Forskellen på mænd og kvinder er... parbadminton

© woman.dk

Jeg er ikke cool. Jeg bestiller aldrig kaffe, jeg ikke kan udtale navnet på. Selvfølgelig fordi jeg ikke kan udtale navnet på det, men også fordi jeg  synes, at alt ud over sort kaffe er noget pjat. Jeg giver mig ikke i kast med finere madlavning. Jeg synes, stegt flæsk og lasagne er fint nok. Jeg kan ikke skakreglerne. Jeg spiller badminton i stedet.

Men der er ét sted, hvor jeg alligevel har sat grænsen. Én fin fornemmelse, jeg aldrig vil gå på kompromis med. Én ting, jeg hellere vil kastreres end at prøve: parbadminton.

Badminton er ikke cool. Det er fimset og umandigt, men også fantastisk sjovt. Jeg spiller en gang om ugen med en ven. Ud over at være en times fimse-sjov, så er det også en times fred fra min kæreste. Ikke at jeg ikke elsker hende, men det er nødvendigt, at vi har hver vores interesser.

Jeg syntes egentlig, jeg havde gjort det klart for hende, at parbadminton var et no go. Men ikke siden politiets knibtangsmanøvre i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset har så veludført et bagholdsangreb fundet sted.

Det, der sker, er, at jeg har aftalt at spille badminton med min ven. Vi glæder os. Vi har fået nye bolde. Det bliver en god aften. Tror vi. For bag vores rygge har vores kærester aftalt at tage med til badminton.  Nu vil mange nok tænke: ‘Hvis det er så stort et problem, så mand dig op, og sig fra’. Til jer vil jeg gerne henvise til første sætning i klummen: “Jeg er ikke cool.” Og jeg er slet ikke cool nok til at sige fra over for min egen og min vens kæreste. I sidste ende bestemmer I kvinder alt, og det er kun singlemænd, der påstår andet.

Det går jo hverken værre eller bedre, end at min kæreste og jeg spiller mod min ven og hans kæreste. Og vi er tilmed i matchende tøj. Så nej, jeg fik aldrig sagt fra. Men én ting vil jeg dog ytre mit spæde håb om.

Det er en bøn til alle jer, der planlægger at knibtangsmanøvrere jeres kærester ind i par- badmintonens iskolde haller: Lær nu reglerne hjemmefra - uanset hvilken sport I begiver jer ud i.

Én ting er at blive tvunget ind i det (og så ovenikøbet i matchende tøj). Det overlever vi mænd nok. Men vi brugte SÅ lang tid på regelsnak i stedet for kamp, og det kan I kvinder altså ikke være bekendt!

Så lad os for en god ordens skyld lige tage reglerne: Man spiller til 21. Hver bold tæller. Du server bredt og kort. Tak.

Mandetanker

Mandeklummen er skrevet af Thomas Skov Gaardsvig, 27 år og journalist på DR. Han blev kendt som praktikanten i Det nye talkshow, og nu kan du se ham i Thomas Skovs sportsprogram

Du vil (garanteret) også kunne lide