© woman.dk

Forskellen på mænd og kvinder er... en hul ost

Advarsel: Lad være med at udhule din kærestes ost. Det går helt galt - det har Thomas' kæreste allerede erfaret

14. oktober 2013 af Thomas Skov Gaardsvig

© woman.dk

Lad mig slå det fast med det samme: Jeg skammer mig. Jeg forstår dig til fulde, hvis du aldrig mere vil læse et ord, jeg har skrevet. Roden til al denne skam findes i mit køleskab.

Her står en lille ostebeholder, der fulgte med en mellemlagret Klovborg, jeg engang købte. Den mellemlagrede Klovborg er spist, men beholderen gemte jeg, og den har siden været hjem for en lang række oste. Og det er netop i denne beholder, at min skam blev født.

En morgen, da min kæreste og jeg spiser morgenmad, er jeg i ostehumør. Jeg har et halvt rundstykke tilbage, som skriger på at blive bedækket med en dyne af ost. Jeg griber ud efter ostebeholderen med den ene hånd og høvlen med den anden. Jeg får tvunget låget af beholderen. Og i samme sekund ser jeg til min store skræk, at osten er udhulet.

Det næste, der sker, husker jeg kun svagt. Ifølge min kæreste lægger jeg demonstrativt ostehøvlen, kigger hende i øjnene med det vredeste blik nogensinde og siger anklagende: “Emilie, hvorfor helvede har du hulet osten?”

Da der ikke er noget fornuftigt svar på det spørgsmål, forbliver min kæreste tavs, hvorefter jeg fortsætter: “Det kan ikke passe, at jeg køber en helt fin ost, fordi jeg indimellem er i ostehumør, og guderne skal vide, at jeg gør mig ekstra omhyggelig, når jeg skærer en skive. Så kigger jeg væk et øjeblik, og så høvler du helt ureglementeret. Det ligner sgu da ikke noget!”

Stemningen er ødelagt, og resten af morgenen er der en lidt ostet stemning.

Du kan som kvinde ikke undgå at støde på mænd, der brokker sig over, at du har udhulet osten. Det er en klassisk historie: Mand og kvinde mødes. Mand og kvinde forelsker sig. Mand og kvinde flytter sammen. Kvinde udhuler osten. Mand går amok.

Men de fleste mænd har rundet de 40 år, før det sker. Og det er her, min skam kommer op til overfladen. For min fysiske alder er 27 år, men jeg er jo årtier ældre oppe i hovedet. Det skræmmer mig. Og min kæreste med. For hvad bliver det næste, jeg hidser mig
op over? Måden, hun kører bil på? Hendes shoppevaner? Eller en masse andre småting, som det først er meningen, jeg skal brokke mig over om 10-15 år?

En klog mand sagde engang: “Du kan gøre en skøge af min datter. Men du skal ikke gøre min ost til en kano.” Det er ikke en metafor for noget som helst. Det betyder bare, at du aldrig skal udhule en ost.

Og kære læser, med ganske få undtagelser vil alle mænd i verden brokke sig, hvis du udhuler deres ost. Men hvis du støder på en, der brokker sig, inden han er fyldt 40 år, så skynd dig at smide ost og høvl og gå fra ham.

Jeg håber ikke, min kæreste læser det her. Men hvis du gør, så forstår jeg godt, du er nødt til at gå fra mig, Emilie. Men du tager fandeme den hule ost med dig!

Du vil (garanteret) også kunne lide