg kan godt lide", og skriv så det hele en gang til.

Det lyder måske fjollet, men jo flere gange du skriver de positive ting ned, jo mere hører du ubevidst efter og får flyttet dit fokus til det, der betyder noget for dig.

5 smutveje ud af singlelivet

5  SMUTVEJE UD AF SINGLELIVET

1: Sørg for, at du har to dyner og to hovedpuder. Det signalerer: "Jeg vil gerne have en mand". Også over for dig selv.

2: Tøm en skuffe, så den er klar, når mr. Right dukker op. Ubevidst vil det gøre dig mere åben for faktisk at lukke ham ind.

3: Selv om du skal spise alene, så dæk til to. Igen vender du dig til tanken.

4: Vær opmærksom, hver gang du møder en singlemand. Se på ham som en potentiel partner, også selv om du har kendt ham i årevis. Tænk dig om en ekstra gang, før du afskriver ham. Han kan have ændret sig.

5: Tæl singlemænd, næste gang du er ude. Hvis du begynder at lægge mærke til dem, vil du opdage, at der er masser.

Bragt første gang i Woman nr. 109

Du vil (garanteret) også kunne lide