Hvad synes han (egentlig), hvis du hiver kondomet frem?

Er det cool nok, hvis du tager initiativet til sikker sex? Vi ku’ ikke lade være at spørge nogle mænd – tjek et udvalg af de ærlige svar, der afslører at mænd i hvert fald ikke siger nej til sex, bare fordi der skal kondom på.

7. september 2017 af kommerciel redaktion for Sundhedsstyrelsen

Det er måske lidt åndssvagt, at vi ikke altid er så gode til at bruge et kondom, når det begynder at blive ekstra hedt under dynerne. Noget tyder på, at vi især tror, det er et turn off for ham. Faktisk er det kun hver 3., der føler sig overbevist om, at mænd godt vil bruge gummi, når de er sammen med en ny partner. Også selvom 60 % af dem faktisk gerne vil! Her får du (lidt af) bevismaterialet:

Det er da bare fedt

“Jeg vil i hvert fald aldrig droppe kondomet første gang, jeg har sex med én. Det er simpelthen bare for usikkert. I forhold til initiativet, er det da bare fedt, hvis hun tager det - så ved jeg i hvert fald, at hun er rutineret, selvom stereotypen måske ville sige, at det er mandens ansvar; det er jo hans penis.”

- Jakob, 30 år

Fint hvis hun tager initiativet

“Jeg må indrømme, at jeg tit glemmer at have kondomer på mig, og derfor er det fint nok, hvis hun selv tænker så langt. Når det skal på, er det helt klart bedst, hvis det sker på en fræk måde, så det bliver en naturlig del af 'legen'".

- Morten, 29 år

Dumt at lade være

“Hvis du alligevel har gået og bagt på hende i et stykke tid, ville det da være idioti ikke at hive dutten på, nu det er afgørende om der kommer til at ske noget eller ej.”

- Anders, 26 år

Pas på dig selv (og ham)

Over 80 % af både mænd og kvinder tror, at risikoen for at få en sexsygdom er lille, meget lille eller ikke eksisterende. Men virkeligheden er, at:

  • Hver 4. under 25 år har haft en sexsygdom én eller flere gange
  • 50.000 i alderen 15-29 år vurderes at være smittet med klamydia
  • Kondomer er det eneste, der beviseligt beskytter mod klamydia, herpes, hiv og andre sexsygdomme
  • Sexsygdomme kan bl.a. være skyld i ufrivillig barnløshed
  • Kønsvorter er en sexsygdom, der kan tage op til et år at få fjernet, hvilket sker med kniv, laser, syre eller frysning

    Kilde: Sundhedsstyrelsen

Du vil (garanteret) også kunne lide