Mand og kvinde med morgengave
Mangler du idéer til, hvad du kan give din elskede i morgengave?© Getty Images

17 idéer til morgengaver, som du kan give din nye ægtefælle dagen efter brylluppet

En morgengave behøver ikke kun at bestå af smykker

26. marts 2021 af Henny Müller Dahl

Skal du giftes, og er du i den forbindelse på udkig efter den helt rigtige morgengave, som du kan give din kommende brud eller brudgom med morgenen efter jeres bryllup? 

En morgengave er den perfekte mulighed for at glæde din splinternye mand eller kone, når I vågner op sammen efter jeres lykkelige bryllupsdag. For hvad er bedre end en lille (eller kæmpestor) gave på sengen, der bare får hele den romantiske tid til at blive endnu mere romantisk? 

Her har vi samlet 17 idéer til, hvad du kan købe din nye ægtefælle i morgengave. Tillykke til jer begge! 

1. Smykker til bruden i morgengave

Smykker er en ret klassisk morgengave, og mange tænker automatisk på smykker, når de hører ordet morgengave. For smykker er altid et hit, og du kan aldrig gå helt galt i byen med en fin ring, halskæde eller armbånd. 

Smykker kan selvfølgelig gives til både brude og brudgomme. 

Denne fine ring kan købes for 450 kroner her

Ring i morgengave
Smykker er en klassisk morgengave. © Maanesten.com

2. Ur i morgengave

En anden fin ting, du kan give i morgengave, er et smukt ur. Et ur kan både gives til brud og brudgom, og det vil helt sikkert være en gave, som personen vil sætte rigtig stor pris på i hverdagen. Tænk at blive mindet om din store kærlighed, hver gang du tjekker klokken? Den idé kan vi godt lide! 

Dette fine ur kan købes her til 1495 kroner. 

Et ur i morgengave
Giv et ur til brudgommen. © Ditur.dk

3. Fotobog med minder som gave

Som par har I sikkert skabt en hel masse minder sammen, inden I gifter jer. Så hvorfor ikke lave en fotobog med nogle af de minder, I har foreviget gennem billeder igennem tiden? Måske fra dengang I tog på jeres første dates?

Måske ligger mange af billederne i dag på jeres telefoner, men det er også en hyggelig oplevelse at kunne bladre gennem fotografierne i fysisk format. Så find en masse sjove og skøre øjeblikke frem og få dem lavet om til en smuk fotobog. 

Sammensæt jeres helt egen fotobog her. Priserne afhænger af, hvilken type bog I ønsker, og hvor mange billeder I gerne vil have printet. 

Fotobog i morgengave
Forevig jeres minder i en fotobog. © Dinfotobog.dk

4. Søde krus til det nye ægtepar

Endnu en idé til en sød og personlig morgengave er disse fine par-krus. Dem kan I bruge, når I drikker jeres daglige kopper kaffe eller te – og hvorfor ikke nyde de varme drikke, mens I samtidig bliver mindet om jeres store dag? 

Disse fine krus finder du her, og prisen på sættet er cirka 172 kroner. 

Krus til det nye ægtepar
Giv søde krus i morgengave. © Etsy.com, BabyBluuCo

5. Ekstraordinære oplevelsesgaver til hinanden

Morgengaven er også den perfekte anledning til at give en oplevelsesgave udover det sædvanlige. For selvfølgelig skal I have en masse sjove oplevelser sammen i jeres første tid sammen som ægtefolk. Så kast jer ud i en flyvetur i luftballon, en bodyflight i en vindtunnel eller noget helt tredje. 

Er I ikke helt så vilde med at springe ud i faldskærm og lignende adrenalinkicks, er de mere klassiske oplevelsesgaver som en tur til koncert, til en sportsbegivenhed eller lignende altid gode gaver (når verden altså ikke lige er lukket ned). 

Du kan booke en tur i luftballon her til 1995 kroner her

Luftballontur som morgengave
Giv sjove oplevelsesgaver i morgengave såsom en tur i luftballon. © Oplevelsesgaver.dk

6. Et farverigt maleri til hjemmet

Hvis I som par går meget op i kunst, vil et smukt maleri, der kan pryde jeres hjem for altid, være en oplagt idé. Malerier fås i alle mulige farver, størrelser og motiver, så hvis din nye ægtefælle og du har en klar idé om, hvilken slags kunst I godt kan lide, kan du sikkert finde et, der passer lige til jeres smag. 

