Forskellen på mænd og kvinder er... kærestevitser

© woman.dk

"Min kæreste taler i søvne. Men det er ikke det værste ved hende. Det værste er, at hun også taler, når hun er vågen.”

Jeg synes selv, det er en af de sjoveste vitser, jeg nogensinde har fundet på. Det synes min kæreste ikke.

Heldigvis for hende er jeg ikke udøvende komiker, men jeg kan af og til godt lide at finde på en sjov vits og skrive den på Twitter eller flette den ind, når jeg laver fjernsyn. Ja, eller når jeg skriver klummer. Og det går så ud over min kæreste.

Jeg er udmærket klar over, at det er tarveligt af mig, men det er bare så dejligt nemt at lave kærestevitser, og de handler faktisk ikke om min kæreste. De handler om kærester generelt. Det er i hvert fald det, jeg siger til hende, når hun synes, jeg er gået over stregen. Og ja, jeg går over stregen!

"Jeg har prøvet at lære min kæreste at handle efter kilo­prisen, hver gang hun køber ind. Det var sådan, jeg fandt hende - hun er både fed og billig.”

Men jeg kan ikke lade være. Jeg synes, det er sjovt at lave vitser om min kæreste. Og det er
jo ikke, fordi jeg ikke elsker hende. Det gør jeg. Jeg kan bare godt lide at lave sjov med kærestebegrebet.

Det er selvfølgelig udelukkende, fordi jeg gerne vil hente et hurtigt grin. Uheldigvis for mig synes min kæreste ikke, jeg er sjov - ikke når jeg laver kærestevitser. Det er i det hele taget mest mænd, der griner ad dem. Og det er måske lige netop her, mænd og kvinder er allermest forskellige.

"Jeg har lige fået brev fra politiet. Jeg har aldrig vidst, hvad rufferi var. Men jeg tror, de prøver at fortælle mig, at jeg skal finde noget andet at sætte min kæreste til.”

Når jeg prøver at sætte mig i min kærestes sted, kan jeg godt forstå, at det ikke er særligt sjovt for hende. Men jeg føler bare stadig, at jeg er nødt til at dele mine sjove vitser med verden. Og jeg siger altid til hende, at hun også godt må lave kærestevitser om mig. Det har hun ikke lyst til, siger hun. For hun er sød, som dagen er lang, og har ikke behov for, at folk griner ad hende på min bekostning.

Så den her klumme er til alle jer kvinder, der har kærester, som af og til smider en hurtig kommentar for et grin på jeres bekostning. Bær over med os. Vi elsker jer, men vi er bare så sørgelige, at vi hellere vil have, at folk synes, vi er sjove, end vi vil være de kærlige mænd, der beskytter jer for enhver pris.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at hvis min kæreste og jeg var ombord på Titanic, og skibet gik ned, ville jeg gøre alt, hvad jeg kunne, for at redde hende. Selv hvis der kun var én plads tilbage i redningsbåden, ville jeg give den til hende. Men så længe skibet ikke var i fare, ville jeg stå inde i restauranten med en mikrofon i hånden og sige ting som:

" Min kæreste er min sparrings­ partner. Men på boksemåden. Altså med andre ord er hun en stor sæk, jeg tæver.”

Jeg ved ikke, om min kæreste flygter til sit happy place inde i sin hjerne, når jeg går i gang. Men hun har på en eller anden måde lært at bære over med alle mine dumme vitser.

Jeg tror, hun tæller til ti inde i hovedet - og så vender hun tilbage, når jeg er færdig med at fortælle min vits. På den måde er alle glade. Hun slipper for at høre den, jeg får lov til at fortælle den, og så kan hverdagen fortsætte. Tilbage er der kun at sige:

"Jeg er lige blevet single. Det eneste problem er bare, at jeg ikke ved, hvordan jeg skal fortælle det til min kæreste.”

Mandetanker

Mandeklummen er skrevet af Thomas Skov Gaardsvig, 27 år og journalist på DR. Han blev kendt som praktikanten i Det nye talkshow, og nu kan du se ham i Thomas Skovs sportsprogram

Du vil (garanteret) også kunne lide