Forskellen på mænd og kvinder er... en fødselsdagsfest

© woman.dk

Jeg ville gerne opfinde en festdetektor. Et apparat, der på forhånd kunne afsløre, om en fest var værd at tage til, eller om den var dødssyg. Men jeg er ikke opfinder. Indtil videre er det eneste, jeg har opfundet, holdningen om, at jeg ikke gider bruge alt for meget energi på at tænke på fester i forvejen - for jeg risikerer at spilde min tid. 

Jeg har for nylig brugt utrolig meget dårlig energi på en fest. Mens mange parforhold starter til en fest, så findes der også forhold, der næsten slutter, når en fest skal arrangeres. For eksempel mit eget.

Here it goes: Min kæreste og jeg ville arrangere en fødselsdagsfest for vores gode ven Søren. Han er en fin fyr, der gør en masse for andre, og nu ville vi så gøre noget for ham. Han har fødselsdag i januar, og min kæreste fik ideen i efteråret.

Jeg syntes, det var en god idé og bakkede op om projektet. Men det var så her, jeg begik den største fejl. Jeg tænkte: ‘Festen er i januar, og vi er kun i oktober - den kan jeg godt vente et par måneder med at skænke en tanke igen’. Og der tog jeg fejl! For der var alt muligt at ordne. Hvem skulle komme? Skulle det være guld- eller sølvtema? Skulle vi have træstammer til dessert? Hvem skulle nu komme? Det var de samme spørgsmål igen og igen.

For hvert spørgsmål, kæresten stillede,  blev min lunte kortere. Og til sidst eksploderede jeg med en sådan kraft, at havde hun holdt mig i hånden imens, var den nok røget af. Vi skændtes og skændtes. I oktober, videre i november og helt ind i december. Jeg forstod ikke, hvorfor vi skulle være ude i så god tid, og hun forstod ikke, hvorfor jeg absolut ville vente.

Jeg forstår ikke, hvad planlægning skal gøre godt for, men jeg kunne se, at det gjorde min kæreste glad. Så en dag gad jeg ikke at skændes mere. Jeg overgav mig til hendes måde at gøre tingene på. Og det blev selvfølgelig verdens bedste fødselsdag, hvor alt var planlagt til punkt og prikke.

Det er faktisk kommet så vidt, at jeg har overgivet mig til planlægningens glæder, så nu er jeg gået i gang med at arrangere min egen 30-års fødselsdag. I april 2016! Så hvis du nogensinde skændes med en kæreste, der heller ikke kan se det smarte i planlæg ning, så har du mit ord for, at det er det nye her i 2013.

Mandetanker

Mandeklummen er skrevet af Thomas Skov Gaardsvig, 27 år og journalist på DR. Han blev kendt som praktikanten i Det nye talkshow, og nu kan du se ham i Thomas Skovs sportsprogram

Du vil (garanteret) også kunne lide