Du finder dette fine maleri her. Prisen afhænger af størrelse, valg af kant og lignende. 

Maleri i morgengave
Giv et maleri i morgengave, hvis I som par er glade for kunst. © Photowall.dk

7. Romantisk middag som morgengave

En god middag på restaurant er alleroftest en lækker gave – og en romantisk madoplevelse er også oplagt som en morgengave. Forkæl jer selv ved at få god mad serveret, og imens kan I jo både snakke om dengang, I begyndte at blive forelskede i hinanden, om jeres skønne bryllup og om den spændende tid, der ligger forude. 

Du kan for eksempel købe en middag for to her til 499 kroner. 

En middag som morgengave
En lækker middag er en god morgengave. © Smartbox.com

8. Personligt tegnebog til ham

En tegnebog er også altid en kærkommen gave. Du kan gøre tegnebogen mere personlig ved at tilføje din nye ægtefælles initialer eller ved at få printet en særlig hilsen indeni. Så vil din store kærlighed altid blive husket på, hvor meget du elsker ham eller hende, for personen ville med stor sandsynlighed bruge tegnebogen hver dag. 

Tegnebogen på billedet finder du her, og den koster cirka 245 kroner. 

En tegnebog kan gives som morgengave
En tegnebog kan også være en rigtig fin morgengave. © Etsy.com, TealsPrairie

9. Cover til jeres pas i gave

Et fint pascover er en oplagt ting at give i gave dagen efter brylluppet – for I skal jo højst sandsynligt snart afsted på jeres bryllupsrejse. Og det skal I selvfølgelig lige gøre jer helt klar til! 

Du kan finde en masse forskellige pascovers i forskellige prisklasser, så der er god mulighed for at finde et, der passer til jeres stil og budget. 

Det fine cover kan du købe her til en pris på cirka 62 kroner. 

Giv et pascover i morgengave
Med et fint pascover kan I gøre jer klar til alle jeres kommende rejser sammen. © Etsy.com, MoinMagda

10. Sjovt og forførende spil i morgengave

Hvis I er typerne, der bare elsker at kværne det ene brætspil efter det andet, så findes der nok ikke ret mange bedre morgengaver end endnu et sjovt spil. 

Med et spil som 52 Weeks of Romance kan I rigtig nyde jeres første år som gift par. Spillet går ud på, at I skal gøre en masse søde, kærlige og forførende gestuser for hinanden, såsom at give hinanden erotisk massage. Det vil med garanti få jeres kærlighed til at blomstre endnu mere.  

Spillet kan købes her til 149 kroner. 

Et spil i morgengave
Få det skønneste første år sammen med dette søde spil. © Sinful.dk

11. Luksuriøst hotelophold i morgengave

Som nygifte skal I jo forkæles hele dagen lang! Og i den forbindelse må et lækkert hotelophold være en af de ultimative former for forkælelse. I forlængelse af hotelopholdet kan I for eksempel planlægge en hyggelig roadtrip i Danmark og få set nogle af de steder, I aldrig før har besøgt.  

Du kan blandt andet købe et hotelophold til 1499 kroner her.

Et hotelophold som morgengave
Forkæl jer selv med et hotelophold efter brylluppet. © Smartbox.com

12. Personlig plakat i gave efter brylluppet

Plakater er noget af det, der kan pynte allermest i et hjem. Måske har I allerde en flot billedvæg, der pryder stuen i jeres hus eller lejlighed? Uanset hvad har I sikkert plads til én plakat mere, og her kan en personlig en af slagsen være en oplag idé at give i morgengave. 

Du kan for eksempel vælge at give din nye mand eller kone en plakat som denne, der viser tidslinjen over jeres forhold – så kan I altid se, hvordan I har udviklet jer gennem tiden, og hvor meget I har oplevet! 

Denne fine plakat finder du her. Den koster cirka 77 kroner. 

