Forskellen på mænd og kvinder er... musiksmagen

Jeg lider af en frygtelig sygdom. Ikke en sygdom, der slår mig ihjel, men en meget tabu-belagt sygdom, som er enormt svær at tale om for en mand i min alder.

Mange andre mænd lider af det samme, men kun få vil indrømme det. Det er første gang, jeg står frem, og jeg håber, det kan være med til at nedbryde fordomme. Jeg har en teenagepiges musiksmag. Så er det sagt!

Et eller andet sted sidder der en ung pige på sit teenageværelse, og hun kigger på sin væg, hvor hun har hængt små rammer med billeder op. Et af dem er af Christopher. Burhan G er på et andet. I bar overkrop, selvfølgelig.

Pigen har også billeder af sig selv og sine veninder. Fra dengang de var i Abercrombie & Fitch i København og fik taget billeder med ham den lækre i døren med sixpack. Imellem billederne har hun hængt citater op, som hun har klippet ud fra blade: “Last year I asked Santa for the sexiest person ever for Christmas ... I woke up in a box.” Og: “It’s not how good you are. It’s how good you want to be.”

Det er det perfekte teenagepigeværelse, og der er stearinlys og lyserødt sengetøj. Der er naturligvis også en eller anden form for musikanlæg. Formentligt en lp-afspiller eller noget trådløst, som en iPhone kan spille på via Bluetooth. Og det er her, det sker. For når den her teenagepige tænder sin musik, så sker der noget, ingen havde forventet.

For ud ad højttalerne blæser et islandsk band, som er så cool, at de endnu kun er slået igennem i Reykjavik og New York. Efterfulgt af et brasiliansk bossanovaband, som var soundtrack i en fed dokumentar fra Cph Dox.

Når du ser på scenariet udefra, vil du helt automatisk tænke: ‘Guuud, den teenagepiges musiksmag passer overhovedet ikke til hende’. Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor: Det er, fordi jeg har stjålet hendes musiksmag.

På et eller andet tidspunkt har teenagepigen og jeg fået forbyttet vores smag. Det er sikkert noget med, at det smitter, hvis man deler høretelefoner, og der er ikke fundet en vaccine endnu. Men jeg er smittet, og jeg er ikke bange for at stå frem som et forbillede for andre mænd i min situation.

Helt konkret betyder den her sygdom, som hedder teenagepigeørebetændelse, at når jeg serverer et stykke med musik for mine øregange, så hører jeg Christopher, Medina, Burhan G eller noget andet, der bestemt ikke forventes af en voksen mand. Og er jeg flov over, at jeg har den her lidelse? Ja. Men kun når jeg taler med andre.

For lige så snart der ikke er nogen, der kigger, så elsker jeg at sætte Rasmus Seebach på og synge med inde i hovedet på mig selv. Jeg er stadig imponeret over, hvor mange af hans tekster jeg kan udenad.

Selvom jeg har erkendt, at jeg er syg, så arbejder jeg stadig med at indrømme over for andre, hvad jeg fejler. Men med den her klumme håber jeg, at jeg kan løfte sløret for, hvordan jeg - og garanteret også mange andre mænd - har det.

Jeg håber, jeg kan være med til nedbryde et tabu. Jeg håber, jeg kan blive en firstmover, som viser, at mænd med teenagepigemusik- smag også bare er mennesker, og at det ikke er farligt at tale med en mand som mig. Det smitter kun, hvis vi deler earplugs.

Og hvis du er den teenagepige, der sidder derude og er træt af kun at høre alt for trendy musik og føler, at du mangler din musiksmag, så kontakt FFFM, Foreningen for Folk med Forbyttet Musiksmag, på [email protected]. Her kan du få den hjælp, du har brug for.

Mandetanker

Mandeklummen er skrevet af Thomas Skov Gaardsvig, 27 år og journalist på DR. Han blev kendt som praktikanten i Det nye talkshow, og nu kan du se ham i Thomas Skovs sportsprogram

Du vil (garanteret) også kunne lide