Forskellen på mænd og kvinder er... en racebane i stuen

© woman.dk

Det er en stor ære for mig én gang for alle at ridse forskellene mellem mænd og kvinder op. Og jeg kender dem, for jeg er en mand, og jeg er dagligt i kontakt med kvinder. Jeg er i hvert fald i daglig kontakt med min kæreste, Emilie, og hun og jeg er meget forskellige. Jeg har for eksempel lige købt en racerbane. Jeg købte den, fordi jeg som barn tænkte: ‘Når jeg bliver voksen og tjener mine egne penge, så køber jeg sådan en’.

Det tænkte jeg faktisk om mange ting, da jeg var barn. Heldigvis vokser centeret i hjernen, der styrer fornuften. Ellers ville jeg have haft både et kuglerum og en candyfloss-maskine i min lejlighed. Fornuften ødelagde dog aldrig min idé om at få en racerbane, og derfor er hele min stue nu fyldt med skinner, hvor jeg kan køre små dumme biler rundt i ring. Forleden, da jeg kørte med biler på racerbanen, så jeg pludselig mig selv udefra. Her stod jeg - 26 år gammel - midt i min lejlighed og kørte racerbane, mens min kæreste stod i køkkenet og lavede mad til mig. Lige dér gik det op for mig, hvorfor jeg elsker kvinder. Jeg elsker jer, fordi jeg må køre racerbane, mens I sørger for føde. I stenalderen skulle jeg have jaget dyr, jeg kunne slå ihjel og servere for jer, men evolutionen har sørget for, at jeg kan stå med en dum racerbane, mens I kokkererer. Jeg ville aldrig have overlevet stenalderen.

Der er ikke kun én morale i denne historie - der er en dobbeltmorale - for jeg ville aldrig give min kæreste lov til at lege med My Little Pony eller Barbie i stuen. Jeg ville synes, at det var spild af hendes tid, og at hun hellere skulle bruge tiden på at lave en god sovs til min aftensmad. Og jeg ved det godt - det er meget hyklerisk af mig. Men mænd er hyklere, og det er måske hele forskellen. For selv om kvinder ikke altid forstår det, vi mænd går op i, så er I mere tilbøjelige til at se igennem fingre med, at det er spild af tid, og at vi i stedet burde skyde nogle dyr til jer. Jeg er bange for, at der kun er én ting, I kan gøre ved hykleriske mænd: Kom ind i stuen, og kør racerbane med os, mens stegen er i ovnen.

Mandetanker

Mandeklummen er skrevet af Thomas Skov Gaardsvig, 27 år og journalist på DR. Han blev kendt som praktikanten i Det nye talkshow, og nu kan du se ham i Thomas Skovs sportsprogram

Du vil (garanteret) også kunne lide