Forskellen på mænd og kvinder er... tomatsovs på lågen

© woman.dk

Hvor nogle mennesker er farveblinde, ordblinde, talblinde, så har jeg åbenbart den lidelse, der hedder tomatsovsblindhed. Og jeg bliver ret ofte konfronteret med det.

Jeg bor nemlig sammen med min kæreste, og hun lider desværre ikke af samme blindhed. Faktisk har hun falkeblik, når det kommer til tomatsovs. Hun er en falk i tomat, og det lyder som en meget eksotisk ret, som helt sikkert ville være lækker at sætte tænderne i.

Men inden jeg sætter tænderne i noget som helst, skal jeg først have på puklen over, at jeg ikke gør rent. En gang imellem fatter jeg støvsugeren på eget initiativ og går en runde. Naturligvis støvsuger jeg kun lige der, hvor jeg kan komme til. Tingene skal jo stå samme sted igen...

Alligevel er jeg revnende af stolthed, når jeg har støvsuget uden at være blevet bedt om det, og det første, jeg gør, er naturligvis at fortælle min kæreste om min bedrift. Og hun bliver glad. Et øjeblik.

For det er her, falken kommer op i hende. “Nu du alligevel var meldt ind i støvsugerbanden, hvorfor svang du så ikke en klud?” siger hun. Så ryger jeg direkte i blinde, ordblinde, talblinde, så forsvarsposition og siger noget i stil med: har jeg åbenbart den lidelse, “Hvad mener du? Her er da renere end en der hedder tomatsovsblindhed. Cillit Bang-reklame.” Og så hakker spætten, og i bedste CSI-stil fører hun mig nu rundt i køkkenet og finder alle beviserne. Det er egentlig ret sært, men når min kæreste leder efterforskningen, kan jeg pludselig sagtens se tomatsovsen på køkkenlågerne.

Først havde jeg hende mistænkt for at tvære lågerne ind i sovs, når jeg kiggede væk, for at kunne skælde mig ud over mine manglende rengøringsevner, men jeg har holdt øje med hende, og det tror jeg alligevel ikke, hun gør. Og jeg er kommet frem til, at jeg må lide af tomatsovsblindhed. Så kære kvinder - næste gang I skal til at skælde os mænd ud over, at vi ikke kan gøre rent, så husk, at det er en rigtig sygdom. Vi ville elske at kunne se tomatsovsen, men vi er desværre født med en lidelse, der ikke tillader det. Så i stedet for at rase skulle I måske vise os lidt omsorg. Måske skulle I endda sende os til tomatsovs øjenlæge, og mens vi er væk, kan I lige svinge en klud.

Mandetanker

Mandeklummen er skrevet af Thomas Skov Gaardsvig, 27 år og journalist på DR. Han blev kendt som praktikanten i Det nye talkshow, og nu kan du se ham i Thomas Skovs sportsprogram

Du vil (garanteret) også kunne lide