Forskellen på mænd og kvinder er... en krydsogtværs

Jeg er fra bøhlandet - rigtigt meget endda. Faktisk så meget, at kun få ting skulle være gået  anderledes, for at jeg i dag havde siddet på en gård og passet en stor farm med heste, grise, køer og får. Og så havde jeg haft travlt (for bondemanden, han har altid travlt), og jeg havde formentligt ikke haft tid til at skrive klummer. Okay, jeg havde nok aldrig fået tilbudt jobbet af Woman i første omgang, for der er utroligt få landmænd i medierne. Det tætteste, vi kommer på en medielandmand, er Bonderøven - og jeg har hørt, han bare er skuespiller. Han bor efter sigende i en stor penthouselejlighed inde i byen.

Selvom jeg er fra landet, gik det dog hverken værre eller bedre, end at jeg valgte at droppe landmandslivet og blive journalist. Du kan tage manden ud af bøhlandet. Men du kan ikke tage  bøhlandet ud af manden. Det er i hvert fald den forestilling, min kæreste har.

Når hun lukker øjnene og tænker på landmands-mig, ser hun en stor, stærk mand med muskler så enorme, at de skræmmer forbrydere og skadedyr i flere kilometers afstand. En mand, der kan slagte et dyr med de bare næver. Men når hun så åbner øjnene, bliver hun skuffet. For i stedet ser hun en fimset mand i stramme bukser med så forsvindende tynde arme, at det skræmmer alle børnene i nabolaget.

Efter en håndfuld år sammen med mig skulle man tro, at min kæreste ved, at jeg ikke er den bryske mand, der dræber dyr efter forgodtbefindende. Men alligevel er det, som om hun ikke vil acceptere sin skæbne.

Det seneste eksempel fandt sted, sidst vi var i sommerhus. Jeg gik fra terrassen og ind i huset for at hente et krydsogtværsblad, da min kæreste pludselig skreg: “Aaaarhhhh, Thomas! Skynd dig at komme herud!”

Øjeblikket efter fandt jeg hende panikslagen med benene trukket op på stolen, stirrende ned på en enorm frø. Og jeg vidste udmærket, hvad hun forventede. Jeg skulle fjerne den frø. Ikke nødvendigvis slå den ihjel - men sørge for, at den aldrig ville genere os igen.

Det føltes, som om jeg var i byen og skulle slås med en mand, der havde kigget for længe på min dame. Eller... rent faktisk ved jeg jo ikke, hvordan det føles, for jeg har aldrig været i slagsmål i byen - det tør jeg simpelthen ikke. Men jeg havde det på samme måde med den her frø. For jeg turde heller ikke røre ved den.

Jeg turde ikke engang kigge på den. Jeg var klar til at pakke vores ting, forlade sommerhuset og lade frøen vinde.

Hvis min kæreste stadig havde billedet af den stærke landmand i hovedet, krakelerede det fuldstændigt nu. For jeg var næsten en større tøsedreng end hende.

“Du skal bare kysse den,” prøvede jeg morsomt, men hendes svar gjorde bare situationen endnu værre:

“Ja, jeg kunne i hvert fald godt bruge en mand, der ikke var lige så bange som dig.”

‘Det skal eddermame være løgn’, tænkte jeg. ‘Nu må jeg mande mig op og vise, at jeg har landmand i årerne. Nu må jeg bringe min kæreste i sikkerhed’. Det er klart, at jeg ikke havde lyst til at røre ved frøen, for tænk, hvis den var giftig eller sprang ind i munden på mig. Men heldigvis havde jeg et blad fyldt af krydsogtværser, så jeg tænkte hurtigt og rullede bladet sammen. For er der noget, frøer ikke kan lide, så er det bogstavlege. I hvert fald ikke når de er rullet sammen til en kølle, som kan viftes. Jeg følte mig som en ridder fra Game of Thrones, mens jeg med mit sværd af krydsord forsøgte at besejre den onde dragefrø.

I virkeligheden lignede jeg nok en kæmpe kryster, mens jeg fægtende og trampende jog frøen ud i busken igen. Men prinsessen og det halve kongerige var mine! Og så kunne vi i princippet leve lykkeligt til vore dages ende, men på et eller andet tidspunkt skal jeg igen konfronteres med den store tøsedreng, der lever inden i mig, og jeg gruer for det hver dag.

Så piger, hvis I vil have en mand, der kan beskytte jer mod frøer, edderkopper og udyr, så find en landmand. Og hvis I ikke har lyst til at bo på landet, så sørg i det mindste for at finde en mand, der kan løse krydsogtværs.

Mandetanker

Mandeklummen er skrevet af Thomas Skov Gaardsvig, 27 år og journalist på DR. Han blev kendt som praktikanten i Det nye talkshow, og nu kan du se ham i Thomas Skovs sportsprogram

Du vil (garanteret) også kunne lide