Giv en plakat efter brylluppet
En personlig plakat kan udgøre en meget fin morgengave. © Etsy.com, BoundWithBlossom

13. Fine smykkeskåle med tekst i morgengave

Med jeres giftemål følger selvfølgelig også gifteringe. Det er ikke sikkert, at I nogensinde tager dem af igen, når først I har fået dem på. Men hvis det skulle være, at I eksempelvis foretrækker at sove uden smykker, så kan et sæt af fine, små smykkeskåle være en rigtig sød morgengave, og I kan blandt andet få indgraveret jeres bryllupsdato på. 

Du kan finde smykkeskålene på billedet herunder til cirka 88 kroner her

Smykkeskåle med bryllupsdato
Hvem ville ikke blive glad for at modtage disse smykkeskåle i morgengave? © Etsy.com, WillowLaneCollective

14. Stjernebillede fra bryllupsdagen i gave

Et andet stykke pynt, som I kan have hængende i hjemmet og som samtidig husker jer på en af de største dage i jeres liv, er et fint stjernebillede som dette. 

Stjernebilledet viser, hvordan stjernerne sad på himlen på lige netop jeres bryllupsdag. Hvem får ikke lyst til at gifte sig bare for at kunne købe denne opfindsomme gave? Vi gør i hvert fald! 

Dette fine stjernebillede koster cirka 123 kroner, og du finder det her

Giv et stjernebillede i morgengave
Et stjernebillede er en unik og sød morgengave. © Etsy.com, DigitalArtonEtsy

15. En fin flaske vin i gave 

Hvis I som par er rigtig glade for at hygge jer med en god flaske rød- eller hvidvin, så er netop sådanne herligheder en oplagt morgengave. Overrask din ægtefælle med en lækker vin, som I enten kan nyde på en af jeres første aftener som gift par, eller som I kan gemme til om lang tid. 

Denne vin koster 800 kroner, og du finder den her

Vin i morgengave.
Giv din nye ægtefælle i morgengave. © Supervin.dk

16. Smukt skærebræt til ægteparret 

Hvis din ægtefælle og dig godt kan lide at lave mad, så vil I sikkert gøre rigtig meget brug af et skærebrætte som dette. En sød idé til en morgengave er et skærebræt med jeres bryllupsdato på, som I kan bruge hver gang, I skal lave jeres favoritmad i køkkenet – uanset om det er sund morgenmad, hjemmelavet sushi, lakselasagne eller måske vegetarretter.

Dette virkelig smukke skærebræt kan du købe her. Det koster cirka 230 kroner. 

Giv et skærebrætte i gave efter brylluppet
Et skærebræt kan gives i morgengave efter brylluppet. © Etsy.com, DynamicWorkshop

17. En velduftende parfume 

Hvem elsker ikke at dufte godt? Der er bare noget lækkert ved at påføre en smule parfume, som holder hele dagen og får dig til at dufte fantastisk. Hvis din mand eller kone har en forkærlighed for gode parfumer, så er netop dette en oplagt morgengave til ham eller hende. 

Parfumen på billedet kan købes her, og den koster 585 kroner. 

Giv parfume i morgengave
Forkæl din mand eller kone med en lækker parfume. © Matas.dk

Morgengaver er en fast bryllupstradition

Der findes mange traditioner, som de fleste af os nok forbinder med et bryllup. Forskellige lande har forskellige bryllupstraditioner, og her i Danmark forbinder vi også bestemte ting med den store kærlighedsfest, som et bryllup netop er – blandt andet at bruden skal kaste sin brudebuket, at ens venner forbereder bryllupsunderholdning, og at de forinden den store dag arrangerer polterabend for henholdsvis bruden og brudgommen. 

På samme måde er morgengaver altså ofte en fast del af at blive gift. Før i tiden har det især været manden, der har givet kvinden en gave, men nu er det meget normalt, at begge parter køber morgengaver. 

Gaverne er en slags ekstra kærlighedserklæring, der kan vise, hvor glade I er for endelig at have fået hinanden. Der er dog ingen faste regler for, hvornår gaverne skal gives – ofte er det, som navnet antyder, morgenen efter brylluppet, men I kan også vælge at gøre det på selve dagen for brylluppet eller et år efter, at I blev gift. 

Morgengaver er en tradition
Morgengaver er blot en af de mange bryllupstraditioner, der findes. © Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.